Handige informatie voor u als klant

Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

Van het melden van een juridisch conflict tot het aanpassen van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering. U regelt het hier.

Uw persoonlijke of bedrijfsgegevens aanpassen 

Uw contactgegevens of uw bedrijfsgegevens aanpassen? Dat regelt u gemakkelijk in Mijn Centraal Beheer. Of bel met 1 van onze medewerkers. Wij helpen u graag.

Mijn Centraal Beheer

Heeft u een account? In Mijn Centraal Beheer kunt u eenvoudig verschillende gegevens aanpassen.

Telefonisch doorgeven

U kunt ons bellen. U bereikt ons op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Uw Zakelijke Rechtsbijstandverzekering aanpassen of opzeggen

Verzekering aanpassen

Sluit de verzekering niet meer aan bij uw zakelijke omstandigheden? U kunt altijd de verzekering aanpassen. Bijvoorbeeld uitbreiden met een extra rubriek. Bel gerust ‘Even Apeldoorn’. En wij geven u tips en uitleg.
Bel (055) 579 8600

Verzekering opzeggen

U kunt de verzekering op ieder moment opzeggen. U heeft daarbij een opzegtermijn van 1 maand. Om uw Zakelijke Rechtsbijstandverzekering op te zeggen hebben wij uw handtekening nodig. U kunt de verzekering opzeggen per e-mail of brief:

Centraal Beheer
Zakelijke Rechtsbijstandverzekering
Postbus 9150
7300 HC Apeldoorn.

Veelgestelde vragen over de Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

De juristen van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand helpen u met rechtsbijstand. Is het nodig, dan schakelen we externe deskundigen in.

Nee, de Zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van externe deskundigen tot € 25.000 per gebeurtenis. De kosten van externe deskundigen bij verkeerszaken (onderdeel van Basis) zijn binnen Europa onbeperkt verzekerd. Buiten Europa is dit tot € 10.000 per gebeurtenis.

Ja, u mag de Zakelijke rechtsbijstandverzekering op elk gewenst moment sluiten. Alleen het juridische geschil dat u al heeft, is niet verzekerd.

Heeft u naast het onderdeel Basis gekozen voor het onderdeel Bedrijfsvoering Plus? Dan werken onze deskundigen aan een goede oplossing van uw geschil.

Heeft u gekozen voor het onderdeel Incassobijstand? Dan starten we een incassoprocedure. De ondergrens voor incasso is namelijk € 175.

Soms heeft u recht op een advocaat of andere jurist van uw keuze. Dit wordt ook wel voorkeursadvocaat of vrije keuze advocaat genoemd. Dit geldt:

  • als sprake is van een belangenconflict: uw wederpartij heeft ook een rechtsbijstandverzekering en heeft ook Stichting Achmea Rechtsbijstand ingeschakeld voor dit geschil
  • als onze jurist vindt dat de oplossing van uw geschil vraagt om een gerechtelijke of administratiefrechtelijke procedure

Als u er in dat geval voor kiest om uw zaak uit handen te geven aan een externe deskundige, bijvoorbeeld een advocaat, schakel deze dan niet zelf in. Neem hiervoor contact op met uw jurist. Stichting Achmea Rechtsbijstand verstrekt de opdracht aan deze externe deskundige.

Ja, de rubriek Arbeidsrecht kan vervallen op de premievervaldatum.

U heeft een Zakelijke Rechtsbijstandverzekering en bent het niet eens met het overheids-besluit dat u uw bedrijf tijdelijk moet sluiten. Wat is wel en niet verzekerd? Lees het antwoord op de meest gestelde vragen op onze speciale pagina over het coronavirus.