Groeiversneller

Groeiversneller

Programma voor mkb-ondernemers met ambitie om te groeien

Groeiversneller

Realiseer met uw groeiplan een doorbraak voor uw bedrijf

In deze uitdagende periode heeft u te maken met ingewikkelde vraagstukken: welke overheidsregelingen kan ik gebruiken, hoe verlaag ik kosten en wat kan ik nog meer doen om mijn bedrijfscontinuïteit te bewaken? Maar ook: welke kansen zijn er en hoe werk ik - ook nu - aan mijn ambities? Belangrijke vragen die u helpen de toekomst vorm te geven. Stap in Groeiversneller en ga samen met andere ondernemers aan de slag!
  • Bewezen succesvol programma, nu in verkorte vorm
  • Een praktische vertaling naar uw eigen situatie met een concreet actieplan 
  • Ervaringen van collega-ondernemers helpen u verder en andersom
Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken ontwikkelde Port4Growth het meerjarige programma Groeiversneller. Centraal Beheer heeft dit programma samen met Port4Growth uitgewerkt in een korte variant daarvan. Zodat u met een beperkte investering in tijd en geld een helder groeiplan maakt, waarmee u vooruitkomt.

Versnel uw groei

in 8 dagdelen (met lunch)

Start programma: 18 november 2020
Investering: € 2.950,- alles inbegrepen, behalve de btw
Locatie: Achmea-campus, Laan van Malkenschoten 20 in Apeldoorn

Deskundige groeibegeleiders van Port4Growth en Centraal Beheer helpen u en collega-ondernemers heel praktisch vooruit. Door u anders te laten kijken, denken en doen zet u met een strategisch groeiplan ideeën om in een concreet actieplan. Helemaal afgestemd op waar u met uw bedrijf naartoe wilt. Op weg naar de doorbraak die u met Groeiversneller kan realiseren. Net als andere ondernemers die met Groeiversneller groeiden en doorgroeiden.

Zo maakt u groeiambities waar

Groeiversneller is een pragmatisch programma

Groeiversneller in actie

Aan de slag

Alle programmaonderdelen worden begeleid door een groeiexpert. En u leert van ervaren ondernemers die zelf succesvol groei realiseerden. U gaat aan de slag met de praktische vertaling voor uw eigen situatie, aangescherpt door de feedback van uw collega-ondernemers.

18 november 2020

Kick-off en strategische & persoonlijke foto

Wat onderscheidt succesvolle groeiers? U legt uw ondernemers-droom voor de komende 3 tot 5 jaar vast in een strategische en persoonlijke foto.

16 december 2020

Trends en ontwikkelingen

Hoe realistisch is mijn ondernemersdroom? U toetst uw toekomstbeeld (strategische foto) op wat vandaag mogelijk is en morgen kan.

13 januari 2021

Businessmodel canvas

Hoe ziet mijn nieuwe businessmodel eruit? Met het businessmodel canvas werkt u dat concreet uit.

3 februari 2021

Bedrijfscontinuïteit

Hoe stevig is mijn nieuwe businessmodel? Verken de risico’s en stel vast hoe u in bedrijf blijft.

3 maart 2021

Groeistrategie en actieplan

Wat is de beste strategie en welke acties ga ik ondernemen? Stel uw groeistrategie vast en maak uw actieplan van nu naar de toekomst.

24 maart 2021

Leiderschap en team

Welk leiderschap past bij mij en hoe organiseer ik mijn team? U maakt uw eigen rol duidelijk en u ontdekt met welke teamsamenstelling u uw groeiplan realiseert.

14 april 2021

Digital Marketing & Sales

Wat is voor mijn bedrijf de beste commerciële aanpak? Zo zet u (digitale) marketing en verkoop in om uw ondernemersdroom waar te maken.

19 mei 2021

Groeikapitaal en presentatie groeiplan

Hoe financier ik mijn groeiplan? U ontdekt verschillende financieringsmogelijkheden, pitcht uw groeiplan en verzamelt feedback. Na afloop dineren we met elkaar.

Ruim 100 jaar geleden maakte een aantal ondernemers een eenvoudige afspraak: “Als iemand van ons iets gebeurt, dan dragen we dat samen.” Met deze coöperatieve gedachte richtten zij Centraal Beheer op. En nog elke dag helpen we ondernemers succesvol te ondernemen. Gaan we het gesprek aan om elkaar te leren kennen, begrijpen, uitdagen en inspireren.

We merken dat ondernemers soms worstelen met de balans tussen ondernemen vandaag en ruimte nemen om te werken aan morgen. Zo ontstond het idee om het programma Groeiversneller van Port4Growth aan te bieden. Een programma waarmee ondernemers elkaar aantoonbaar verder helpen met het waarmaken van groeiambities.

Samen met Port4Growth ontwikkelden we Groeiversneller in verkorte vorm. Zodat u met een beperkte investering in tijd en geld heel concreet een ambitieus én realistisch groeiplan voor uw bedrijf realiseert. En dat levert u meer op dan een beetje lucht op korte termijn. We nodigen u dan ook graag uit bij ons op de Achmea-campus in Apeldoorn.

De ervaring leert dat een collega-ondernemer uw beste adviseur is. En dat is precies het uitgangspunt van Groeiversneller. Daarom stellen we de volgende voorwaarden aan deelname:

  • U bent eigenaar/directeur/(groot)aandeelhouder
  • U heeft een groeiambitie
  • Uw bedrijf bestaat minimaal 3 jaar
  • U bent mkb-ondernemer met minimaal 5 medewerkers
  • Uw omzet is minimaal € 500.000,-

Heeft u een compagnon? Dan kan hij of zij natuurlijk ook deelnemen aan Groeiversneller.

Meedoen aan Groeiversneller betekent ook dat u toegang krijgt tot de ondernemersnetwerken van nlgroeit, Port4Growth en Centraal Beheer. Stuk voor stuk platformen van ondernemers die elkaar willen helpen aan zakelijk succes. Met praktische tips. En door met elkaar het gesprek aan te gaan en elkaar uit te dagen. U bent van harte welkom bij evenementen, rondetafelgesprekken, expertsessies en webinars die we organiseren. Over verschillende thema’s die u en uw bedrijf raken.

Nieuw programma

Groeiversneller

Video groeiversneller 2

Ervaringen van deelnemers

Sandra Garretsen - deelnemer Groeiversneller Centraal Beheer

"Het helpt je focus te brengen"

 Sandra Garretsen, Vitamee

Marcel - deelnemer Groeiversneller Centraal Beheer

"Verder komen door hulp van buiten"

Marcel Bezemer, B2Bsure

Uw groeibegeleiders

Joop de Jong - docent Groeiversneller

Joop de Jong

Ondernemer - personal coach ondernemers - oprichter Port4Growth en trainer

Joop de Jong is ondernemer en oprichter van het platform voor groeiondernemers Port4Growth. Hij deed eerder in opdracht van het ministerie van EZ onderzoek naar de succesfactoren voor groei. En ontwikkelde het concept van de strategische foto: een praktische aanpak voor het succesvol doorgroeien. De achtergrond als Arbeids- en Organisatiepsycholoog komt van pas in zijn rol als personal coach.

Ralph van Dam, Groeibegeleider

Ralph van Dam

Business Partner Ondernemerschap Centraal Beheer – ondernemer – auteur en mentor nlgroeit

Ralph van Dam is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups. In 2016 werd hij bij Centraal Beheer verantwoordelijk voor de digitale transformatie. In zijn huidige rol als Business Partner Ondernemerschap inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties op het gebied van ondernemerschap, groei en continuïteit.

Gerard Rooks, docent Groeiversneller.

Gerard Rooks

Senior consultant – gecertificeerd trainer - managementcoach en gastdocent Leven en Financiën

Gerard Rooks is een doorgewinterde trainer en coach. De laatste 6 jaar helpt hij vanuit de merken van Achmea organisaties en ondernemers zich te ontwikkelen. "Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.” Met deze uitspraak van Einstein in gedachten, helpt Gerard ondernemers op zoek te gaan naar de benodigde verandering.

Arno Brons, docent groeiversneller.

Arno Brons

Managing consultant – gecertificeerd trainer en managementcoach

Arno Brons stond aan de wieg van programma’s als Voorzie en De Ruimtemakers. Programma’s die bekroond zijn met verschillende onderscheidingen. Arno heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het begeleiden van ondernemers bij de transitie die zij door willen maken. “Wij zien dat onze wereld verandert. En stilstaan is eenvoudigweg geen optie.”

Partners van Centraal Beheer Groeiversneller