collegas-werken-in-werkplaats

Bedrijfs­­continuïteit

Ondernemers helpen doen we bij Centraal Beheer al meer dan 110 jaar. We leveren graag onze bijdrage aan de groei, bedrijfs­continuïteit en de weerbaarheid van uw bedrijf. Zodat u vrijuit kunt ondernemen, wat er ook gebeurt.

Toekomstgericht ondernemen

Als ondernemer kijkt u vooruit. En werkt u samen met uw team aan het waarmaken van uw ambities en dromen. Samen met ons netwerk van partners helpen wij u bij verschillende vraagstukken op het gebied van bedrijfscontinuïteit. Door het delen van inzichten en slimme tools. En door u in contact te brengen met experts, collega-onder­nemers of een van de partners uit ons netwerk. Om zo bij te dragen aan de zaken die belangrijk zijn voor het succes en de continuïteit van uw bedrijf. Voor nu én voor de toekomst.

Wat is bedrijfscontinuïteit?

Elke ondernemer hoopt dat het niet gebeurt: een calamiteit of gebeurtenis waardoor zijn bedrijf stil ligt. Denk aan een grote brand, langdurige stroomuitval, een cyberaanval of een bedrijfsongeluk. Door aandacht te hebben voor risico’s, actief na te denken over verschillende scenario’s en maatregelen te treffen werkt u aan uw bedrijfscontinuïteit. Zo bent u beter in staat om de continuïteit van uw bedrijf te bewaken als u helaas te maken krijgt met een incident.

Een verzekering is voornamelijk een financiële oplossing bij schade. Daarmee vormen bedrijfsverzekeringen een belangrijk onderdeel in de (financiële) continuïteit van uw bedrijf.

Weten welke verzekeringen u nodig heeft om altijd in bedrijf te blijven? Start de Keuzehulp en bekijk of u alles goed geregeld heeft.

Start keuzehulp
Verzekeringen hebben meestal geen invloed op het voorkomen van schade voor of na een calamiteit. Daar kan het maken van een bedrijfscontinuïteitsplan bij helpen.

Een bedrijfscontinuïteitsplan of Business Continuity Plan richt zich op het (tijdig) her­stellen van kritische bedrijfsprocessen. Meestal maakt u dit als u meer dan 20 mede­werkers in dienst heeft.

U voorkomt hiermee dat de voortgang van uw bedrijf in gevaar komt. De focus ligt op het verkleinen van de gevolgen voor uw medewerkers, klanten, bedrijfsvoering en imago. In het plan zijn verschillende scenario’s preventief uitgewerkt.

Zodat u weet wat u moet doen als een calamiteit zich voordoet. Uiteraard gaat het dan juist om die scenario’s die voor uw bedrijf het meest belangrijk zijn.

Arnoud is risicoconsultant en adviseert over risicomanagementoplossingen om de continuïteit van ondernemers te borgen. Hieronder deelt hij graag een aantal tips.

 1. Werk een aantal scenario’s uit in een scenarioplanning
  De toekomst is onvoorspelbaarder dan ooit. Door verschillende scenario’s uit te werken wordt u zich bewust van onzekerheden en eventuele risico’s. Bovendien helpt het maken van scenario’s juist ook om kansen en mogelijkheden te zien die anders verborgen blijven.
 2. Bekijk van welke leveranciers uw bedrijf afhankelijk is
  En werk samen aan het opbouwen van een goede en sterke relatie. Kijk daarnaast ook naar het verkleinen van uw afhankelijkheid van specifieke leveranciers. Door bijvoor­beeld extra voorraad aan te houden en deze goed af te stemmen op de klantvraag.
 3. Breng uw ‘belangrijkste’ klanten in kaart
  Met dat inzicht kunt u direct focus aanbrengen als er bijvoorbeeld een deel van uw productiecapaciteit wegvalt. Door bovendien concrete afspraken te maken met deze klanten weet u allebei wat u van elkaar kunt verwachten.
 4. Inventariseer en bekijk de contracten die met klanten zijn gesloten
  Zo weet u precies wat de eventuele gevolgen zijn als u niet of te laat levert. Vervolgens kunt u keuzes maken en maatregelen treffen om de impact van die gevolgen op uw bedrijfscontinuïteit te verkleinen.

Hoe bewaakt u de continuïteit van uw bedrijf in periodes van groei?

Business Partner Ralph van Dam in gesprek met Renate Meulenkamp-Back, financieel directeur Drabo Hardenberg over bedrijfscontinuïteit.

Bekijk het antwoord op deze en andere vragen in een gesprek tussen Renate Meulenkamp-Back (financieel directeur Drabo Hardenberg) en Ralph van Dam.

Oplossingen voor de groei en bedrijfs­continuïteit van uw onderneming.

Maak kennis met een aantal van onze oplossingen.

Ondernemersprogramma

Groeiversneller

Samen met mede-ondernemers werkt u in 10 modules aan het groeiplan van uw bedrijf en aan uw eigen ondernemers­vaardigheden. Groeibegeleiders helpen u hierbij heel praktisch vooruit. Door u anders te laten kijken, denken en doen zet u met een strategisch groeiplan ideeën om in een concreet actieplan. Afgestemd op waar u met uw bedrijf naartoe wilt.  

Direct online afsluiten

Goed verzekerd voor schade aan anderen

Wat als u of uw werknemer schade ver­oorzaakt bij een klant? Dan bent u daarvoor aansprakelijk. Ook als u een product levert dat niet in orde is. En stel dat een medewerker tijdens werktijd een been breekt? Dan betaalt u daar de rekening voor. Daarom is de bedrijfs­aan­sprakelijk­heids­verzekering (AVB) onmisbaar.

Hulp bij juridische zaken

Omgaan met financiële uitdagingen

Hoe gaat u om met klanten die nu in betalingsproblemen zitten? Wilt u weten welke betalingsregeling u kunt treffen? Wij bieden voorbeelden, diensten en andere oplossingen. Dan kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen.

Even voorstellen, onze experts

Ralph, Arnoud, Marianne en onze andere collega’s ondersteunen ondernemers bij hun bedrijfscontinuïteit.

Ralph van Dam, Groeibegeleider

Ralph van Dam

Ralph is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups. In zijn huidige rol als business partner ondernemerschap inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties. Binnen het brede netwerk van Centraal Beheer brengt hij ondernemers met elkaar in contact. Heeft u een vraagstuk over groei, ondernemerschap of continuïteit? Ralph helpt u graag.

Arnoud van der Bend, coach Risicomanagement

Arnoud van der Bend

Als risicomanager ondersteunt Arnoud ondernemers met risicobewustzijn. Bent u voorbereid op onverwachte veranderingen en de gevolgen hiervan? Door pro-actief uw risico's in kaart te brengen en te beoordelen, worden risico's beter beheersbaar. Met de actiepunten kunt u direct aan de slag. Zo bent u beter voorbereid op eventuele gevolgen. Heeft u een vraag voor Arnoud? 

Marianne Smallegoor, adviseur zakelijke schade

Marianne Smallegoor

Heeft u vragen over onze diensten en ver­zeke­ringen? Dan staat Marianne voor u klaar. Sinds 2008 is Marianne bij Centraal Beheer werkzaam als adviseur zakelijke schade­verzekeringen in de segmenten Handel, Industrie en Zakelijke dienstverlening. Samen met haar collega's beantwoordt zij al uw vragen over verzekeringen, maar juist ook over onder­nemerschap, bedrijfscontinuïteit en groei. 

Samenwerkingen met netwerken en partners

Logo MKB Doorgaan

MKBDoorgaan.nl

Financiële ondersteuning voor MKB-ondernemers

Sinds 2020 werken wij samen met MKBDoorgaan.nl, een onafhankelijke stichting die hulp biedt aan mkb-ondernemers om hun bedrijf gezond te houden.