AOV Compleet

AOV Compleet

Stel zelf uw Arbeidsongeschiktheids­verzekering samen

 • U bepaalt zelf wat u verzekert, zo betaalt u nooit teveel
 • De premie is fiscaal aftrekbaar
 • Direct online af te sluiten zonder hoge advieskosten
Binnen 2 minuten weet u uw premie-indicatie

Wat is onze AOV Compleet?

Met onze AOV Compleet verzekert u zich van een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Tot de eindleeftijd die u kiest. Heeft u liever een tijdelijke uitkeringsduur? Kies dan voor AOV Kort & Krachtig.

Belangrijkste kenmerken van onze AOV Compleet

 • Grote zekerheid door uitkeringsduur tot uw gekozen eindleeftijd.
 • Dagelijks opzegbaar. U zit dus nergens aan vast.
 • U kunt het verzekerd bedrag jaarlijks met maximaal 10% aanpassen, zonder nieuwe medische keuring. Zo groeit uw AOV mee met uw situatie.
 • Verzekerd op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. Als u arbeidsongeschikt raakt kijken we alleen naar uw eigen beroep. Wanneer u dit niet meer (gedeeltelijk) kunt uitoefenen ontvangt u van ons een uitkering.
 • Inkomen als u niet meer kunt werken. Hoe hoog dat inkomen is, hangt af van hoeveel procent u arbeidsongeschikt bent. Bent u 100% afgekeurd? Dan ontvangt u als uitkering het volledige bedrag waarvoor u verzekerd bent. Bent u voor bijvoorbeeld 60% arbeidsongeschikt, dan ontvangt u 60% van het verzekerd bedrag.
 • U staat er niet alleen voor als u arbeidsongeschikt raakt. Onze arbeidsdeskundigen, bedrijfskundigen en andere specialisten helpen u met uw herstel.

Verzekerd in onze AOV Compleet

Wel verzekerd

 • Uw beroep.
 • Andere inkomsten hebben geen invloed op uw uitkering.
 • Verhoging van het verzekerd bedrag met maximaal 10% per jaar.
 • Arbeidsongeschiktheid door ongelukken op het werk, buiten het werk of tijdens het sporten.
 • Arbeidsongeschiktheid door ziekte en bij psychische klachten.
 • Zwangerschapsuitkering vanaf 1 jaar na afsluiten.
 • Kosten van re-integratie & hulp om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.
 • Wij nemen minimaal eens per 3 jaar contact op om samen met u te kijken of uw AOV nog past bij uw persoonlijke situatie en wensen.

Niet verzekerd

 • Minder dan 25% arbeidsongeschikt.
 • Arbeidsongeschiktheid door opzet of grove schuld.
 • Arbeidsongeschiktheid door gebruik van alcohol en drugs.
 • Als u bij uw aanvraag vragen niet volledig of niet naar waarheid heeft beantwoord
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees onze brochure AOV Compleet (pdf) of kijk in onze Polisvoorwaarden.

In 5 stappen uw AOV Compleet afsluiten

Bij Centraal Beheer sluit u een AOV Compleet zelf, zonder advies.

Als u genoeg kennis heeft over een AOV kunt u zelf onze AOV Compleet afsluiten. Uw keuze hebben gevolgen voor uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Daarom toetsen we uw kennis door middel van een ‘kennis- en ervaringstoets’. U betaalt eenmalig € 99,- afsluitkosten.

Heeft u vragen over het zelf afsluiten van een AOV? U kunt ons altijd vrijblijvend bellen op (055) 579 8177. Ook kunt u een gratis oriëntatiegesprek aanvragen.

U stelt zelf de ideale dekking van uw AOV vast:

 • Het verzekerd bedrag. Dit is de uitkering die u maandelijks ontvangt bij arbeidsongeschiktheid. U kunt maximaal 90% van uw jaarinkomen verzekeren.
 • De eigenrisicoperiode. Dit is de periode waarin u nog geen uitkering krijgt. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie. U kunt kiezen uit 1, 2, 3, 6, 12 of 24 maanden.
 • Lengte van de uitkering. U krijgt bij arbeidsongeschiktheid een uitkering tot de gekozen eindleeftijd. Kies uit alle eindleeftijden van 55 tot en met 68 jaar.

Heeft u vragen over het zelf afsluiten van een AOV? U kunt ons altijd vrijblijvend bellen op (055) 579 8177. Ook kunt u een gratis oriëntatiegesprek aanvragen bij onze AOV-specialisten.

Als u weet welke AOV het beste bij u past, dan kunt u deze online aanvragen. U bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt en de mogelijke gevolgen hiervan. Omdat dit een grote eigen verantwoordelijkheid is, vragen we u om een ‘kennis- en ervaringstoets’ te maken. Wij zijn wettelijk verplicht om deze toets af te nemen. De toets duurt ongeveer 10 minuten.

Het aanvragen van de AOV Compleet kost eenmalig € 99,- afsluitkosten.

Wanneer u onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt kijken we ook naar uw gezondheid. Daarom vragen we u om een gezondheidsverklaring in te vullen. Op de gezondheidsverklaring vragen we naar uw gezondheids-geschiedenis. Hierdoor krijgen we een beeld van uw gezondheid. Een medisch adviseur beoordeelt vervolgens op basis van de gezondheidsverklaring hoe uw AOV het beste eruit kan zien. Dit is een advies aan ons over de acceptatie van uw aanvraag.

Lees meer over de gezondheidsverklaring

De status van uw aanvraag kunt u zelf volgen in uw ‘Mijn Centraal Beheer’ omgeving. Daarin houden we op de hoogte van de uitkomst. Er zijn 3 mogelijke uitkomsten:

 • Wij accepteren uw aanvraag. Dan krijgt u de polis per post. U heeft altijd nog 14 dagen bedenktijd. Bent u akkoord? Dan bent u vanaf de gekozen ingangsdatum verzekerd voor arbeidsongeschiktheid.
 • Wij bieden u een AOV aan waarin we extra voorwaarden opnemen. Als wij u een AOV met extra voorwaarden aanbieden, leggen we altijd duidelijk uit waarom we dit doen. En wat de gevolgen zijn. U kunt dan zelf nog bepalen of u de verzekering wel of niet wilt afsluiten.
 • Wij accepteren uw aanvraag niet. U kunt dan geen AOV bij ons afsluiten. Als dit het geval is laten we dit zo snel mogelijk weten. Ook leggen we uit waarom we uw aanvraag niet kunnen accepteren.

Veelgestelde vragen

De uitkering van de AOV Compleet loopt tot de gekozen eindleeftijd. Bij de Kort & Krachtig AOV krijgt u een tijdelijke uitkering voor de periode die u kiest.
U kunt bij de AOV Kort & Krachtig een andere eigenrisicoperiode kiezen dan bij de AOV Compleet. En in tegenstelling tot de AOV Compleet is bij de AOV Kort & Krachtig zwangerschapsverlof niet meeverzekerd.
Wij keren ongeveer 80% van de claims uit en wijzen maar 5% af. De overige 15% keren we niet uit, omdat de ondernemer beter is voordat de eigen risicoperiode voorbij is.
Ja, u krijgt dan bij arbeidsongeschiktheid een uitkering. Zelfs als u nog wel een ander beroep kunt uitoefenen. U verzekert dus echt het inkomen van uw specifieke beroep. Dit noemen we beroepsarbeidongeschiktheid.
U kunt zelf uw eindleeftijd, verzekerd bedrag en eigenrisicoperiode bepalen.
De eindleeftijd is de leeftijd tot wanneer u een uitkering krijgt. De AOV loopt tot de eindleeftijd die u kan kiezen bij uw beroep.
Dit is de periode waarin u wel arbeidsongeschikt bent, maar nog geen uitkering van de verzekering ontvangt.
Het verzekerd bedrag is het geld dat u ontvangt als u arbeidsongeschikt bent. Het is een bruto bedrag. Wij zijn verplicht om hier belasting over in te houden. U krijgt uw uitkering dus netto op uw rekening. Hier staat wel tegenover dat de premie die u betaalt ook van de belasting aftrekbaar is.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat u bij een ziekte of ongeval verzekerd bent van inkomen. U betaalt voor deze verzekering een premie. Om de hoogte van de premie te bepalen is het belangrijk dat wij weten hoe groot de kans is op een ongeval of ziekte. Daarvoor gebruiken we de gezondheidsverklaring.
Wij beseffen dat ondernemers maar 1 doel hebben: ondernemen. En als dat niet meer gaat? Ook dan staan wij voor u klaar. Met specialisten die u verder helpen en preventiediensten en re-integratiediensten waar u onbeperkt gebruik van kunt maken.