Duurzame inzetbaarheid - Centraal Beheer Achmea

Duurzame inzetbaarheid

Wist u dat Centraal Beheer meer doet dan alleen verzekeren? Of u nu al klant bij ons bent of niet. Wij helpen u bij al uw vragen over de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

De toekomst van werk

Alles voor 100% werkgeluk

Centraal Beheer wil ondernemend Nederland duurzaam inzetbaar maken en houden. Met als resultaat meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Een verzekering voor het geval het tóch misgaat en inkomen wegvalt is natuurlijk belangrijk, maar het vóórkomen van die uitval is minstens zo belangrijk.

Daar komt duurzame inzetbaarheid om de hoek kijken. We helpen u door inzichten en kennis te delen op de thema’s van flexibilisering, talentmanagement en inzetbaarheid. Dat doen we door samen met een netwerk aan partners, innovatieve diensten en producten te ontwikkelen en te bieden. Zo helpen we ondernemers en hun medewerkers verder.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

In de verschillende fases van het leven en de loopbaan van uw medewerker moet u rekening houden met specifieke wensen en veranderende omstandigheden. U heeft te maken met medewerkers van jong tot oud. Het is belangrijk dat uw medewerkers het vermogen hebben om gezond, plezierig en productief te werken, binnen of buiten uw organisatie. Met een goed beleid op duurzame inzetbaarheid kunt u hieraan bijdragen.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

Nieuwe trends en ontwikkelingen zorgen ervoor dat duurzame inzetbaarheid belangrijker wordt in onze maatschappij. Automatisering verandert ons werk steeds meer en vervangt ook werk. Medewerkers moeten blijven leren en ontwikkelen.
De krapte op de arbeidsmarkt maakt het voor veel werkgevers lastiger om de juiste mensen aan te trekken, en te behouden. Oudere medewerkers hebben moeite met het vinden van een nieuwe baan. De coronacrisis verandert de omgeving van ons werk. Mensen gaan meer thuiswerken waardoor de verbinding en betrokkenheid omlaag gaat. Aandacht voor deze onderwerpen is daarom van groot belang zijn om mensen gezond, plezierig en productief te laten werken. Het levert voordelen op voor uw medewerkers en uw organisatie.

  • U heeft minder ziekteverzuim
  • U houdt gemotiveerde medewerkers
  • U zet uw medewerkers effectief in
  • Langer behoud van de kennis en expertise van oudere medewerkers
  • U legt de verantwoordelijkheid voor hun loopbaan ook bij de medewerkers zelf neer.

Duurzame inzetbaarheid succesvol invoeren

Organisaties die werk maken van duurzame inzetbaarheid plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Duurzame inzetbaarheid moet volgens de experts van Centraal Beheer integraal onderdeel worden van de bedrijfsvoering. Maar hoe doet u dat? Bekijk hier het webinar Lang leve het werken!.

Alles over duurzame inzetbaarheid

Binnen duurzame inzetbaarheid onderscheiden we vier verschillende domeinen. 

Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen

Om inzetbaar te blijven is een leven lang leren en ontwikkelen van groot belang. Hebben uw medewerkers de juiste kennis en vaardigheden om hun talenten optimaal te benutten?

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit

Hoe beleven de medewerkers hun eigen gezondheid en hun energieniveau? Hoe voldoen zij lichamelijk en geestelijk aan de eisen van het werk?

Loopbaan en arbeidsmobiliteit

Loopbaan en arbeidsmobiliteit

Zet uw medewerker regelmatig loopbaanstappen om zijn of haar persoonlijk doel én het organisatiedoel te behalen?

Balans tussen werk en privé voor werkgevers

Werk-privé balans

Hoe is de balans tussen werk en privé? Met name in de combinatie met bijvoorbeeld reistijd, mantelzorg en kinderen.

HR-oplossingen voor u

Hieronder vindt u een overzicht van interessante verzekering en diensten.

Verzuimverzekering

Met een ziekteverzuimverzekering of verzuimverzekering verzekert u zich voor de loondoorbetalingsverplichting van uw zieke medewerkers. U bent vanuit de wet verplicht om uw zieke medewerkers 2 jaar lang een groot deel van het loon door te betalen. Daarom noemen we deze verzekering ook wel een loondoorbetalings­verzekering.

WIA verzekering

Na 2 jaar ziekte krijgt uw medewerker te maken met de wet WIA. Is uw medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt? Dan vult onze WIA-verzekering het inkomen gegarandeerd aan tot minimaal 70%. Deze zekerheid geldt voor inkomens tot maar liefst € 100.000,-. Een goede basis voor uw medewerkers!

MKB Verzuim ontzorg-verzekering

Met onze MKB Verzuim ontzorg-verzekering krijgt u volledige ondersteuning bij verzuim en re-integratie van uw medewerkers. Met deze verzekering verkleint u de financiële risico’s van de wettelijke loondoorbetalings­verplichting. En kunt u rekenen op een professionele casemanager die het gehele verzuimtraject begeleidt. Voor u én uw medewerker.

Open

Open staat voor vernieuwing in HR. Meer dan 100 jaar geleden werd Centraal Beheer opgericht voor en door werkgevers. Centraal Beheer speelt dan een grote rol in de vormgeving van de Nederlandse Sociale Zekerheid als uitvoeringsorganisatie van de ziektewet, ongevallenwet en kinderbijslagwet. Doel was het goed te regelen voor de werknemers. Daar geven we met Open opnieuw invulling aan.

Lekker bezig

Duurzame inzetbaarheid is een actueel thema, wat bij veel HR afdelingen hoog op de agenda staat. Maar hoe krijg je die medewerker in beweging op dit onderwerp? Het Lekker Bezig Programma helpt u op weg naar een duurzaam inzetbare organisatie. Het bestaat uit een offline programma voor leidinggevenden en een app waarmee uw medewerkers eigen regie voeren over hun inzetbaarheid.

Verzuimhulp

Met de diensten van de Verzuimhulp blijft u in controle als u te maken krijgt met (langdurig) verzuim van een medewerker. Ook als u geen Verzuimverzekering heeft. Met onze Verzuimdossiercheck weet u snel of uw verzuimdossier voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. En met Arbeidsmediation en HR advies helpen onze partners u ook als een verzuimtraject ingewikkeld wordt. Zodat verzuimtrajecten optimaal verlopen en u door kunt met ondernemen. 

Even voorstellen, onze expert Martine

Martine is Business Partner duurzame inzetbaarheid bij Centraal Beheer. Samen met werkgevers brengt ze de dialoog op gang in organisaties en onderzoekt de vragen die leven over duurzame inzetbaarheid. Op weg naar oplossingen gebruikt ze haar brede ervaring en HR expertise en brengt klanten in verbinding met andere werkgevers. De ontwikkeling en het versterken van mens en organisatie staan centraal. Mensen maken organisaties en daarmee het verschil voor de klant. 
Kennismaken

Wij werken samen met

logo FD 70x70

Financieel Dagblad

Altijd op de hoogte

Veel artikelen zijn tot stand gekomen met het Financiële Dagblad, voor en door groeiende ondernemers en HR-professionals.

Logo BNR

BNR

Voor professionals

Veel podcasts zijn tot stand gekomen met BNR. BNR houdt ondernemend Nederland 24 uur per dag op de hoogte van al het nieuws.