Goederen­transport­verzekering

Bescherm uw goederen tegen schade onderweg

 • Wij stemmen uw dekking 100% af op uw logistieke activiteiten
 • Geschikt voor kleine, middelgrote én grote bedrijven die veel producten inkopen
 • Wij dekken óók de bijdrage die u moet betalen bij Averij Grosse
Goederentransportverzekering voor bedrijven

Wat is een goederen­transport­verzekering?

Met een goederentransportverzekering dekt u schade aan gekochte en verkochte goederen tijdens transport en opslag, waarvoor u het risico draagt volgens de Incoterms. Deze verzekering is bedoeld voor inkopers, verkopers en andere bedrijven die een belang hebben bij de vervoerde lading goederen. Deze verzekering is bestemd voor alle soorten bedrijven: van MKB’ers tot multinationals. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat.

Wat is het verschil tussen een goederen­transport­verzekering en vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering?

Wij merken dat mensen de goederentransportverzekering nog wel eens verwarren met de vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering. Wat is het verschil? Een goederen­transport­verzekering is een schadeverzekering voor inkopers en verkopers. Een vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering is een aansprakelijkheids­verzekering voor wegvervoerders. 

Waarom onze Goederen­transport­verzekering?

 • Dekking in Nederland en het buitenland 
  Ieder vervoermiddel voor het transport is verzekerd: auto, trein, boot en vliegtuig.
 • U kunt zelf 24/7 certificaten aanmaken 
  Soms moet u voor uw handelstransactie een verzekerings­certificaat leveren aan uw koper. Of een polis overleggen. Dat kan bij een CIF-levering. Of als de bank erom vraagt voor een Letter of Credit. Wij werken hiervoor samen met Ocean Wide: een wereldwijd bekende aanbieder van applicaties voor het maken van certificaten. Via hun online tool maakt u zelf certificaten aan op het moment dat u ze nodig heeft.
 • Wij bieden een unieke faillissementsdekking 
  Bij Centraal Beheer kunt u ook de kosten verzekeren, die ontstaan wanneer bijvoorbeeld een rederij failliet gaat die uw goederen vervoert. Denk hierbij aan de kosten voor het vrijkopen van goederen waarop de terminal beslag legt. Of extra opslagkosten en handlingskosten. Of de kosten van een gestrande container die u verder moet (laten) vervoeren vanuit een tussenhaven naar de eindbestemming.
 • Een goederen­transport­verzekering is in sommige gevallen verplicht 
  Bij een CIF-levering en CIP-levering moet u verplicht een goederen­transport­verzekering afsluiten voor uw koper.
 • U heeft rechtstreeks contact bij schade 
  Met één telefoontje meldt u schade, geeft u wijzigingen door of kunt u vragen stellen. Onze specialist adviseert u wat u het beste kunt doen en schakelt indien nodig direct hulp in.
 • U betaalt géén assurantiebelasting 
  U betaalt geen 21% assurantiebelasting over uw goederen­transport­verzekering. Deze verzekering is vrijgesteld door de Belastingdienst.
 • Incoterms zijn niet voldoende 
  Incoterms zijn leveringsvoorwaarden (opgesteld door de Internationale Kamers van Koophandel). Ze bepalen onder andere wanneer het risico van de goederen overgaat van de verkoper naar de koper. Echter: u beperkt hiermee niet altijd uw logistieke risico’s. Stel, uw goederen beschadigen tijdens het laden of lossen. Door een heftruck bijvoorbeeld. Of tijdens het takelen. En u spreekt in de Incoterms af dat dit risico voor u is. Dan draagt u zelf de schade. Met een goederen­transport­verzekering dekt u deze schade.

Verzekerd in onze Goederen­transport­verzekering

Wel verzekerd

 • Schade door brand of ontploffing.
 • Schade door diefstal of vermissing.
 • Schade door beschadiging.
 • Schade door molest: conflictsituaties zoals oorlog, terrorisme en staking (clausule M3).
 • Schade door Averij Grosse: een noodsituatie waarbij de bemanning een deel van de lading overboord gooit, zodat zij het schip, de opvarenden en het andere deel van de lading kunnen redden. Bij Averij Grosse betalen alle eigenaren van de lading en het schip mee aan de schade.
 • Kosten van noodgedwongen lossen en herladen.
 • Kosten van een schade-expert.
 • Opruimingskosten.
 • Bereddingskosten: kosten die u maakt om dreigende schade te voorkomen of te beperken.

Niet verzekerd

 • Schade door opzet.
 • Schade waarvoor u niet verantwoordelijk bent volgens uw (ver)koopovereenkomst.
 • Schade aan goederen die van binnenuit ontstaat.
Wilt u precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de polisvoorwaarden van onze Goederentransportverzekering.

Wij bieden ook dekking op maat

Onze standaard Goederen­transport­verzekering dekt nationale en internationale transporten. Veel producten en vervoersoplossingen vereisen echter specifieke oplossingen. Samen met u kunnen wij de risico’s in kaart brengen en bepalen welke aanvullende dekking u nodig heeft. Zodat uw verzekering optimaal aansluit bij uw logistieke activiteiten. Voorbeelden:

 • Stel, uw afnemer accepteert uw goederen niet vanwege schade tijdens transport. Terwijl deze afnemer zelf het risico draagt volgens de Incoterms. Dan moet u de goederen terughalen. Wij kunnen met u afspreken dat wij in zo’n geval ook vergoeden als u volgens de afgesproken leveringsvoorwaarden niet verantwoordelijk bent.
 • Een dekking voor merkbescherming. U wilt niet dat uw artikelen na beschadiging in de parallelhandel terechtkomen? Wij kunnen met u afspreken dat wij u volledig schadeloosstellen en de goederen vernietigen. Ook als niet alles 100% beschadigd is.
 • U neemt deel aan beurzen of tentoonstellingen? Wij kunnen in overleg uw goederen ook verzekeren tijdens het transport naar en van de beurs of tentoonstelling. En tijdens het verblijf daar.
 • Vervoert u goederen vanwege reparatie, revisie of onderhoud? Of laat u uw goederen vervoeren om ergens anders te bewerken? Wij kunnen met u afspreken dat de goederen ook bij deze transporten en het verblijf bij derden verzekerd zijn.
 • Vervoert u goederen naar verschillende vestigingen van uw eigen onderneming? Ook daarvoor kunnen wij u een dekking aanbieden.

Zo vraagt u uw Goederen­transport­verzekering offerte aan

In 4 stappen naar uw Goederen­transport­verzekering
Wilt u zelf contact opnemen met Centraal Beheer? Dat kan op 055 579 5469 op werkdagen tussen 8 en 17:30 uur.

Of wilt u liever dat wij met u contact opnemen? Vul dan hier het terugbelformulier in.
Een specialist zal met u de huidige bedrijfssituatie bespreken en dan vervolgens de mogelijkheden binnen de verzekering aan u voor leggen die het beste bij de huidige bedrijfssituatie passen. Mocht er maatwerk nodig zijn dan zal een accountmanager bij u langs komen om dit te regelen.
Bij de offerte sturen wij u de Voorwaarden Goederen­transport­verzekering (pdf) en het aanvraagformulier. Lees deze documenten goed door. Heeft u daarna nog vragen? Neemt u dan contact met ons op. Bent u akkoord met de voorwaarden? Stuur dan het ingevulde aanvraagformulier terug.

Daarbij gaan wij ervan uit dat de informatie die u ons geeft juist en volledig is. Missen wij nog informatie? Dan nemen wij contact met u op. Er zijn 3 mogelijke uitkomsten:

Uw aanvraag is goedgekeurd

U krijgt van ons uw polis per post. U heeft altijd nog 14 dagen bedenktijd. Bent u akkoord? Dan bent u vanaf de gekozen ingangsdatum verzekerd.

Uw aanvraag is goedgekeurd onder voorwaarden

Wij bieden u een Goederentransportverzekering aan waarin we een clausule opnemen. Een clausule betekent dat u bij bepaalde oorzaken van schade aan werkmaterieel niet bent verzekerd.

Uw aanvraag is niet goedgekeurd

U kunt geen Goederentransportverzekering bij ons afsluiten. Neemt u aub contact met ons op op voor een toelichting.