Transportverzekering Centraal Beheer

Transportverzekering

Voor zowel inkopers en verkopers als logistieke dienstverleners

 • Wij zorgen voor een dekking die aansluit op uw logistieke risico’s
 • Ieder vervoermiddel voor het transport is verzekerd: auto, trein, boot en vliegtuig
 • Ons wereldwijde netwerk aan schade-experts staat voor u klaar

Wat is een transportverzekering?

Goederentransport is niet zonder risico’s. Uw zending kan bijvoorbeeld beschadigen door een ongeluk. Of onderweg gestolen worden. Bent u niet verzekerd? Dan kan u dat veel geld kosten.

Onze transportverzekeringen (ook wel: ladingverzekeringen) dekt schade aan goederen, die ontstaat tijdens het transport in Nederland en het buitenland. Alle vormen van vervoer zijn verzekerd: over land, over zee, in de lucht en per spoor. Het maakt hierbij niet uit of u eigen vervoermiddelen gebruikt. Of dat u uw goederen door anderen laat vervoeren.

Wij bieden een transportverzekering voor alle soorten bedrijven. Van MKB’ers tot multinationals. Van transportbedrijven tot logistiek dienstverleners. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat.

Welke transportverzekering past bij uw situatie?

Centraal Beheer biedt 2 soorten transportverzekeringen

Centraal Beheer biedt 2 soorten transport­verzekeringen: een goederentransport­verzekering en vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering.­ Wij merken dat beide nog wel eens met elkaar verward worden.­ Daarom zetten wij de verschillen voor u op een rij.­ Zo weet u precies welke transport­verzekering u wanneer nodig heeft.

Goederentransportverzekering

Goederentransport­verzekering

Schadeverzekering voor inkopers en verkopers U verzekert hiermee schade aan gekochte en verkochte goederen tijdens transport en opslag, waarvoor u het risico draagt volgens de Incoterms. Deze verzekering biedt ook dekking voor de bijdrage die u moet betalen in geval van Averij Grosse. Bedoeld voor inkopers, verkopers en andere bedrijven die een belang hebben bij de vervoerde goederen.

Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering

Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering voor logistieke dienstverleners. U verzekert hiermee de aansprakelijkheid voor schade aan andermans goederen tijdens transport en tijdelijke opslag. Deze verzekering is gebaseerd op wettelijke vervoerdersaansprakelijkheids­regelingen zoals AVC en CMR. Bedoeld voor transportbedrijven, expediteurs en andere logistieke dienstverleners die goederen van derden vervoeren of opslaan.

Waarom een transportverzekering van Centraal Beheer?

 • Snelle schadeafhandeling 
  U kunt schade 7 dagen per week, 24 uur per dag melden. Onze ervaren schade-experts handelen uw schade snel af. We laten u weten hoe ver de schadeafhandeling is. En of we nog iets van u nodig hebben. We zorgen dat u snel weer verder kunt met uw werk.
 • 95% beveelt Centraal Beheer aan 
  Klanten beoordelen onze dienstverlening met een 8.9 gemiddeld (1.857 ervaringen).
 • Unieke faillissementsdekking (bij goederentransportverzekering) 
  Gaat een rederij failliet die uw goederen vervoert? Dan kost dat u extra geld. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van aanvullende opslag en handling. Of het vrijkopen van goederen waarop de terminal beslag legt. Of een gestrande container op een tussenhaven die u verder moet (laten) vervoeren naar de eindbestemming. Ook deze kosten kunt u bij ons verzekeren.
 • 1 vast contactpersoon 
  Wij werken niet met tussenpersonen. U krijgt advies van uw eigen schade-expert. Dit is uw persoonlijke aanspreekpunt bij schade. Hij of zij bespreekt uw situatie met u. En zorgt ervoor dat u goed verzekerd bent én blijft.
 • Wij staan al ruim 100 jaar voor u klaar 
  Centraal Beheer behoort tot de grootste groep verzekeraars van Nederland. Daarnaast hebben wij een wereldwijd netwerk van experts dat u deskundige hulp biedt bij schade.
 • U betaalt géén assurantiebelasting 
  U betaalt geen 21% assurantiebelasting over uw transportverzekering. Deze verzekering is vrijgesteld door de Belastingdienst. Hierdoor vallen uw verzekeringskosten lager uit.