Risico's beheersen

In deze crisistijd is het nadenken over het beheersen van (toekomstige) risico's misschien niet uw belangrijkste aandachtspunt. Toch merken wij uit gesprekken met ondernemers dat nadenken over bedrijfscontinuïteit, voor nu én in de toekomst, erg belangrijk is. Ook om bijvoorbeeld weer sterker uit een uitdagende periode te komen. Daarom staan we altijd klaar op het moment dat een ondernemer te maken krijgt met een calamiteit. Maar helpen we juist ook door inzichten en kennis te delen over preventie en het verkleinen van risico’s.

Wie onderneemt, neemt per definitie risico’s. Gelukkig zijn risico’s goed te managen. De kunst is ze in kaart te brengen en ze waar mogelijk te minimaliseren. Klinkt eenvoudig, en dat is het in essentie ook, meent risico-expert Martin van Staveren. Hij, en ook andere experts, vinden dat een ondernemer bedrijfsrisico’s eenvoudig kan aanpakken en daarmee onnodige calamiteiten en schade kan voorkomen.
Lees het volledige artikel
Het zal u maar gebeuren dat gevoelige bedrijfsinformatie in handen komt van cybercriminelen die daardoor bijvoorbeeld ongemerkt geld kunnen wegsluizen. Of dat data van uw klanten of patiënten in verkeerde handen vallen. En wat te denken van ransomware waarbij de cybercrimineel de computer gijzelt door deze te blokkeren en de blokkade alleen maar opheft na ontvangst van geld. Drie cybercrime-experts over hoe u criminelen buiten de deur houdt.
Bekijk de tips
De platformeconomie, blockchain, robotisering, kunstmatige intelligentie, big data. Hoe snel gaan deze ontwikkelingen eigenlijk? Moet de mkb-ondernemer nú actie ondernemen om straks succesvol te kunnen zijn? Of loopt het allemaal zo’n vaart niet? We vroegen het verschillende experts.
Bekijk de ontwikkelingen