Rechtsbijstand­verzekering VvE

Verzeker de kosten voor juridische hulp

 • Geen eigen risico
 • Incasso van contributie bij VvE leden is verzekerd
 • Specialisten in VvE behandelen uw zaak
VvE Rechtsbijstandsverzekering

Uw VvE verzekerd van deskundige juridische hulp

Een conflict is nooit prettig. Helaas kan het ook uw VvE overkomen. Bijvoorbeeld door een aannemer die zijn werk niet goed gedaan heeft. Of een bewoner die zich niet aan de regels houdt. Met onze Rechtsbijstandverzekering regelen wij dan deskundige juridische hulp. Dat is een gerust gevoel.
Heeft u vragen over de premie­berekening van onze Rechtsbijstand VvE Verzekering? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Of het afsluiten van een polis? Neem dan gerust contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Verzekerd in onze Rechtsbijstand­verzekering VvE

Wel verzekerd

 • Onbeperkt juridische hulp door de specialisten VvE van Stichting Achmea Rechtsbijstand
 • Indien noodzakelijk externe juridische hulp tot € 30.000,- per geschil
 • Problemen met overeenkomsten met bijvoorbeeld aannemers en bewoners
 • Verhalen van schade die door een ander is veroorzaakt
 • Er geldt geen eigen risico. Vorderingen moeten wel minimaal € 250 zijn

Niet verzekerd

 • Geschillen die lopen als u de verzekering afsluit
 • Geschillen die ontstaan binnen 3 maanden nadat u de verzekering afsluit
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk onze Polisvoorwaarden Rechtsbijstandverzekering VvE

Onze Rechtsbijstandverzekering VvE in 1 overzicht?
Bekijk de verzekeringskaart

Eigen risico

U betaalt geen eigen risico als wij een vordering in behandeling nemen. Is uw vordering minimaal € 250,-? Dan is deze volledig verzekerd in onze Rechtsbijstandverzekering VvE.

Wachttijd

Bij aanvang van de Rechtsbijstandverzekering VvE geldt een wachttijd van 3 maanden. Geschillen die lopen als u de verzekering afsluit of die ontstaan binnen 3 maanden nadat u de verzekering afsluit, zijn niet verzekerd.

Gevallen waarbij geen wachttijd geldt:

 • Geen wachttijd bij een geschil over een overeenkomst die u sluit nadat de verzekering ingaat.
 • Geen wachttijd als de nieuwe verzekering aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering. En het geschil verzekerd zou zijn onder die eerdere verzekering.
 • Geen wachttijd bij letsel door een ongeluk.
 • Geen wachttijd bij een geschil in het verkeer.

Veelgestelde vragen

Dat regelt de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Deze juristen helpen u met de juridische vraagstukken van uw VvE. Zij zijn specialist op dit gebied en hebben daarmee veel kennis van VvE’s. Indien nodig schakelen zij externe deskundigen in. 
Nee, de Rechtsbijstandverzekering VvE dekt de kosten van externe deskundigen tot € 30.000,- per geschil. Is een advocaat of juridisch deskundige niet verplicht en kiest u zelf toch voor een advocaat of juridisch deskundige? Dan zijn alle extra kosten samen verzekerd tot € 10.000,- per geschil.

Ja, u mag de Rechtsbijstandverzekering VvE op elk gewenst moment afsluiten. De wacht­tijd is 3 maanden. Geschillen die lopen als u de verzekering afsluit of die ontstaan binnen 3 maanden nadat u de verzekering afsluit, zijn niet verzekerd. Gevallen waarbij geen wachttijd geldt:
 • Geen wachttijd bij een geschil over een overeenkomst. En de overeenkomst is tijdens de verzekering gesloten.
 • Geen wachttijd als de nieuwe verzekering aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering. En het geschil verzekerd zou zijn onder die eerdere verzekering.
 • Geen wachttijd bij letsel door een ongeluk.
 • Geen wachttijd bij een geschil in het verkeer.
Ja, vorderingen moeten minimaal € 250,- zijn.
Ja, incassobijstand maakt onderdeel uit van de Rechtsbijstandsverzekering VvE.

Ook handig om te verzekeren

Verplicht

Opstalverzekering VvE

Verzeker schade aan uw appartemen­ten­gebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Dat neemt u veel zorg uit handen. 

Verplicht

Aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die wegwaaien door een storm. Zowel bewoners als bezoekers zijn verzekerd.

Inboedelverzekering VvE

Verzeker schade aan de gezamenlijke inboedel van uw VvE. Bijvoorbeeld de spullen in de gezamenlijke ruimtes die door de VvE zijn aangeschaft. Dan krijgt u bij storm, brand of waterschade uw gezamenlijke inboedel vergoed.  

Bestuurders­aansprakelijk­­heids­­verzekering VvE

Verzeker het risico dat u als VvE-bestuurder loopt met uw privévermogen. Bijvoorbeeld bij schade door een verkeerde beslissing van het VvE-bestuur. Of fraude door een medebestuurslid.