man-en-vrouw-op-bank

Uw AOV afsluiten

Zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

  • Stel zelf online uw AOV samen
  • Snel geregeld
  • Volledig op maat

Een AOV afsluiten: zelf of samen met een specialist

Wilt u zich als ondernemer verzekeren tegen inkomensverlies door een ongeval? Dan kunt u zich verzekeren met de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Centraal Beheer. Bent u al bekend met uw financiële risico’s? Dan kunt u dit zelf online regelen. Wilt u liever eerst extra informatie? Dan helpen onze AOV-specialisten u graag in het hele aanvraagproces.

Ik wil samen met een specialist mijn AOV afsluiten

Een AOV afsluiten is een belangrijke stap waar u de tijd voor moet nemen. Onze specialisten ondersteunen u tijdens de aanvraag én erna. Bel ons gratis op: (055) 579 8177. Het gesprek verplicht u tot niets.
Contact met een specialist

Ik wil zelf mijn AOV afsluiten

Heeft u genoeg kennis over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? En heeft u scherp hoe u de verzekering wilt inrichten? Dan kunt u altijd online in 6 stappen uw eigen verzekering aanvragen. U bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt en de mogelijke gevolgen hiervan.

Wanneer u zonder advies een AOV afsluit, betaalt u eenmalig € 99,-. Het oriëntatiegesprek is uiteraard gratis.

In 6 stappen zelf een AOV aanvragen

Wat zijn de voorwaarden van een AOV? En welke AOV past het beste bij uw situatie en onderneming? Voor de aanvraag neemt u eerst alle informatie door en berekent u de geschatte premie. Zo heeft u een goed beeld van uw AOV.
Bekijk welke AOV bij u past
Heeft u voldoende kennis opgedaan over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en wilt u zelf een AOV afsluiten? Dat kunt u bij Centraal Beheer zelf online doen. Voordat u de aanvraag indient, toetsen we eerst uw kennis door middel van de kennis- en ervaringstoets.
Zelf uw AOV aanvragen
Tijdens uw online aanvraag stellen we u een aantal vragen om een goed beeld te krijgen van u en uw onderneming. Denk aan het inkomen dat u wilt verzekeren, de eigenrisicoperiode en de eindleeftijd van uw AOV. Bij vragen kunt u altijd onze AOV-specialisten bereiken op (055) 579 8177.
Het aanvragen van een AOV is natuurlijk een belangrijk moment. Daarom toetsen wij uw kennis door middel van een kennis- en ervaringstoets. Dit is wettelijk verplicht. Deze toets duurt ongeveer 10 minuten. U hoort meteen of u geslaagd bent. Bent u geslaagd? Dan kunt u de AOV afsluiten. Als u gezakt bent kunt u contact opnemen met een AOV-specialist via (055) 579 8177. Hij of zij helpt u dan verder.
Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt een medische acceptatie. Daarom vragen we u om een gezondheidsverklaring in te vullen. Door uw gezondheidsgeschiedenis in te vullen, krijgen we een beter beeld van uw gezondheid. Een medisch adviseur beoordeelt vervolgens op basis van de gezondheidsverklaring of we uw aanvraag accepteren. Soms komt het voor dat we aanvullende voorwaarden stellen. Ook komt het helaas in een klein deel van de aanvragen voor dat we een aanvraag moeten afwijzen.

Bij Centraal Beheer kunt u de status van uw aanvraag volgen in ‘Mijn Centraal Beheer’. Daarin houden we u op de hoogte van de uitkomst. De volgende uitkomsten zijn mogelijk:

Wij accepteren uw aanvraag
We sturen direct digitaal uw polis toe. U heeft altijd 14 dagen bedenktijd. Gaat u akkoord? Dan bent u vanaf de gekozen ingangsdatum direct verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en kunt u gebruik maken van al onze AOV-diensten.

Wij bieden u een AOV aan waarin we extra voorwaarden opnemen
Als wij u een AOV met extra voorwaarden aanbieden, leggen we altijd duidelijk uit waarom we dit doen. En wat de gevolgen zijn. U kunt dan zelf nog bepalen of u de verzekering wel of niet wilt afsluiten.

Wij accepteren uw aanvraag niet
U kunt dan geen AOV bij ons afsluiten. Als dit het geval is laten we dit zo snel mogelijk weten. Ook leggen we uit waarom we uw aanvraag niet kunnen accepteren.

Dit zijn uw keuze­mogelijk­heden

Wij bieden bij Centraal Beheer 2 verschillende AOV’s: de AOV Compleet en AOV Kort & Krachtig. Zo kunt u als ondernemer zelf kiezen welke AOV het beste bij u past.
AOV Compleet Kort & Krachtig AOV
Maximaal verzekerd bedrag € 250.000,- € 250.000,-
Eigenrisico­periode 1, 2, 3, 6, 12 of 24 maanden 1, 2 of 3 maanden
Eindleeftijd 55 tot en met 68 jaar 55 tot en met 68 jaar
Uitkeringsduur Tot eindleeftijd Tijdelijke uitkeringsduur 2, 3, 4 of 5 jaar

Goed om te weten: u kunt uw AOV alleen met iDIN afsluiten

Voor het afsluiten van uw AOV logt u in met iDIN. Zo worden uw gegevens en privacy goed beveiligd. U logt in via uw bank op de manier die u gewend bent. Knab en Triodos Bank maken geen gebruik van iDIN. U kunt daarom niet inloggen en afsluiten via deze banken. Heeft u ook een persoonlijke rekening bij een andere bank? Dan kunt u wel via deze bank inloggen en afsluiten.