Groeiversneller

Programma voor mkb-ondernemers met ambitie om te groeien

Groeiversneller

Bereik een doorbraak met uw bedrijf

Bedrijfsgroei kan ingewikkeld zijn. Helemaal door de invloed van de coronapandemie. U krijgt te maken met ingewikkelde vraagstukken: welke overheidsregelingen kan ik gebruiken, hoe verlaag ik de kosten en hoe kan ik mijn bedrijfscontinuïteit nog beter bewaken? Maar ook: welke kansen zijn er en hoe werk ik – ook nu - aan mijn ambities? Met Groeiversneller gaat u samen met andere ondernemers met deze belangrijke vragen aan de slag. 
 • Bewezen succesvol programma, nu in verkorte vorm
 • Speciaal voor en samen met mkb-ondernemers met minimaal € 500.000,- omzet
 • 8 dagdelen voor € 2.950,- ex. btw
Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken ontwikkelde Port4Growth het meerjarige programma Groeiversneller. Centraal Beheer heeft dit programma samen met Port4Growth uitgewerkt in een korte variant daarvan. Zodat u met een beperkte investering in tijd en geld een helder groeiplan maakt, waarmee u vooruitkomt.

In een half jaar tijd van droom naar doorbraak

In 8 dagdelen (met lunch)

Start programma:  23 maart 2022
Investering: € 2.950,- alles inbegrepen, behalve de btw
Locatie: Achmea-campus, Laan van Malkenschoten 20 in Apeldoorn
Deskundige groeibegeleiders van Port4Growth en Centraal Beheer helpen u en collega-ondernemers heel praktisch vooruit. Door u anders te laten kijken, denken en doen zet u met een strategisch groeiplan ideeën om in een concreet actieplan. Helemaal afgestemd op waar u met uw bedrijf naartoe wilt. Op weg naar de doorbraak die u met Groeiversneller kan realiseren. Net als andere ondernemers die met Groeiversneller groeiden en doorgroeiden.

Zo maakt u groeiambities waar

Groeiversneller is een praktijkgericht programma

Groeiversneller in actie

Het ondernemersprogramma in het kort

Alle programmaonderdelen worden begeleid door een groeiexpert. En u leert van ervaren ondernemers die zelf succesvol groei realiseerden. U gaat aan de slag met de praktische vertaling voor uw eigen situatie, aangescherpt door de feedback van uw collega-ondernemers.

23 maart 2022

Kick-off en strategische & persoonlijke foto

Wat onderscheidt succes­volle groeiers? U legt uw ondernemers-droom voor de komende 3 tot 5 jaar vast in een strategische en persoonlijke foto.

13 april 2022

Trends en ontwikkelingen

Hoe realistisch is mijn ondernemersdroom? U toetst uw toekomstbeeld (strategische foto) op wat vandaag mogelijk is en morgen kan.

11 mei 2022

Businessmodel canvas

Hoe ziet mijn nieuwe businessmodel eruit? Met het businessmodel canvas werkt u dat concreet uit.

1 juni 2022

Bedrijfscontinuïteit

Hoe stevig is mijn nieuwe businessmodel? Verken de risico’s en stel vast hoe u in bedrijf blijft.

15 juni 2022

Groeistrategie en actieplan

Wat is de beste strategie en welke acties ga ik onder­nemen? Stel uw groei­strategie vast en maak uw actieplan van nu naar de toekomst.

29 juni 2022

Leiderschap en team

Welk leiderschap past bij mij en hoe organiseer ik mijn team? U maakt uw eigen rol duidelijk en u ont­dekt met welke team­samenstelling u uw groei­plan realiseert.

6 juli 2022

Digital Marketing & Sales

Wat is voor mijn bedrijf de beste commerciële aanpak? Zo zet u (digitale) marketing en verkoop in om uw onder­nemersdroom waar te maken.

7 september 2022

Financiering 

Hoe financier ik mijn groei­plan? NLInvesteert neemt u mee in verschil­lende finan­cierings­mogelijkheden. En kijkt waar gewenst samen met u welke opties het beste aan­sluiten bij uw finan­cierings­behoefte.

Winnaar beste pitch

Wint u de finale van Groeiversneller met de beste pitch? Na de 8 modules organiseren we een feestelijke finale waarbij u, samen met de andere deelnemers, uw groeiplan pitcht. U maakt hiermee kans op de beste pitch award én extra begeleiding om uw groeiplan meteen in de praktijk te brengen!
Ruim 100 jaar geleden maakte een aantal ondernemers een eenvoudige afspraak: “Als iemand van ons iets gebeurt, dan dragen we dat samen.” Met deze coöperatieve gedachte richtten zij Centraal Beheer op. En nog elke dag helpen we ondernemers succesvol te ondernemen. Gaan we het gesprek aan om elkaar te leren kennen, begrijpen, uitdagen en inspireren.

We merken dat ondernemers soms worstelen met de balans tussen ondernemen vandaag en ruimte nemen om te werken aan morgen. Zo ontstond het idee om het programma Groeiversneller van Port4Growth aan te bieden. Een programma waarmee ondernemers elkaar aantoonbaar verder helpen met het waarmaken van groeiambities.

Samen met Port4Growth ontwikkelden we Groeiversneller in verkorte vorm. Zodat u met een beperkte investering in tijd en geld heel concreet een ambitieus én realistisch groeiplan voor uw bedrijf realiseert. En dat levert u meer op dan een beetje lucht op korte termijn. We nodigen u dan ook graag uit bij ons op de Achmea-campus in Apeldoorn.

Groep 5. Startdatum woensdag 23-3-2022

 • Kick-off en strategische & persoonlijke foto - 23-3-2022
 • Trends en ontwikkelingen - 13-4-2022
 • Businessmodel Canvas - 11-5-2022
 • Bedrijfscontinuïteit - 1-6-2022
 • Groeistrategie en actieplan - 15-6-2022
 • Leiderschap en team - 29-6-2022
 • Digital Marketing en Sales - 6-7-2022
 • Groeifinanciering - 7-9-2022
 • Presentatie Groeiplannen - 20-9-2022

De ervaring leert dat een collega-ondernemer uw beste adviseur is. En dat is precies het uitgangspunt van Groeiversneller. Daarom stellen we de volgende voorwaarden aan deelname:

 • U bent eigenaar/directeur/(groot)aandeelhouder
 • U heeft een groeiambitie
 • Uw bedrijf bestaat minimaal 3 jaar
 • U bent mkb-ondernemer met minimaal 5 medewerkers
 • Uw omzet is minimaal € 500.000,-

Heeft u een compagnon? Dan kan hij of zij natuurlijk ook deelnemen aan Groeiversneller.

Meedoen aan Groeiversneller betekent ook dat u toegang krijgt tot de ondernemers­netwerken van nlgroeit, Port4Growth en Centraal Beheer. Stuk voor stuk platformen van ondernemers die elkaar willen helpen aan zakelijk succes. Met praktische tips. En door met elkaar het gesprek aan te gaan en elkaar uit te dagen. U bent van harte welkom bij evenementen, rondetafelgesprekken, expertsessies en webinars die we organiseren. Over verschillende thema’s die u en uw bedrijf raken.

E-book: Actief aan de slag met groei

Als ondernemer wilt u groeien. In omzet, klanten, innovaties, of juist in leiderschap. Vooruitkijken en het hebben van een duidelijke strategie zijn daarbij essentieel. Maar zoals veel mkb-ondernemers komt u hiervoor misschien tijd te kort. Of u weet niet goed waar u moet beginnen. Met ons praktische e-book kunt u direct aan de slag met groei! Aan de hand van 4 thema’s helpen we u om van uw ondernemersdroom werkelijkheid te maken.
Download nu

Groeien doet u niet alleen

Bekijk de video van onze groeibegeleiders

Video groeiversneller 2

Bekijk de ervaringen van deelnemers

Sandra Garretsen - deelnemer Groeiversneller Centraal Beheer

"Het helpt je focus te brengen"

 Sandra Garretsen, Vitamee

Marcel - deelnemer Groeiversneller Centraal Beheer

"Verder komen door hulp van buiten"

Marcel Bezemer, B2Bsure

Pieter Waasdorp over Groeiversneller

"Ik zie jullie Groeiversneller als een versterking van het hele ecosysteem dat we hebben om ondernemers te helpen zichzelf te ontwikkelen, te verdiepen, te veranderen en te laten groeien. In de breedste zin van het woord."

Pieter Waasdorp
Directeur Ondernemerschap, ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Uw groeibegeleiders

Joop de Jong - docent Groeiversneller

Joop de Jong

Ondernemer - personal coach ondernemers - oprichter Port4Growth en trainer

Joop de Jong is ondernemer en oprichter van het platform voor groeiondernemers Port4Growth. Hij deed eerder in opdracht van het ministerie van EZ onderzoek naar de succesfactoren voor groei. En ontwikkelde het concept van de strategische foto: een praktische aanpak voor het succesvol doorgroeien. De achtergrond als Arbeids- en Organisatiepsycholoog komt van pas in zijn rol als personal coach.

Ralph van Dam, Groeibegeleider

Ralph van Dam

Business Partner Ondernemerschap Centraal Beheer – ondernemer – auteur en mentor nlgroeit

Ralph van Dam is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups. In 2016 werd hij bij Centraal Beheer verantwoordelijk voor de digitale transformatie. In zijn huidige rol als Business Partner Ondernemerschap inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties op het gebied van ondernemerschap, groei en continuïteit.

Gerard Rooks, docent Groeiversneller.

Gerard Rooks

Senior consultant – gecertificeerd trainer - managementcoach en gastdocent Leven en Financiën

Gerard Rooks is een doorgewinterde trainer en coach. De laatste 6 jaar helpt hij vanuit de merken van Achmea organisaties en ondernemers zich te ontwikkelen. "Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.” Met deze uitspraak van Einstein in gedachten, helpt Gerard ondernemers op zoek te gaan naar de benodigde verandering.

Arno Brons, docent groeiversneller.

Arno Brons

Managing consultant – gecertificeerd trainer en managementcoach

Arno Brons stond aan de wieg van programma’s als Voorzie en De Ruimtemakers. Programma’s die bekroond zijn met verschillende onderscheidingen. Arno heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het begeleiden van ondernemers bij de transitie die zij door willen maken. “Wij zien dat onze wereld verandert. En stilstaan is eenvoudigweg geen optie.”

Masterclasses

Kies uit de sessie strategie of leiderschap

Om te kunnen groeien is het essentieel om te weten waar u naartoe wil en welke stappen u daarvoor moet zetten. Maar ook welk gedrag en wat voor team daarbij passen. Deze onderwerpen zijn natuurlijk onderdeel van Groeiversneller. Maar wilt u in het bijzonder inzoomen op een van deze onderwerpen? Schrijf u dan kosteloos in voor een praktische online masterclass.
Aanmelden masterclass