groepje-collegas-borrellen

Goed Werkgever­schap­verzekering

Uw medewerkers goed verzekerd bij ongevallen en beroepsziekten

 • Een ruime dekking waarmee u voldoet aan uw zorgplicht
 • De plaats of het tijdstip van een ongeval is niet belangrijk
 • Ook het hybride werken is verzekerd
Specialist Ellen
Specialist
Vragen? Bel gerust 1 van onze specialisten via (055) 579 8600.
Tot 17.30 uur

Wat is een goed werkgeverschapverzekering?

Met de Goed Werkgeverschapverzekering van Centraal Beheer verzekert u uw werknemers tegen de financiële gevolgen van een ongeval tijdens werk en activiteiten rond dat werk. Hiermee voldoet u aan uw zorgplicht.

Denk bijvoorbeeld aan ongevallen:

 • op het werk; 
 • tijdens het thuiswerken;
 • op een zakenreis; 
 • tijdens een afdelingsuitje of teambuildingsdag
 • tijdens het woon-werkverkeer.

Stel, uw medewerker werkt enkele dagen per week thuis. Op zolder heeft hij een kantoorruimte ingericht. 1 nadeel: er is geen toilet op die verdieping, dus moet hij altijd de trap af en op. Op een dag struikelt hij in alle haast van de bovenste trede. Hij komt verkeerd neer en raakt gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Een zeer vervelende situatie. Met een goed werkgeverschapverzekering kunt u de medewerker financieel helpen met de noodzakelijke aanpassingen in huis, bijvoorbeeld een traplift. U bent verzekerd van een snelle en goede oplossing. Wat er ook gebeurt.

De Goed Werkgeverschapverzekering van Centraal Beheer sluit u in combinatie met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af.

 • 5 jaar op rij de beste zakelijke schadeverzekeraar
 • Bij schade staan we voor u klaar. Dag en nacht
 • Vragen? Onze specialisten helpen u graag!

Dit verzekert u met de Goed Werkgeverschapverzekering

Wel verzekerd

 • Schade door een ongeval tijdens het werk, een zakelijke situatie, zakenrit of zakenreis.
 • Schade door een ongeval onderweg van huis naar het werk en terug.
 • Verschillende soorten schades, zoals materiële schade, letselschade, medische schade en inkomensterugval.
 • U bent over de hele wereld verzekerd.

Niet verzekerd

 • De medewerker heeft een andere verzekering die (een deel van) de schade uitkeert. Die gaat dan voor. Is de schade hoger, dan betalen wij het verschil.
 • Schade door asbest.
 • Bij opzet of bewuste roekeloosheid.
 • De medewerker gebruikte alcohol, drugs of medicijnen.
 • De medewerker werkte als brandweerman, politieagent of rampenbestrijder.
Precies weten wat wel en niet is verzekerd?
Kijk in onze voorwaarden Goed Werkgeverschapverzekering
 

Ongevallen bij de klant zijn meeverzekerd

“Uw personeel moet overal veilig het werk kunnen doen. Ook als de medewerker niet op uw kantoor is, maar bijvoorbeeld op het kantoor van een ander. Op bezoek bij klanten kan er natuurlijk ook iets misgaan. Maar wie is er dan precies aansprakelijk? De klant of u? Met klanten heeft u liever geen discussie over zulke zaken. Met een goed werkgeverschapverzekering hoeft u zich hier gelukkig geen zorgen over te maken. Want ook voor ongevallen op klantlocatie is een medewerker altijd verzekerd.”

De Goed Wergeverschapverzekering in 2 minuten uitgelegd

Video GWS

Veelgestelde vragen

Met een Goed Werkgeverschap­verzekering verzekert u uw medewerkers bij ongevallen op het werk en activiteiten rondom werk. Denk aan een zakenreis, een bedrijfsuitje of onderweg van huis naar het werk. Onze Goed Werkgeverschap­verzekering sluit u in combinatie met de Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering af.

Met een bedrijfsongevallenverzekering zorgt u als werkgever voor een eenmalige uitkering aan uw medewerker die een arbeidsongeval krijgt. Een collectieve ongevallenverzekering keert uit bij het overlijden van de medewerker of wanneer de medewerker blijvend invalide is.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert u het risico van aansprakelijkheid. Dat kan wanneer u, uw medewerkers of uw producten schade veroorzaken bij een ander. Uw medewerker stoot bijvoorbeeld een kop koffie over de laptop van uw klant. Een AVB dekt deze schade.

Deze verzekering is niet wettelijk verplicht. Wel is het verstandig om deze verzekering af te sluiten. In de wet staat namelijk dat de werkgever de zorgplicht heeft voor de veiligheid van de medewerkers. Dit staat in artikelen 7:658 en 7:611 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 7:658 BW
Dit artikel stelt dat u als werkgever richting uw medewerkers aansprakelijk kan zijn voor schade die medewerkers lijden tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Ook de aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen valt hieronder.

Artikel 7:611 BW

Dit artikel gaat over de verantwoordelijkheid van u als werkgever in situaties buiten bereik van artikel 7:658 BW. Op grond van dit artikel kunt u als werkgever ook aansprakelijk zijn voor schade van werknemers als gevolg van ongevallen die niet werk gerelateerd zijn, maar wel verband houden met het werk. Een goed voorbeeld daarvan is een bedrijfsuitje. Als u als werkgever tekortschiet in die zorgplicht, dan draagt u daarvoor de aansprakelijkheid.

Met de Goed Werkgeverschapverzekering van Centraal Beheer, die u in combinatie met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, verzekert u in 1 keer de meeste werkgeversrisico’s rondom ongevallen van medewerkers.

Onze verzekering heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Bij de vaststelling van de vergoeding maakt het niet uit of u aansprakelijk bent
  Zelfs als u niet aansprakelijk bent keert de Goed Werkgeverschapverzekering uit. 
 • Uw medewerker hoeft u als werkgever niet aansprakelijk te stellen
  De Goed Werkgeverschapverzekering zet uw medewerkers centraal, niet de aansprakelijkheid.
 • Verschillende medewerkers die voor u werken zijn verzekerd
  Het gaat om medewerkers die voor u en onder uw leiding en toezicht aan het werk zijn. Naast vaste medewerkers zijn ook uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers en gedetacheerden standaard meeverzekerd bij de Goed Werkgeverschapverzekering. Zelfs ingehuurde zzp’ers zijn meeverzekerd als zij voor u en onder uw leiding en toezicht aan het werk zijn.
 • De plaats van het ongeval is niet belangrijk voor de uitkering
  Of het ongeval plaatsvindt op kantoor, onderweg naar een klant, tijdens het thuiswerken of bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsuitje is dus niet belangrijk. 
 • De eerste uitkering vindt meestal binnen 2 maanden plaats
  Bij andere verzekeraars en verzekeringen kan dit soms wel 2 jaar duren. Omdat het bij de Goed Werkgeverschapverzekering niet uitmaakt of u aansprakelijk bent of niet kunnen wij sneller uitkeren. Wij starten direct met de schadeafhandeling, zodra u een schade van een medewerker bij ons heeft gemeld.
 • Uitkering van de werkelijk geleden schade
  De Goed Werkgeverschapverzekering vergoedt de daadwerkelijk geleden schade. Tot het vastgestelde maximum dat u als werkgever zelf kiest. Dat betekent dat ook schade aan spullen (zaakschade) als gevolg van het ongeval uitgekeerd wordt. Ook gevolgschade, bijvoorbeeld als uw medewerker kosten moet maken om de woning aan te passen als gevolg van het ongeval, keren wij uit tot het verzekerd bedrag dat u zelf kiest. Met de Goed Werkgeverschapverzekering van Centraal Beheer bieden wij u als werkgever de zekerheid waarmee u de meeste werkgeversrisico’s rondom ongevallen van medewerkers gemakkelijk in 1 keer regelt.

Daarom kiezen andere ondernemers voor deze verzekering

Architectenbureau NOAHH

Architectenbureau NOAHH

"De Goed Werkgeverschapverzekering zorgt voor een betere gemoedsrust" vertelt Patrick Fransen, oprichter en directeur van Architectenbureau NOAHH.

Afbeelding Blygold

Specialist in klimaatinstallaties: Blygold

“Een prettig idee dat iedereen die voor ons werkt automatisch is meeverzekerd” vertelt Bob Schepers, financial controller bij Blygold, over de Goed Werkgeverschapverzekering van Centraal Beheer.

Onze Goed Werkgeverschapverzekering afsluiten

Vraag een offerte aan voor de Goed Werkgeverschapverzekering van Centraal Beheer. Wij helpen u graag met een passend voorstel. Heeft u liever persoonlijk contact met een specialist? U kunt altijd ‘Even Apeldoorn bellen' via (055) 579 8600.