vrijwilligers-ruimen-afval-op

Verenigingspolis

Verzekeringen voor uw vereniging of stichting

De Verenigingspolis is er speciaal voor verenigingen en stichtingen met vrijwilligers. We bieden diverse verzekeringen. Omdat organisaties verschillen, kiest u de verzekering(en) die u nodig heeft. Het resultaat is een overzichtelijke polis. Een Verenigingspolis die past bij uw vereniging of stichting.
  • Vrijwilligers goed verzekerd tijdens werkzaamheden
  • Verzeker schade die vanuit uw vereniging of stichting wordt veroorzaakt aan anderen
  • Bij schade altijd snelle, deskundige hulp

Premie via uw gemeente

Veruit de meeste gemeentes hebben de VNG Vrijwilligersverzekering. Geldt dat ook voor de gemeente waaronder uw vereniging of stichting valt? Dan profiteert u van aantrekkelijke premies. Wilt u weten wat uw premie is voor onze Verenigingspolis? Bel ons op (055) 579 8600 of wij bellen u.
Met één telefoontje meldt u schade, geeft u een wijziging door of kunt u vragen stellen. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. U heeft altijd rechtstreeks contact met onze specialisten. Al uw verzekeringen staan op één polis: U krijgt maar één rekening. Dat houdt uw administratie overzichtelijk.
Bij Centraal Beheer bent u natuurlijk goed verzekerd. Toch is een schade soms niet verzekerd. Bijvoorbeeld:
  • Schade als gevolg van natuurrampen. Deze uitsluiting geldt niet voor brand of ontploffing veroorzaakt door overstroming.
  • Schade die verband houdt met opgelegde dwangsommen, boetes en soortgelijke betalingen met een afdwingend of bestraffend karakter.
  • Schade aan het milieu, zoals verontreiniging van de bodem of het oppervlaktewater, en de gevolgen daarvan.
In onze productvoorwaarden leest u precies wanneer u niet bent verzekerd.

Veelgestelde vragen

De Verenigingspolis sluit u voor één jaar. Daarna heeft u de mogelijkheid om de verzekering dagelijks op te zeggen. De verzekering eindigt dan 1 maand nadat u heeft opgezegd. U betaalt ook geen extra kosten voor bijvoorbeeld polissen, groene kaarten en verzekeringsbewijzen. Die krijgt u gratis.

Het aansprakelijkheidsrisico voor vrijwilligers is verzekerd onder de VNG Vrijwilligers­verzekering. Vooropgesteld dat uw gemeente deze verzekering heeft. Let op: een vereniging of stichting zelf, loopt ook het risico aansprakelijk gesteld te worden. Denk bijvoorbeeld aan een dakpan die van het verenigingsgebouw op het hoofd van een bezoeker valt. Of aan monteur die uitglijdt op de kantinevloer die net gedweild is. Dit is niet verzekerd onder de VNG Vrijwilligersverzekering. En claims worden steeds hoger. Wordt uw vereniging/stichting met succes aansprakelijk gesteld en is er geen aansprakelijkheidsverzekering geregeld? Dan zal de schade uit eigen kas betaald moeten worden. Dit kan een enorme aanslag op het tegoed van uw vereniging/stichting betekenen of erger. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd en vormt een aansprakelijkheidsclaim geen gevaar voor het voortbestaan van uw vereniging/stichting.

Ja, onze Aansprakelijkheidsverzekering heeft ook een dekking voor uitzendkrachten, stagiairs en vrijwilligers. Deze dekking geldt zelfs voor huisgenoten die in uw bedrijf meewerken.

De Brandverzekering is gericht op gebouw(en) van uw vereniging/stichting en op de inventaris en goederen. U verzekert u schade door brand, ontploffing, storm, vandalisme, inbraak en water. U bent ook verzekerd in deze situaties:

  • U maakt kosten om schade te voorkomen of te verminderen om een onmiddellijk dreigend gevaar van schade af te wenden.
  • U heeft opruimingskosten.
  • U maakt kosten voor veiligheidsmaatregelen.