test

Gebouwen­verzekering

Voor brand-, inbraak-, en waterschade

 • Snelle en deskundige hulp bij schade
 • Dekt schade aan uw bedrijfspand, kantoor of winkel
 • Uitgebreide gevarendekking

Goed verzekerd met de Zakelijke opstalverzekering

Een brand of storm kan nare gevolgen hebben voor uw bedrijfspand, kantoor of winkel. Het is een ingrijpende gebeurtenis. Een goede verzekering is dan belangrijk. De Gebouwen­verzekering (ook wel Zakelijke opstalverzekering genoemd) vergoedt de herstelkosten bij materiële schade door brand, water, inbraak en storm. En natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer verder met uw bedrijf. Daar helpen we u ook bij.

Hulp bij het herstellen van directe schade

Het kan wel even duren voordat uw bedrijfspand of winkel weer de oude is. U moet kosten maken om bijvoorbeeld restanten op te ruimen, alles te reinigen of vergunningen te regelen. Of denk bijvoorbeeld aan het herbouwen van uw bedrijfspand. Met onze Gebouwenverzekering ondersteunen we u daarbij. We doen bij een verzekerde schade een voorschotbetaling, zodat u direct de schade kunt herstellen. Zo helpen we u weer op weg.

Wilt u een appartementengebouw verzekeren?

Dan kiest u voor een Gebouwenverzekering VvE.

Verzekerd in onze Gebouwenverzekering

Welke schade is wel en welke is niet verzekerd in de Gebouwenverzekering?

Wel verzekerd

 • Schade door brand, storm, inbraak en water
 • Schade door blikseminslag, smeltwater, vandalisme of ontploffing
 • Bereddingskosten: kosten die u maakt om schade te voorkomen of te verminderen
 • Opruimingskosten
 • Huurderving: huur die u niet krijgt
 • Noodvoorzieningen die u moet treffen om direct dreigende schade te voorkomen
 • Kosten om een kapotte waterleiding op te sporen

Niet verzekerd

 • Schade als gevolg van een natuurramp. Zoals een aardbeving, vulkaanuitbarsting of overstroming van een primaire waterkering. Brand of ontploffing door een overstroming is wel verzekerd
 • Schade door illegale activiteiten. Bijvoorbeeld als blijkt dat er een hennepkwekerij in de gebouwen zit
 • Schade aan gebouwen die in aanbouw zijn en nog niet opgeleverde gebouwen
 • Milieuschade. Daarvoor hebben wij de Milieuschadeverzekering
 • Opzet, roekeloosheid of schuld aan de schade door uzelf.
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze Polisvoorwaarden Gebouwenverzekering

Uw pand verzekeren voor de juiste herbouwwaarde

Hoeveel kost het om een bedrijfspand opnieuw te bouwen? Dat is vaak lastig te bepalen. Zorg dat u altijd weet hoe hoog de herbouwwaarde is. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om het gebouw in de oorspronkelijke staat te herbouwen. Dit staat los van de marktwaarde of verkoopwaarde. De juiste herbouwwaarde kunt u laten vaststellen via een taxatie of een waardebepaling. Zo bent u altijd goed verzekerd.

Waardebepaling: garantie tegen onderverzekering

Voor kleinere gebouwen met een lagere herbouwwaarde (bij Centraal  Beheer minder dan € 2.300.000,-.) is een waardebepaling een goede keuze. U heeft bij Centraal Beheer dan namelijk garantie tegen onderverzekering. Op het moment van een (totaal)schade doen wij door deze garantie geen beroep op eventuele onderverzekering door bijvoorbeeld een koersstijging van grondstoffen.
Waardebepaling aanvragen

Taxatie: voor een vast bedrag verzekerd

Voor grotere gebouwen met een hogere herbouwwaarde (bij Centraal Beheer meer dan € 2.300.000,-) is vaak een taxatie een goede keuze in plaats van een waardebepaling. Bij een taxatie krijgt u bij een verzekerde totaalschade het bedrag uitgekeerd dat maximaal gelijk is aan de getaxeerde waarde.
Taxatie aanvragen

Wilt u een bestaand bedrijfspand verzekeren?

De premie hangt af van de herbouwwaarde van het gebouw. Is de herbouwwaarde al eens getaxeerd, dan vindt u die meestal op uw bestaande polis. Wij nemen de taxatie­waarde over als die maximaal 6 jaar geleden is vastgesteld. Heeft u nog geen herbouw­waarde laten taxeren? U kunt bij het afsluiten van de bedrijfsgebouwenverzekering zelf een schatting maken van de herbouwwaarde. Ons advies is binnen 3 maanden na het afsluiten van de gebouwenverzekering de herbouwwaarde te laten taxeren. Dan weet u zeker dat u niet onderverzekerd bent.

Handig om te weten over zonnepanelen

Steeds meer ondernemers kiezen voor zonnepanelen op hun bedrijfspand. Zonne­­panelen zijn meeverzekerd in onze Gebouwenverzekering. Een zonne­panelen­installatie verhoogt de waarde van uw bedrijfspand. En brengt extra risico’s met zich mee. Wilt u ook zonnepanelen laten installeren? Wij geven u handige tips voor het installeren van zonne­panelen.

Ook handig om te verzekeren

Bedrijfs­schade­verzekering

Met de Bedrijfs­schade­verzekering verzekert u de brutowinst, zodat u zeker bent van inkomsten.

Glasverzekering

Met de Glasverzekering bent u verzekerd voor schade door glasbreuk.

Milieu­schade­verzekering

Met de Milieuschadeverzekering bent u verzekerd voor het per ongeluk veroor­zaken van milieuverontreiniging aan grond, oppervlaktewater en grondwater.

De Gebouwenverzekering kunt u online afsluiten als u 0 tot 20 medewerkers in dienst heeft. Bij meer dan 20 medewerkers is persoonlijk contact nodig om een premie­berekening te maken. Wij helpen u graag.