interview-bas-vennix-paperclicks

Met een verzuimverzekering kun je niet voorkomen dat iemand ziek wordt, maar de gevolgen kun je wél oplossen

Lees het interview met ondernemer Bas Vennix over zijn reden om een verzuimverzekering af te sluiten.
15 mei 2024 5 minuten

Van eenmanszaak naar werkgeverschap

Een verzuimverzekering afsluiten? Dat staat buiten kijf voor Bas Vennix, eigenaar van Paperclicks, een fullservice webbureau. Hij maakte de stap van eenmanszaak naar werkgeverschap en legt uit waarom hij meteen voor een verzuimverzekering koos. “Je biedt niet alleen je medewerkers zekerheid, maar zorgt ook voor zekerheid voor het bedrijf.”

 

Was er een reden om een verzuimverzekering af te sluiten?

“Geen directe reden, gelukkig maar. En die heb je ook niet nodig voor een verzuimverzekering. Ik vind dat je dit soort dingen gewoon goed moet regelen. Toen ik mijn eerste medewerker aannam, werd ik opeens een werkgever. Dat is mooi. Ik wil hen zekerheid bieden. Een goed contract. Dat is toch die mooie veilige haven van loondienst. Dat betekent wel dat ik genoeg saldo op mijn rekening wil hebben, zodat we even vooruit kunnen als er een tijd minder werk binnenkomt. Maar ook dat we niet in de problemen komen als er iemand ziek wordt. Dus: een verzuimverzekering! De zekerheid van mijn medewerkers is óók de zekerheid van ons bedrijf.”
collega-s-paperclicks-verzuimverzekering

Ben jij inderdaad een ondernemer die graag ontzorgt?

“Absoluut. Wij zijn een fullservice webbureau en richten ons voornamelijk op de b2c-impactmakers van deze wereld: het mkb. Als ik met een nieuwe klant in gesprek ga, beloof ik geen gouden bergen. Wij doen gewoon ons best en zijn eerlijk en transparant. Het is best erg om te zeggen, maar dat maakt ons uniek in ons vakgebied. Geen wurgcontracten waar je jaren aan vastzit. Nee, je blijft bij ons omdat je dat wilt. We zijn constant aan het ontzorgen.”

Heb je al eens beroep moeten doen op de verzuimverzekering?

“Nee, en daar ben ik natuurlijk heel blij om. Je moet echt meer dan een maand ziek zijn en dat is gelukkig niet gebeurd. Dan ben je natuurlijk ook verder heen. Hij gaat niet na een week in, haha. Maar als er een keer echt iets aan de hand is, weet ik zeker dat ik goed word geholpen door Centraal Beheer. Je moet je indekken voor hetgeen wat je zelf niet kunt dekken. Dat geeft rust. Ik zit lekkerder als ondernemer nu.”
Ik heb al veel met Centraal Beheer gebeld. Omdat ik een jonge ondernemer ben, was het afsluiten van verzekeringen nieuw. Het contact vind ik heel belangrijk en ook veelzeggend. En dat zit wel goed.”  
Bas Vennix, eigenaar van Paperclicks
bas-vennix-paperclicks

Hoe heeft Centraal Beheer je geholpen met het afsluiten van de verzuimverzekering?

“Met goede informatie. Er zijn zoveel verschillende opties en dekkingen. Het is dus belangrijk wat voor contract een medewerker krijgt, vast of tijdelijk, enzovoort. En natuurlijk wanneer je wilt dat de uitkering in zou gaan, of je zelf eerst nog een tijd wilt overbruggen. Alles is belangrijk. Centraal Beheer legt alle verschillende opties netjes voor en vertelde me over de voor- en nadelen.”

Dat is fijn om te horen. Dus alleen positieve ervaringen?

“Nou ja…”

Vertel?

“Er was wel een bureaucratisch dingetje, omdat er een nieuw systeem werd ingeregeld. Mijn bedrijf werd groter en groter, dus ik had een andere rekening nodig. Het doorgeven van mijn rekeningnummer – iets heel simpels – ging telkens mis, omdat er een vinkje niet goed werd doorgevoerd in het systeem. Heel suf. Toen kreeg ik Tim weer aan de telefoon. Hij zei meteen: ik ga het regelen! Super gast. Het duurde alsnog even, maar het lukte. En ik kreeg als excuus een heerlijke reep chocolade met een handgeschreven berichtje, en een uitnodiging voor een tof ondernemersevenement. Dat zit dus hartstikke goed, haha.”

Nu maar hopen dat je geen gebruik hoeft te maken van de verzuimverzekering 

“Dat hoop ik ook. Zoiets is ongelooflijk vervelend, vooral voor de medewerker in kwestie natuurlijk. Wij zijn wel gedekt nu en krijgen dan voldoende uitgekeerd om iemand anders met spoed aan te kunnen nemen. Met een verzuimverzekering kun je niet voorkomen dat iemand ziek wordt. Maar de gevolgen kun je wel oplossen. Dat is voor mij belangrijk.”

Voorkomen is inderdaad lastig. Maar toch: wat doen jullie aan verzuimpreventie?

“We zijn natuurlijk nog klein. Dat heeft voordelen: we praten veel met elkaar. Kan ik iets doen, speelt er iets? We helpen elkaar met liefde. Elke maandag hebben we een teammeeting. Dan kletsen we bij en zijn we ook echt open over valkuilen. En ik zit heel strak op de planning. Als je vrij bent, moet je echt vrij zijn. Overwerk komt eigenlijk niet voor. Past iets niet in deze week? Dan plannen we het gewoon voor de week erop.”

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

“Zorg voor een buffer en dat je in de basis goed bent ingedekt. En probeer niet die laatste euro te besparen op je verzekering. Zoek een partij die goed voelt. Want als het misgaat, wil je dat het écht wordt geregeld. Dan wil je niet terugdenken aan die ene euro die je toen hebt bespaard.”
Verzuimspecialist Tim

Tim Veeneman, Verzuimspecialist bij Centraal Beheer over het afsluiten van de verzuimverzekering

“De stap van Bas om van werknemer naar werkgever te groeien vind ik tof om te zien. Daarbij loopt hij natuurlijk tegen typische MKB-uitdagingen aan. Wat zijn bijvoorbeeld je wettelijke verplichtingen bij ziekte? Door het gesprek aan te gaan hebben we alle ins en outs besproken en heb ik Bas door alle keuzes geleid. Maar het leuke is: we hebben ook gesprekken over ditjes en datjes. Bas is druk met zijn bedrijf te laten groeien en ik sta klaar wanneer hij mij nodig heeft voor zijn financiële en verzekeringsvraagstukken. Zo helpen we elkaar écht verder. Onze Verzuimverzekering biedt financiële zekerheid maar zelfs als ondernemers geen klant worden hoop ik dat ze waardevolle inzichten uit onze gesprekken meenemen.”

Bedrijfsinformatie

  • Bedrijfsnaam: Paperclicks
  • Specialisme: full-service webbureau voor mkb, gespecialiseerd in websites die presteren.
  • Standplaats: Eindhoven
  • Aantal medewerkers: 3
  • Eigenaar: Bas Vennix

Meer over onze verzuimverzekering?

Met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer heeft u financiële zekerheid en bent u verzekerd voor de loondoorbetaling bij een zieke medewerker. Ook helpen wij u bij de wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject van uw zieke medewerker. Dat is een fijne gedachte.