Pensioen­oplossingen

We helpen u graag op weg

Heeft u een vraag over een nieuwe pensioenregeling of over uw bestaande pensioen? Hieronder leest u waar u meer informatie kunt vinden.

Kies uw situatie

U bent DGA

Heeft u een pensioen bij Centraal Beheer? Alle informatie over uw pensioen staat op het portal Uw pensioen.

U bent werknemer

U heeft via uw (ex-)werkgever een pensioen bij Centraal Beheer. Op ons werknemerportal Voor later vindt u alle belangrijke informatie bij elkaar.

U bent werkgever

Centraal Beheer bouwt aan het pensioen van de toekomst. Lees nu wat de mogelijkheden zijn voor u als werkgever en adviseur.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze pensioenoplossingen? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Het Nederlandse pensioen­stelsel bestaat uit 3 pijlers.

  • De AOW is de 1e pijler. Dit is een basisinkomen dat iedereen die in Nederland woont automatisch opbouwt.
  • De 2e pijler is pensioenopbouw via de werkgever. Veel werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan. Hierdoor krijgen de gepensioneerde werknemers een uitkering bovenop de AOW.
  • Individuele verzekeringen en bankspaarproducten vormen de 3e pijler. Bijvoorbeeld lijfrenten, koopsommen, gouden handdruk stamrechten en levensverzekeringen. Daarmee spaart u fiscaal aantrekkelijk voor extra pensioen. Bijvoorbeeld om een pensioengat te dichten of eerder te stoppen met werken.
U heeft een uitkerings- of een premieovereenkomst. In een kort filmpje ziet u het verschil tussen een uitkerings- en een premieovereenkomst. 
Het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds is een nieuwe pensioenuitvoerder. Bekijk hier een filmpje. Voor meer informatie ga naar www.centraalbeheerapf.nl/.

Ook interessant voor u

Bekijk even onze webinars

  • Duidelijke uitleg over pensioen
  • Antwoord op veelgestelde vragen
  • Voor werkgevers, werknemers en adviseurs
Meer informatie