man-op-bouwplaats

Omgaan met bedrijfsrisico's

Als ondernemer bent u gewend om bedrijfsrisico’s te nemen. Maar er zijn risico’s die ervoor kunnen zorgen dat uw bedrijf stil komt te liggen. Wat kunt u allemaal doen om dit te voorkomen?

Bedrijfsrisico's verlagen: wat kunt u zelf regelen?

Risico’s verlagen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. Maar wat kunt u doen om de kans op schade te verkleinen? 4 dingen: voorkomen, verminderen, overdragen en accepteren. En vaak van alles een beetje.

 1. Voorkomen
  Richt een (werk)proces anders in. Zo voorkomt u terugkomende risico’s die een bedreiging voor uw bedrijfscontinuïteit vormen.
 2. Verminderen
  Neem preventiemaatregelen waarmee u een risico vermindert. Spreek bijvoorbeeld met een leverancier een boete af voor een te late levering . Daarmee vermindert u het risico als een leverancier daadwerkelijk te laat levert.
 3. Overdragen
  Niet alleen preventie is een manier om de risico’s te verlagen. Er is natuurlijk ook een financiële manier van risico’s beperken: verzekeren. Een goede verzekering zorgt dat u door kunt wanneer u getroffen wordt door schade.
 4. Accepteren
  Ondernemen bestaat natuurlijk óók uit het nemen van risico’s. Sommige daarvan wilt u best zelf dragen. Zeker als het risico klein is en de mogelijke gevolgen meevallen.

Versterk uw bedrijf met de juiste verzekeringen
Weten welke verzekeringen u nodig heeft om altijd in bedrijf te blijven? Start de Keuzehulp en bekijk of u alles goed geregeld heeft.

Start keuzehulp

Hoe kan ik inkomen krijgen als ik ziek word?

Veel ondernemers hebben niets geregeld als ze arbeidsongeschikt raken. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om inkomen te krijgen tijdens ziekte. Het is goed om erover na te denken welke oplossing het beste bij u past. Via onze check kunt u kijken hoe lang u met uw spaargeld kunt en welke oplossingen er zijn om inkomen te krijgen tijdens ziekte. Wilt u meer weten? U kunt ons ook bellen voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek." Ramon Wickerhoff - AOV-specialist

AOV Survivalgids: alles over de AOV

Als u meer wilt weten over de AOV. Als u verrassende feiten wilt kunnen onderscheiden van fabels. En als u wilt weten hoe andere ondernemers het geregeld hebben bij arbeidsongeschiktheid. Vraag dan de AOV Survivalgids aan.

Bedankt voor het downloaden van de AOV Survivalgids. U kunt de gids direct bekijken. Ook ontvangt u de gids per mail. Zo kunt u deze ook op een later moment lezen.