Preventie­diensten

Verklein de kans op arbeids­ongeschiktheid

 • Altijd persoonlijk contact met onze experts
 • Check-ups en advies om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
 • Zelf aan de slag met laagdrempelige preventiediensten

Bent u ondernemer? Met of zonder personeel? Dan kunt u bij arbeidsongeschiktheid niet automatisch gebruikmaken van een vangnet. Kiest u voor een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer? Dan zit u goed. Niet alleen als u niet meer kunt werken, maar ook om te voorkomen dat u arbeidsongeschikt wordt. Naast een inkomen als u niet kunt werken, bieden we u namelijk ook preventiediensten.

Wat is preventie?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom helpen we u graag om gezond en fit te blijven. Dat hoeft echt niet veel tijd en energie te kosten. De juiste balans. Daar gaat het om. Ons aanbod van preventiediensten is dan ook laagdrempelig. U kunt ons altijd bellen. We kijken dan op welke manier we u met uw uitdaging kunnen helpen. Daarbij is het heel makkelijk om onze preventiediensten aan te vragen en er gebruik van te maken. En de vergoeding? Die is ook zo geregeld.

Waarmee kunnen we u helpen?

Veel mensen nemen hun gezondheid voor lief. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Een preventief onderzoek is dus altijd een goed idee. Want ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Medische check-up

Hoe gezond bent u? Ook als u geen klachten heeft, is het verstandig om uw algemene gezondheid te laten checken. En dat kan bij een vertrouwd adres: uw eigen (huis)arts*.

Hoe maakt u gebruik van een medische check-up?
Dat doet u heel makkelijk in 2 stappen:

 1. Print dit formulier en vul het in.
 2. Maak een afspraak met uw huisarts en neem het ingevulde formulier mee.
*Wilt u de medische check-up liever door een andere arts laten doen? Dat kan. Neem contact op met onze Preventiedesk op 055 579 82 33.

Fysiofitheidscan

Hoe fit bent u? Tijdens de fitheidtest onderzoekt een fysiotherapeut uw conditie, kracht en lenigheid. En na die test krijgt u een persoonlijk advies. Zo kunt u uw conditie op peil houden of verbeteren.

Op de website van de fysiofitheidscan vindt u makkelijk een fysiotherapeut bij u in de buurt. Vervolgens maakt u zelf een afspraak met hem of haar.
Wat kunt u als ondernemer doen om uw gezondheid op peil te houden of te verbeteren? We staan altijd klaar om u te adviseren. Bel (055) 579 8177, kies ‘preventie’ in het keuzemenu, en u krijgt direct een medewerker aan de lijn. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.00 tot 17.30.

Merkt u dat er werk gerelateerde zaken zijn die uw gezondheid onder druk zetten? Uiteraard staan we ook dan voor u klaar. Samen met u kijken we wat het probleem is en hoe we u optimaal kunnen ondersteunen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Tijdens zo’n gesprek kijken we dus welke oplossing het best bij u past. Soms zijn er maar kleine aanpassingen nodig om een groot verschil te maken. Ook specialisten van adviesbedrijven kunnen u op weg helpen.

De Ondernemersadvieslijn

De specialisten van HANDS beantwoorden tijdens kantooruren vragen van ondernemers. Bijvoorbeeld over het omgaan met stress. Of ze bieden hulp bij het invullen van een document. Kunnen zij u zelf niet helpen? Dan verwijzen ze u door naar een partij die dat wel kan. Bel de Ondernemersadvieslijn op 020 740 05 55. Skypen of via de website een email sturen, kan ook.
Wilt u uw gezondheid verbeteren? Daar helpen we u graag bij. Daarom werken we samen met specialisten die u daarbij kunnen helpen.

Weight Watchers

Wilt u afvallen? Dan kan Weight Watchers u daarbij helpen. U kunt een cursus bij u in de buurt volgen of via internet. En de vergoeding? Voor de Weight Watchers cursus betaalt Centraal Beheer voor u de inschrijfkosten en 4 maanden abonnement. Kiest u voor Weight Watchters online? Dan betalen we de inschrijfkosten en 8 maanden abonnement.

Workshops voor ondernemers

Samen met specialisten organiseren we regelmatig workshops. Zoals de workshop ‘Balans Werk & Privé’ voor hoogopgeleide vrouwelijke ondernemers. Of de workshop ‘Ontspannen Ondernemen’ om u te helpen met spanningen om te gaan. Deze workshops bieden we meestal via brancheverenigingen aan.

Spelregels voor de preventiediensten

 • Heeft u een Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer? Dan kunt 1 keer in de 3 jaar gebruik maken van een preventiedienst. U betaalt daarvoor niets extra. Daarnaast kunt u onbeperkt en kosteloos onze experts en de ondernemersadvieslijn bellen.
 • U maakt zelf een afspraak met het bedrijf dat een preventiedienst aanbiedt.
 • U betaalt de rekening eerst zelf.
 • U stuurt een kopie van de rekening naar: preventieaov@achmea.nl
  of:
  AOV Preventiediensten
  Antwoordnummer 69487
  5000 VN TILBURG 
 • U ontvangt onze vergoeding binnen 1 week op uw bankrekening.