vrouw-aan-het-bellen

Alles over arbeids­ongeschiktheid

Zonder vangnet bent u kwetsbaar

Als ondernemer kunt u langdurig uitvallen. Een ziekte, burn-out of een ongeluk. Het kan iedereen overkomen. Als u langere tijd niet kunt werken, heeft u ook langere tijd geen inkomen. Wij helpen u met een passende oplossing bij arbeidsongeschiktheid.

Welke oplossingen zijn er?

Als zzp’er moet u zelf bij ziekte of een ongeval een financieel vangnet regelen. Hieronder vindt u 4 veelvoorkomende oplossingen bij arbeidsongeschiktheid.

Voor zzp’ers is het prettig om wat geld te sparen voor als het inkomen tijdelijk wegvalt. En wanneer u arbeidsongeschikt raakt, kan een spaarpotje het gemiste inkomen opvangen. Dit is wel voor een bepaalde periode. Het is dus belangrijk goed na te denken hoe groot uw financiële buffer moet zijn. Hoeveel maanden wilt u ermee overbruggen? Bekijk hoe lang u het met uw spaargeld uithoudt.

Doe de check

Een Broodfonds is een vereniging waarin zelfstandigen samen een buffer opbouwen. Hoe dat werkt?
  • 20 tot 50 ondernemers leggen elke maand een bedrag in.
  • Wordt een lid ziek, dan keert een Broodfonds uit met een maximale periode van 2 jaar.
  • Het geld dat u elke maand stort, blijft van u.
  • Wie uit het Broodfonds stapt, krijgt dat bedrag terug. Hier worden wel de uit­gekeerde bedragen aan zieke fondsgenoten vanaf getrokken.
Bij een Broodfonds zzp is het belangrijk dat iedereen elkaar kent of leert kennen. Het zijn allemaal ondernemers die elkaar ondersteunen bij inkomensproblemen door arbeids­ongeschiktheid. Het is dus belangrijk dat er onderling goed contact is. Broodfonds wordt aangeboden door BroodfondsMakers.
Komt u uit loondienst en begint u voor uzelf? Dan kunt u zich aanmelden voor de vrij­willige verzekering bij UWV. Dat moet wel binnen 13 weken nadat de verplichte inkomens­verzekering via uw werk of uitkering is gestopt. Het UWV heeft verschillende mogelijkheden.

Ziektewet-verzekering

De Ziektewet-verzekering biedt een inkomen als u ziek bent. U krijgt de Ziektewet-uitkering maximaal 2 jaar (104 weken). Let op: u moet het jaar voordat u als zelfstandige begint verplicht voor ziekte en arbeidsongeschiktheid verzekerd zijn geweest (met een maximale onderbreking van 60 dagen).

WIA-verzekering

Wilt u zich verzekeren voor een uitkering langer dan de 2 jaar van de Ziektewet-verzekering? De WIA-verzekering biedt een inkomen nadat u 2 jaar door een ziekte of handicap niet heeft kunnen werken.
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bent u verzekerd van een vast inkomen als u niet kunt werken.

Hoe hoog is dat inkomen?
Dat hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. Volledig afgekeurd? Dan ontvangt u een uitkering van het volledige bedrag waarvoor u verzekerd bent. Ook als u nog wel een ander beroep kunt uitoefenen. U verzekert dus het inkomen van uw specifieke beroep.

Voordelen van een AOV bij Centraal Beheer
  • U bepaalt zelf uw eigenrisicoperiode, uitkeringsduur en hoogte van het verzekerd bedrag.
  • U stelt de AOV zelf samen, zonder tussenkomst van een adviseur.
  • Kies voor 3 jaar korting op uw premie of een klimmende korting.
Bekijk welke AOV bij mij past

Direct regelen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering oriëntatiegesprek

Gratis oriëntatiegesprek

Plan een video- of telefoongesprek in met 1 van onze AOV-specialisten. Hij of zij geeft antwoord op al uw vragen over arbeidsongeschiktheid.

AOV survivalgids

Alles over de AOV

Hoe krijgen andere ondernemers inkomen bij arbeidsongeschiktheid? En wat kost een AOV? Lees het in onze AOV-survivalgids.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering spaargeld

Wat heeft u geregeld als u arbeidsongeschikt raakt?

Check hoelang u met uw spaargeld kunt en welke oplossing bij u past.

Onze oplossingen bij arbeidsongeschiktheid

AOV Kort & Krachtig

Hoeft u niet alles af te dekken? Maar vindt u financiële zekerheid toch wel prettig? Dan is een Kort & Krachtig AOV misschien iets voor u. Bij arbeids­onge­schiktheid krijgt u een uitkering voor 3, 4 of 5 jaar.

AOV Compleet

Betekent zelfstandig voor u zelf aan de knoppen zitten? Met onze AOV Compleet bepaalt u helemaal zelf hoe uw AOV eruit ziet. De AOV loopt tot de eindleeftijd die u zelf kiest. En afsluiten? Dat doet u natuurlijk helemaal zelf.

Andere oplossingen voor zzp'ers

Kunt u lang vooruit met uw spaargeld? Wordt het een arbeids­onge­schikt­heids­verzekering? Of gaat u liever voor een broodfonds? Er zijn verschillende goede oplossingen als u  arbeids­ongeschiktheid raakt.

AOV Survivalgids: alles over de AOV

Als u meer wilt weten over de AOV. Als u verrassende feiten wilt kunnen onderscheiden van fabels. En als u wilt weten hoe andere ondernemers het geregeld hebben bij arbeidsongeschiktheid. Vraag dan de AOV Survivalgids aan.

Bedankt voor het downloaden van de AOV Survivalgids. U kunt de gids direct bekijken. Ook ontvangt u de gids per mail. Zo kunt u deze ook op een later moment lezen.

Waarom verschilt de premie van de AOV per persoon?

"Dit komt omdat de hoogte van de premie afhankelijk is van uw beroep, het verzekerd bedrag, de uitkeringsduur en eigenrisicoperiode die u kiest. Bij ons kiest u zelf hoe u uw AOV opbouwt. Mocht u vragen hierover hebben dan kunt u gratis een oriëntatiegesprek aanvragen. Wij leggen dan uit hoe de AOV werkt, zodat u zelf de keuzes kunt maken."

Ramon Wickerhoff , AOV-specialist

AOV Centraal Beheer

Wilt u meer weten over onze AOV? Onze AOV-specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend telefoon- of beeldbelgesprek.

Plan een vrijblijvende afspraak