Medewerkers en verzuim

Grip op uw bedrijf bij zieke medewerkers

Natuurlijk wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen. En als u dan toch te maken krijgt met uitval van uw medewerkers, dan wilt u de kosten kunnen voorspellen en zieke medewerkers goed begeleiden. Wij geven u tips, informatie en oplossingen die u verder helpen. Van preventie tot verzekeringen. 
medewerkers en verzuim

Onze oplossingen bij langdurig zieke medewerkers

Beschermt u tegen de kosten van ziek personeel

Verzuimverzekering

Bij ziekte moet u maximaal 2 jaar lang het salaris doorbetalen van uw medewerker. Onze Verzuimverzekering neemt de kosten van uw wettelijke loonbetalingsverplichting van u over. En heeft u hulp nodig bij de begeleiding en re-integratie van uw zieke medewerker? Dan kunt u dit gewoon meeverzekeren.

Een goede basis voor uw medewerkers

WIA-verzekering

Na 2 jaar ziekte krijgt uw medewerker te maken met de wet WIA. Is uw medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt? Dan heeft hij recht op een WGA-uitkering, wat vaak leidt tot een flinke inkomens­terugval. Onze WIA-verzekering vult het inkomen gegarandeerd aan tot minimaal 70%.

Wat kunt u doen om verzuim te voorkomen?

Als ondernemer probeert u verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk om uw medewerkers fit en inzetbaar te houden. En om inzicht te hebben in de mogelijke arbeids­risico’s die uw medewerkers lopen. Verzuimpreventie is daarom een vast onderdeel van onze Verzuimverzekeringen. Maar ook zonder verzekering helpen wij u hier graag bij. Bijvoorbeeld met ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

E-zine: Grip op uw onderneming bij verzuim

Download hier gratis uw e-zine

Natuurlijk wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen. En als u dan toch te maken krijgt met verzuim, dan wilt u de kosten kunnen voorspellen en zieke medewerkers goed begeleiden. Dit kan best ingewikkeld zijn. Want wat moet u precies regelen? En welke verplichtingen heeft u als werkgever? Het e-zine 'Grip op uw onderneming bij verzuim' geeft u handige tips.

Grip op uw onderneming bij verzuim