Bedrijfs­aansprakelijk­heids­­verzekering 

Goed verzekerd voor schade aan anderen

 • Verzekert schade aan anderen
 • Kies uw eigen dekkingsgebied
 • Online afsluiten tot 20 medewerkers
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Wat is uw situatie?

Door een keuze te maken kunnen wij u de meest relevante informatie voor uw situatie op deze pagina laten zien.

Zzp en kleinbedrijf Tot maximaal 20 medewerkers
Mid- en grootbedrijf Ik heb meer dan 20 medewerkers

Wat is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt u tegen de schade die door u of uw werknemer veroorzaakt wordt tijdens het werk. Er geldt geen maximale jaaromzet of maximaal aantal medewerkers. Voor iedere rechtsvorm, zoals eenmanszaak, BV, NV, VOF, stichting en/of vereniging en maatschap kunt u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een aan­spra­kelijk­heidsverzekering bedrijven genoemd.

Waarom een AVB-verzekering afsluiten bij Centraal Beheer?

 • Online premie berekenen en afsluiten voor zzp'ers en bedrijven tot 20 medewerkers.
 • U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden.
 • Persoonlijk contact met onze experts bij sommige schades.
 • Voor iedere rechtsvorm en verschillende branches .

Zo werkt het eigen risico bij de AVB

Voor onze zakelijke aansprakelijkheidsverzekering geldt een eigen risico van minimaal € 250,-. U betaalt geen eigen risico in de volgende situaties.
 • Kosten voor verweer.
 • Kosten voor rechtshulp bij een strafproces of tuchtprocedure.
 • Kosten voor een geschiloplossing zonder rechter.
 • Kosten voor een expert.

Verzekerd in onze Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering:

Wel verzekerd

 • Dekking in Nederland én in het buitenland (behalve in Amerika en Canada).
 • Schade aan personen, losse spullen en onroerend goed.
 • Schade wanneer u productaansprakelijk bent.
 • Schade door een meewerkend familielid, uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger.
 • Verwonding of overlijden van een medewerker.
 • Schade aan spullen van een medewerker.
 • Schade aan personen en losse spullen bij plotselinge verontreiniging van bodem, oppervlaktewater en ondergronds water op een werklocatie.

Niet verzekerd

 • Schade aan uzelf of uw bedrijf.
 • Schade of kosten die u maakt om uw dienst of product opnieuw te leveren.
 • Schade door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig.
 • Schade waarvoor u niet aansprakelijk bent als werkgever, opdrachtgever of ondernemer.
 • Milieuschade die langzaam ontstaat (voorbeeld: een lekkende olietank die jarenlang de grond vervuilt).
 • Milieuschade op uw bedrijfslocatie.
Precies kijken wat wel en niet is verzekerd?
Kijk in de polisvoorwaarden van onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

De Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering afsluiten in 4 stappen

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt u online afsluiten als u 0 tot 20 medewerkers in dienst heeft. De verzekering sluit u online af in 4 stappen.
 1. U berekent uw premie.
 2. U vult de gegevens van uw bedrijf in.
 3. U controleert uw gegevens.
 4. U sluit de verzekering.
U kunt ons ook bellen om uw vraag te stellen of de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur op (055) 579 8600.

Heeft u meer dan 20 medewerkers in dienst?

Dan kunt u ons bellen voor een premieberekening of een offerte. Onze medewerkers zitten elke werkdag voor u klaar van 8.00 tot 17.30 uur op (055) 579 8359.

Kies de verzekering die bij uw situatie past

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Verzekering tegen gevolgen van materiële schade of letselschade die u als ondernemer of medewerker veroorzaakt aan spullen of mensen. Voorbeeld: u bent loodgieter en veroorzaakt tijdens het repareren van een kraan per ongeluk waterschade.

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Verzekering tegen financiële schade die ontstaat door een beroepsfout. Voorbeeld: u bent architect en door een foute berekening komt de bouw stil te liggen.

Zakelijke Rechtsbijstand­verzekering

Verzekerd van juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld leveranciers, medewerkers of afnemers. Voorbeeld: u heeft een grote klus afgerond en uw opdrachtgever weigert te betalen.

Veelgestelde vragen

Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering verzekert u uw bedrijfsaansprakelijkheid.  Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u tegen de schade die door u, als onder­nemer, of uw werknemer veroorzaakt wordt tijdens het werk. Als u of uw medewerker bijvoorbeeld tijdens het werk schade veroorzaakt aan mensen, onroerende goederen of andermans spullen, dan is uw bedrijf mogelijk aansprakelijk voor de gevolgen. Dit geldt voor materiële schade, letselschade en zelfs gevolgschade. Is uw bedrijf aansprakelijk? Dan kunt u zich met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekeren.
Deze verzekering is niet verplicht. Soms eist een leverancier of opdrachtgever wel dat u verzekerd bent. En het kan u wel veel zorgen besparen. Deze verzekering beschermt u namelijk tegen de financiële gevolgen van schade die uw medewerkers of uw producten veroorzaken. U moet dan wel aansprakelijk zijn voor de schade. En de schade moet ontstaan door de activiteit en het beroep waarvoor u de verzekering afsluit. Stoot uw medewerker bijvoorbeeld een kop koffie over het toetsenbord van een klant? En gaat er daardoor niet alleen een dure laptop, maar ook maanden werk verloren? Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de schade aan de laptop. En voor de gevolgschade.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is soms wél verplicht

Er is een verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering en een beroepsaansprakelijkheids­verzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u als ondernemer of medewerker veroorzaakt aan spullen en mensen. Een beroepsaansprakelijkheids­verzekering dekt vermogensschade. Vermogensschade is financiële schade die ontstaat door een beroepsfout. Bijvoorbeeld als u verkeerd advies geeft. De beroepsaansprakelijkheids­verzekering is voor sommige beroepen wél wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld voor accountants en advocaten.

Opdrachtgevers en leveranciers eisen dat u verzekerd bent

Een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering is niet wettelijk verplicht. Maar soms wil een leverancier of opdrachtgever geen zaken met u doen als u niet verzekerd bent. Dit komt steeds vaker voor. Om geen opdrachten mis te lopen, kiezen veel ondernemers daarom voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering.

Dus, bent u winkeleigenaar, schilder, stratenmaker, fotograaf, ontwerper, kapper, architect, hovenier, restauranteigenaar, advocaat of een andere ondernemer? Regel uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan vandaag nog.
Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dit kan telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen per week op: (055) 579 7777.

De schadebehandelaar beoordeelt de situatie en of u aansprakelijk bent. Bij sommige schades komt onze schade-expert bij u langs. Hij helpt u en beantwoordt uw vragen. Wij regelen de schade namens u.

U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden 

Bel (055) 579 7777 of +31 55 579 7777 vanuit het buitenland.

U heeft persoonlijk contact met onze experts 

Bij sommige schades komt één van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert.

Wij betalen de schade 

Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening rechtstreeks naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten. (Belangrijk: een schademelding kan invloed hebben op uw premie.)
U heeft een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en gaat uw producten bezorgen bij uw klanten omdat uw horecabedrijf tijdelijk moet sluiten. Of u kunt uw leverings­ver­plichtingen niet nakomen waardoor een ander schade oploopt. Wat is wel en niet verzekerd? Lees het antwoord op de meest gestelde vragen op onze speciale pagina over het coronavirus
De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt u online afsluiten als u 0 tot 20 medewerkers in dienst heeft. Sluit de verzekering online af of telefonisch met een specialist.

Klanten over Centraal Beheer