Inventarisverzekering

Uw zakelijke inventaris goed verzekerd met de Bedrijfsmiddelenverzekering

 • Op maat samen te stellen
 • Voorraad, goederen, machines en andere materialen goed verzekerd
 • Bij schade altijd snelle, deskundige hulp

Wat is een inventarisverzekering?

Een inventarisverzekering is een verzekering die schade aan uw bedrijfsinventaris verzekert. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, water, of diefstal.

Uw inventaris bestaat niet alleen uit voorraden. Het zijn alle goederen, voorraden, machines, apparatuur en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in het gebouw waar u als ondernemer actief bent. Denk bijvoorbeeld ook aan grondstoffen of kasgeld. Ook deze spullen verzekert u met een inventarisverzekering.

Stel: u bent ondernemer van een elektronicawinkel. Door een brand heeft uw winkelvoorraad schade opgelopen. De beschadigde spullen kunt u niet zomaar op eigen kosten vervangen. Maar als u niet blijft leveren loopt de omzet van uw bedrijf gevaar. Met een inventarisverzekering vangt u deze risico's op. Bij schade ontvangt u een vergoeding waarmee u snel een nieuwe voorraad kunt inkopen.

Bedrijfsmiddelenverzekering

Een inventarisverzekering wordt bij Centraal Beheer een Bedrijfsmiddelenverzekering genoemd. Standaard verzekert u hiermee schade aan uw inventaris. Aanvullend kunt u het verlies van omzet of productie meeverzekeren.

Werkt u vanuit huis en is uw inventaris minder dan € 15.000,- waard? Dan is uw inventaris meeverzekerd in onze particuliere Inboedelverzekering. Dit geldt ook als u in een recreatiewoning of kamer woont.

Meer over de Inboedelverzekering

Is uw inventaris meer dan € 15.000,- waard, of werkt u niet vanuit huis? Dan kiest u voor de Bedrijfsmiddelenverzekering.

Is uw totale verzekerd bedrag van inventaris, gebouw en bedrijfsschade €  500.000,- of meer? Dan is een elektrakeuring nodig.

Premie berekenen Bedrijfsmiddelenverzekering

De premie van een inventarisverzekering hangt af van uw individuele bedrijfssituatie. Denk aan uw beroep en de grootte van uw bedrijf. Ook de locatie van de inventaris heeft invloed op de premie. En natuurlijk de totale waarde ervan.

Eigen risico
Goed om te weten: voor de Bedrijfsmiddelenverzekering geldt een eigen risico per verzekerde gebeurtenis van € 500,-. Dit eigen risico kunt u verhogen als u een lagere maandelijkse premie wilt.

Wat is de Bedrijfsmiddelenverzekering?

Zekerheid voor u en uw bedrijf bij bijvoorbeeld water- of brandschade

Inventarisverzekering

Verzekerd in onze Bedrijfsmiddelenverzekering

Wel verzekerd

 • Schade door brand, blussen, rook of roet, bliksem of inductie, explosie, botsen, hagel, neerslag, storm en stoom
 • Schade door inbraak, diefstal, afpersing, beroving met geweld en vandalisme
 • Koelschade tot € 5.000,- (aanvullend te verhogen)
 • Inventaris tegen nieuwwaarde (met uitzondering van voorraad)
 • Voorraad tegen kostprijs
 • Persoonlijke eigendommen van medewerkers en directieleden
 • Persoonlijke inboedel, als het bedrag apart op de polis staat
 • Huurdersbelang (wat u als huurder hebt aangebracht), als het bedrag apart op de polis staat
 • Kasgeld tot € 2.500,- (aanvullend te verhogen)

Niet verzekerd

 • Schade aan motorvoertuigen met een kenteken
 • Schade aan aanhangwagens en caravans
 • Schade door natuurrampen zoals aardbevingen, of door overstroming van bijvoorbeeld dijken
 • Schade aan computers of bestanden door niet goed werkende software
 • Schade door opzet, schuld, of illegale activiteiten
 • U bent beperkt verzekerd als uw pand leeg staat

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze Polisvoorwaarden Bedrijfsmiddelenverzekering

Dit kunt u ook verzekeren

De Bedrijfsmiddelenverzekering is 1 van onze verzekeringen voor ondernemers. U kunt deze verzekering uitbreiden met 1 of meer verzekeringen. Bijvoorbeeld zodat uw inventaris ook onderweg is verzekerd.

Bedrijfsschadeverzekering

Schade heeft niet alleen effect op uw zakelijke spullen. Uw bedrijf kan door schade brutowinst mislopen, omdat u minder omzet of productie kunt draaien. We noemen dat bedrijfsschade. Hier kunt u zich aanvullend voor verzekeren.

Transportverzekering

U verzekert uw goederen tijdens het transport.

Milieuschadeverzekering

U verzekert door u gemaakte schade aan het milieu, b.v. door stoffen waarmee u werkt.

Schade melden in 4 stappen

Schade meldt u zo snel mogelijk. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U bereikt ons op:
(055) 579 7777
Schade kan samen met u worden vastgesteld. Dat geldt ook voor de hoogte van het schadebedrag. Of wij schakelen een expert in. U kunt ook zelf een expert inschakelen die samen met die van ons de schade vaststelt.
Nadat de hoogte van de totale schade bekend is, stellen we vast hoeveel u vergoed krijgt. Het bedrag van de schade en de vergoeding kunnen verschillen. Bijvoorbeeld door een verschil in de huidige dagwaarde, de vervangingswaarde of de nieuwwaarde. Of omdat de herstelkosten lager zijn dan de nieuwwaarde.
Wij betalen het vastgestelde schadebedrag aan u uit. Soms geven wij direct na de schade al een voorschot, zodat u door kunt werken.
Vragen over de inventarisverzekering van Centraal Beheer? U kunt ons altijd even bellen. Of laat uw nummer achter. Dan bellen we u terug wanneer het u uitkomt.