verzuimverzekering stop-loss grote bedrijven

Stop-loss Verzuimverzekering 

Beschermt u tegen onverwacht hoge verzuimkosten

 • U weet elk jaar precies wat u maximaal betaalt voor uw zieke medewerkers
 • Speciaal voor bedrijven met meer dan 25 medewerkers
 • Binnen 1 werkdag een offerte op maat
Vragen? Bel ons gerust op (055) 579 8197

Alles over de Stop-loss Verzuimverzekering 

U heeft voldoende financiële middelen om de ‘normale’ verzuimkosten van uw medewerkers te betalen. Maar u wilt graag onverwacht hoge kosten voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer meer medewerkers langer dan gemiddeld verzuimen. Dan kiest u voor onze Verzuimverzekering met een eigen risico in geld in plaats van tijd. Wij noemen dat de calamiteitendekking of stop-loss verzuimverzekering. U weet elk jaar precies wat u zelf maximaal betaalt voor zieke medewerkers.

Met onze Stop-loss Verzuimverzekering kiest u zelf wat u verzekert

De voordelen van onze Stop-Loss Verzuimverzekering op een rij.
 • U weet precies wat uw maximale kosten zijn voor het doorbetalen van loon bij ziekte. En bent verzekerd voor onverwachte verzuimkosten.
 • U kiest zelf wat u verzekert. Denk aan het eigen risico: hoeveel risico draagt u zelf, het verzekerde percentage jaarloon van het 1e en 2e jaar, de werkgeverslasten en de arbodienstverlening.
 • Heeft u uw eigen risicobedrag bereikt? Dan keren wij álle verzuimdagen in de rest van het jaar uit, zonder maximum.
 • Wij verhalen schade voor u als het verzuim veroorzaakt is door iemand anders.
 • U geeft ziek- en herstelmeldingen gemakkelijk door via het online Meldloket of onze Verzuim Manager app.

Voor wie is deze Stop-loss Verzuimverzekering?

Deze verzekering wordt meestal door bedrijven met 25 tot 250 medewerkers afgesloten. De Stop-loss Verzuimverzekering past bij u als u:
 • weet wat uw jaarlijkse verzuimkosten ongeveer zijn.
 • weet welke verzuimkosten u jaarlijks maximaal kunt dragen.
 • onverwachte verzuimkosten wilt voorkomen.

Het verschil tussen een stop-loss en een gewone verzuimverzekering

Een gewone ziekteverzuimverzekering wordt een conventionele verzuimverzekering genoemd. Met een conventionele verzuimverzekering weet u vooraf hoeveel risico u zelf draagt per ziekmelding. Bij een stop-loss verzuimverzekering betaalt u zelf (het 1e deel van) de verzuimkosten. Dit is het eigenrisico. Betaalt u in een jaar meer ziekengeld dan het bedrag van het eigenrisico? Dan bent u verzekerd voor het deel dat boven het eigen behoud uitkomt.

Lees hier meer over het verschil tussen een stop-loss en een conventionele verzekering.

In 5 stappen uw Stop-loss Verzuimverzekering samengesteld 

Met onze Stop-loss Verzuimverzekering kiest u zelf wat u verzekert 
U bepaalt zelf hoeveel procent u van het jaarloon van uw zieke medewerker wilt verzekeren. Dat noemen we het dekkingspercentage. U kunt zowel in het 1e als in het 2e jaar een dekkingspercentage kiezen tussen 70 en 100%.
U kiest uw eigenrisico. In 2 stappen bepaalt u uw eigen risico:
 1. U rekent uit wat het gemiddelde verzuimpercentage over de afgelopen 3 jaar is. Zo bepaalt u het 'normale' jaarlijkse verzuim.
 2. U verhoogt dit 'normale' verzuim met een factor van het eigen risico dat u wilt lopen. Dit is tussen 1.0 en 1.5. Dit kiest u zelf.

Een rekenvoorbeeld

Uw loonsom is € 2,4 miljoen. U kiest een eigen risicofactor 1.2.
 • Uw verzuimpercentages over de afgelopen 3 jaar zijn: 5,5%, 6% en 3,5%. Het gemiddelde verzuim is 5%.
 • In geld is dat 5% x € 2,4 miljoen = € 120.000,-.
 • Dit vermenigvuldigt u met 1.2 (gekozen eigen risicofactor) = € 144.000,-.
 • Zijn de kosten voor het totale verzuim in een jaar hoger dan € 144.000,-? U krijgt in dat geval de kosten vergoed voor zover die boven de € 144.000,- uitkomen.
Goed om te weten: onze Stop-loss verzuimverzekering kunt u alleen afsluiten met behulp van 1 van onze specialisten. Zij kijken samen met u naar uw situatie en wensen, zodat u altijd een oplossing krijgt die bij u past.
U kunt onze Stop-loss Verzuimverzekering uitbreiden met arbodienstverlening. Centraal Beheer kent 1 variant; Arbo Compleet.

Arbo Compleet 

Kiest u voor Arbo Compleet, dan heeft u een uitgebreid pakket aan arbodienstverlening U bent verzekerd voor de begeleiding die nodig is om verzuim te voorkomen. En om medewerkers te laten re-integreren. Wij ondersteunen u bij alle stappen vanuit de Wet verbetering poortwachter.
 • De arbodienstverlening is volledig verzekerd.
 • De arbo-behandelingen zijn volledig verzekerd.

Zelf regelen

Natuurlijk kunt u de arbodienstverlening ook zelf regelen. Vooral bedrijven met meer dan 25 medewerkers kiezen hiervoor. Zij hebben al veel kennis van verzuim en willen zelf de regie hebben.
Meer over arbodienstverlening
U kunt maximaal € 125.000,- per medewerker verzekeren. 
U kunt ook werkgeverslasten meeverzekeren. Werkgeverslasten zijn de kosten die u naast het loon moet doorbetalen als uw medewerker ziek is. Bijvoorbeeld de premies werknemersverzekeringen en pensioenkosten. Werkgeverslasten zijn een vast percentage van het loon. U kunt 10% of 20% werkgeverslasten meeverzekeren.

Wat betekent het risico van verzuim voor uw bedrijf?

“Een zieke medewerker kan voor behoorlijke financiële schade zorgen. Een verzuimverzekering beschermt u onder andere tegen de hoge kosten van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Weet u nog niet zeker of u zo’n verzekering nodig heeft? Dan is het goed om eerst uw risico’s van verzuim te kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek informeer ik u hier graag over.”

Beriwan Acinikli, verzuimspecialist Centraal Beheer

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Stop-loss Verzuimverzekering.

Polisvoorwaarden

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus gemakkelijk vergelijken.

Informatiedocument Stop-loss