Voor verzuim klanten

Alles over uw Verzuimverzekering

Van uw Verzuimverzekering aanpassen tot direct contact met een Verzuimspecialist. U regelt het hier.

Zelf regelen

 Illustratie persoon met laptop op de bank

Verzuim melden Verzuimapp

Met onze Verzuimapp kunt u nu via uw telefoon of tablet direct na uw gesprek de medewerker ziek of beter melden. Zo is uw verzuim­administratie altijd bijgewerkt.
 Man met laptop zittend op een sofa

Verzuim melden meldloket

Via het meldloket kunt u makkelijk en 24/7 de gegevens van uw medewerkers invoeren, bekijken en aanpassen.
 Man met groene trui belt mobiel

Contact opnemen

Contact opnemen met 1 van onze Verzuimspecialist kan heel gemakkelijk via (055) 579 8197. Wij helpen u graag.

Gegevens aanpassen

Heeft u een Verzuimverzekering bij Centraal Beheer en wilt u uw gegevens aanpassen? Bijvoorbeeld een nieuw adres of een andere betaalmethode? Dat kan op 2 manieren:

Telefonisch doorgeven

U kunt ons bellen. U bereikt ons op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op:

Stuur een e-mail

U kunt een e-mail sturen naar:

Verzuimverzekering aanpassen of opzeggen

Verzekering aanpassen

Wilt u graag hulp en uitleg bij een aanpassing? Laat het ons weten. Wij helpen u graag. Bel 'Even Apeldoorn':
Bel (055) 579 8179

Verzekering opzeggen

Het contract van uw Verzuimverzekering loopt 1 jaar. Hierna kunt u de verzekering op ieder moment opzeggen. U heeft daarbij een opzegtermijn van 1 maand. Soms heeft u geen opzegtermijn. Bijvoorbeeld als uw bedrijf stopt of als u geen medewerkers in dienst heeft. U kunt de verzekering opzeggen per e-mail of brief:

Centraal Beheer
Verzuimverzekering
Postbus 700
7300 HC Apeldoorn

Veelgestelde vragen over de Verzuimverzekering

Nee, dat hoeft niet altijd. Heeft u bijvoorbeeld alleen medewerkers met een jaarcontract in dienst? Dan geldt er een loondoorbetalingsverplichting tot het einde van het dienstverband. En dan hoeft u dus ook niet het 2e ziektejaar mee te verzekeren. Dat scheelt u premie. Biedt u uw medewerker later toch nog een vast contract aan? Dan kunnen we eenvoudig de dekking aanpassen. Dan bent u ook voor het 2e jaar verzekerd. Benieuwd naar onze oplossingen? Onze specialisten vertellen u graag meer.
Als werkgever heeft u bij verzuim te maken met verschillende verplichtingen. Bijvoorbeeld dat u uw zieke medewerker de eerste 2 jaar tenminste 70% van het loon doorbetaalt. Naast de verplichting om het loon door te betalen, heeft u als werkgever ook te maken met de Wet verbetering poortwachter. Deze wet vereist dat u er alles aan doet om uw zieke medewerker weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Zo moet u uw medewerker bijvoorbeeld ziekmelden bij de bedrijfsarts of arbodienst. Houdt u zich als werkgever niet aan de plichten uit deze wet? Dan kan UWV een boete opleggen. En moet u mogelijk nog 1 jaar extra loon betalen. Deze boete heet loonsanctie.
Onze Verzuimverzekering geldt bij het moment van afsluiten alleen voor de medewerkers die niet ziek zijn. We kunnen uw zieke medewerker wel helpen bij zijn re-integratie zodra u de verzekering heeft afgesloten. Daarnaast kunnen we u helpen om aan de Wet verbetering poortwachter te voldoen. Dit kan zodra u uw Verzuimverzekering bij ons heeft afgesloten. Of als u gebruikmaakt van onze eenmalige dienst Verzuimdossiercheck. Is uw medewerker 28 dagen lang beter? Dan bent u vanaf dat moment ook voor deze medewerker volledig verzekerd. Heeft u meer vragen? Neem dan contact op met onze specialisten.
Contact met specialist
Voorkomen is beter dan genezen. Daarom helpen wij u ook om verzuim te voorkomen. We bieden bijvoorbeeld het preventiespreekuur voor uw medewerkers. En kan 1 van uw medewerkers zich opleiden tot preventiemedewerker.
Bekijk de preventiediensten