Zonnepanelen bedrijf

Verduurzaam met zonnepanelen

Zonnepanelen op uw vastgoed: een goed idee?

Verduurzaam met zonnepanelen

Neem geen onnodig risico

Vanaf 2022 stimuleert de overheid de verduurzaming van uw bedrijfspand. Dat kan bij­voor­beeld door zonnepanelen op het dak van uw kantoorgebouw te installeren. Dat moet natuurlijk goed en veilig gebeuren om vervelende situaties te voorkomen. Bij de installatie van uw zonnepanelen staan onze specialisten voor u klaar met persoonlijk en deskundig advies. Zij bespreken met u wat u kunt doen om schade te voorkomen en welke voorwaarden er zijn voor het afsluiten van uw verzekering. Het kan natuurlijk gebeuren dat uw zonnepanelen beschadigen tijdens een flinke hagelbui of storm. Dan wilt u terug kunnen vallen op uw verzekeraar.

De voordelen van Centraal Beheer:

  • 1 vaste contactpersoon direct en persoonlijk benaderbaar
  • Snelle en deskundige hulp bij schade
  • Wij gaan altijd in gesprek over de mogelijkheden

Vastgoed verduurzamen met zonnepanelen

Zonnepanelen op vastgoed video

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Ontwikkelingen in de markt

Momenteel zijn er veel veranderingen gaande op het gebied van prijsstelling en risico’s in de verzekeringsmarkt. Dit heeft impact op ondernemend Nederland. Deze veranderingen vragen om aandacht voor uw verzekering. Een van deze veranderingen is bijvoorbeeld het verzekeren van zonnepanelen. Ook duurzame materialen worden vaker toegepast en nieuwe technieken in vastgoed ontwikkelen zich in sneltreinvaart. Duurzaam bouwen gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van houten hoogbouw. Isolatie, vorm en ligging van een gebouw zijn van belang om de energiebehoefte van een gebouw zoveel mogelijk te beperken. Onze specialisten leggen u graag uit wat deze ontwikkelingen betekenen voor uw situatie en de verzekerbaarheid van uw vastgoed.


Verzekeren van vastgoed

Daarnaast spelen een aantal zaken een belangrijke rol bij het verzekeren van uw vastgoed. U kunt hierbij denken aan:
Bouwmaterialen worden steeds duurder. Dit staat in relatie tot het verzekerd bedrag binnen uw polis. Het gaat hierbij om wel of niet taxeren en de mogelijkheden om onderverzekering te voorkomen.
Stel dat er sprake is geweest van brand. Uw pand wordt niet meer verhuurd. Welke periode is nodig om het gebouw te herstellen? Hoe stelt u uw gederfde huurinkomsten zeker?
Digitalisering vindt plaats binnen de vastgoedmarkt. Uw bedrijf loopt verschillende cyberrisico’s. Hieronder vallen alle ICT-risico’s op financiële schade. Vaak worden deze risico’s veroorzaakt door menselijke fouten. Of door cybercrime.
Welke clausules zijn van toepassing? Denk hierbij aan de elektrische installatie en de horeca preventiemaatregelen. Wat houden deze clausules precies in? En welke invloed heeft dit op uw bedrijfsvoering?
Met een Gebouwenverzekering bent u uitgebreid verzekerd tegen de herstelkosten bij materiële schade. Bijvoorbeeld schade veroorzaakt door brand, storm, inbraak en water. Ook uw zonnepanelen zijn meeverzekerd . Heeft u meer dan 50 zonnepanelen? Dan vragen wij u aanvullende maatregelen te nemen. Om schade te voorkomen, risico’s te verkleinen en aan de installatie van uw zonnepanelen. Ga in gesprek met een van onze specialisten over uw mogelijkheden . 

Meer over zonnepanelen

Monteur zonnepanelen plaatsen op vastgoed

Is zonnepanelen plaatsen een goed idee?

Steeds meer vastgoedeigenaren plaatsen zonnepanelen op het dak van hun gebouw in het kader van duurzaamheid. We zetten graag de aandachtspunten voor u op een rij. En we geven u tips voor veilige zonnepanelen.

Monteurs plaasten zonnepanelen op dak bedrijf

Uitdagingen bij het plaatsen van zonnepanelen

Waar moet u op letten als u overweegt om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Daar kijken we naar met Richard Dekker, risico­deskundige bij Achmea, en Jack Zuidweg, business partner Vastgoed bij Centraal Beheer.