Bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering (AVB)

Goed verzekerd voor schade aan anderen

 • Uw bedrijfsaansprakelijkheid geregeld vanaf 2 tientjes per maand
 • Verzeker schade die vanuit uw bedrijf wordt veroorzaakt aan anderen
 • Bedrijven tot 20 medewerkers kunnen direct online afsluiten
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Alles over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als u of uw medewerker tijdens het werk schade veroorzaakt aan mensen, onroerende goederen of andermans spullen, dan is uw bedrijf mogelijk aansprakelijk voor de gevolgen. Dit geldt voor materiële schade, letselschade en zelfs gevolgschade.

Is uw bedrijf aansprakelijk? Dan kunt u zich met onze bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (ook wel: AVB-verzekering) beschermen tegen schadeclaims.
De aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven is geschikt voor zzp’ers en mkb’ers. Er geldt geen maximale jaaromzet of maximaal aantal medewerkers. Voor iedere rechtsvorm, zoals eenmanszaak, BV, NV, VOF, stichting en/of vereniging en maatschap. Zij kunnen in verschillende branches actief zijn, zoals bouw, zakelijke dienstverlening, industrie, horeca, zorg, ICT en transport.
U bent als ondernemer vanuit de wet niet verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering af te sluiten. Maar het kan u wel veel zorgen besparen. Deze verzekering beschermt u namelijk tegen de financiële gevolgen van schade die uw medewerkers of uw producten veroorzaken. U moet dan wel aansprakelijk zijn voor de schade. Stoot uw medewerker bijvoorbeeld een kop koffie over het toetsenbord van een klant? En gaat er daardoor niet alleen een dure laptop, maar ook maanden werk verloren? Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de schade aan de laptop. En voor de gevolgschade.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is soms wél verplicht

Er is een verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering en een beroepsaansprakelijkheids­verzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u als ondernemer of medewerker veroorzaakt aan spullen en mensen. Een beroepsaansprakelijkheids­verzekering dekt vermogensschade. Vermogensschade is financiële schade die ontstaat door een beroepsfout. Bijvoorbeeld als u verkeerd advies geeft. De beroepsaansprakelijkheids­verzekering is voor sommige beroepen wél wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld voor accountants en advocaten. 

Opdrachtgevers en leveranciers eisen dat u verzekerd bent

Een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering is niet wettelijk verplicht. Maar soms wil een leverancier of opdrachtgever geen zaken met u doen als u niet verzekerd bent. Dit komt steeds vaker voor. Om geen opdrachten mis te lopen, kiezen veel ondernemers daarom voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. 
Dus, bent u gastouder, fotograaf, fysiotherapeut, masseur, personal trainer, kapper, therapeut, psycholoog, architect, dakdekker, hovenier, bewindvoerder, koerier, advocaat of een andere ondernemer? Regel uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan vandaag nog.
Belangrijk hierbij is dat u aansprakelijk bent voor de schade. Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor bedrijven? Nee, dat niet. Wel kunt u wettelijk aansprakelijk gesteld worden voor de schade die ontstaat door uw medewerkers, uw producten of door uzelf.

Stel, de smartphone van uw collega glipt uit uw handen en valt kapot op de grond. Dan is de schade nog te overzien. Maar stel, uw medewerker veroorzaakt per ongeluk een brand. Dan lopen de kosten al gauw hoog op. Een AVB-verzekering dekt u in zulke gevallen.

Verzekerd

 • Dekking in Nederland én in het buitenland (behalve in Amerika en Canada).
 • Schade aan personen, losse spullen en onroerend goed.
 • Schade wanneer u productaansprakelijk bent.
 • Schade door een meewerkend familielid, uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger.
 • Verwonding of overlijden van een medewerker.
 • Schade aan spullen van een medewerker.
 • Schade aan personen en losse spullen bij plotselinge verontreiniging van bodem, oppervlaktewater en ondergronds water op een werklocatie.

Niet Verzekerd

 • Schade aan uzelf of uw bedrijf.
 • Schade of kosten die u maakt om uw dienst of product opnieuw te leveren.
 • Schade door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig.
 • Schade waarvoor u niet aansprakelijk bent als werkgever, opdrachtgever of ondernemer.
 • Milieuschade die langzaam ontstaat (voorbeeld: een lekkende olietank die jarenlang de grond vervuilt).
 • Milieuschade op uw bedrijfslocatie.
 • Kosten of maatregelen die u neemt om plotselinge schade te voorkomen.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd?

Onze AVB-verzekering in 1 overzicht

Eigen risico

Voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geldt een eigen risico van minimaal € 250,-. U betaalt geen eigen risico voor:
 • Kosten voor verweer.
 • Kosten voor rechtshulp bij een strafproces of tuchtprocedure.
 • Kosten voor een geschiloplossing zonder rechter.
 • Kosten voor een expert.

U heeft 0 tot 20 medewerkers in dienst

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten kunt u online doen als u 0 tot 20 medewerkers in dienst heeft. De verzekering sluit u online in 4 stappen:
 1. U berekent uw premie
 2. U vult de gegevens van uw bedrijf in
 3. U controleert uw gegevens
 4. U sluit de verzekering
U kunt ons ook bellen om uw vraag te stellen of uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur op: (055) 579 8600.

Heeft u meer dan 20 medewerkers in dienst?

Dan kunt u ons bellen voor een premieberekening of een offerte. Onze medewerkers zitten elke werkdag voor u klaar van 8.00 tot 17.30 uur. U kunt ze bereiken op: (055) 579 8359.
Is uw bedrijf aansprakelijk gesteld? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dit kan telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen per week op: (055) 579 7777.

De schadebehandelaar beoordeelt de situatie en of u aansprakelijk bent. Bij sommige schades komt onze schade-expert bij u langs. Hij helpt u en beantwoordt uw vragen. Wij regelen de schade namens u.

Is er iemand gewond geraakt?

Dan is het belangrijk dat de persoon met letsel de best mogelijke hulp krijgt. Wij snappen dat een ongeluk heel ingrijpend is en invloed heeft op het normale leven. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt met vergoedingen en hulp om hun leven weer op te pakken. Onze collega’s van Achmea Personenschade nemen contact op met de persoon die gewond is geraakt. Of met de nabestaanden, als het gaat om overlijden.

U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden

Bel (055) 579 7777 of +31 55 579 7777 vanuit het buitenland.

U heeft persoonlijk contact met onze experts

Bij sommige schades komt één van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert.

Wij betalen de schade

Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening rechtstreeks naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten. (Belangrijk: een schademelding kan invloed hebben op uw premie.)

Is er iemand gewond geraakt?

Dan is het belangrijk dat de persoon met letsel de best mogelijke hulp krijgt. Wij snappen dat een ongeluk heel ingrijpend is en invloed heeft op het normale leven. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt met vergoedingen en hulp om hun leven weer op te pakken. Onze collega’s van Achmea Personenschade nemen contact op met de persoon die gewond is geraakt. Of met de nabestaanden, als het gaat om overlijden.

Welke zakelijke verzekering heeft u wanneer nodig?

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Verzekering tegen gevolgen van materiële schade of letselschade die u als ondernemer of medewerker veroorzaakt aan spullen of mensen. Voorbeeld: u bent loodgieter en veroorzaakt tijdens het repareren van een kraan per ongeluk waterschade.

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Verzekering tegen financiële schade die ontstaat door een beroepsfout. Voorbeeld: u bent architect en door een foute berekening komt de bouw stil te liggen.

Zakelijke rechtsbijstands­verzekering

Verzekerd van juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld leveranciers, medewerkers of afnemers. Voorbeeld: u heeft een grote klus afgerond en uw opdrachtgever weigert te betalen.