Risico's beheersen

In deze crisistijd is het nadenken over het beheersen van (toekomstige) risico's misschien niet uw belangrijkste aandachtspunt. Toch merken wij uit gesprekken met ondernemers dat nadenken over bedrijfscontinuïteit, voor nu én in de toekomst, erg belangrijk is. Ook om bijvoorbeeld weer sterker uit een uitdagende periode te komen. Daarom staan we altijd klaar op het moment dat een ondernemer te maken krijgt met een calamiteit. Maar helpen we juist ook door inzichten en kennis te delen over preventie en het verkleinen van risico’s.

In tijden van crisis laten veel bedrijven zich van hun beste kant zien. Met creativiteit en veerkracht, vinden ze zichzelf waar nodig opnieuw uit. Is de ene deur gesloten, dan trekken ze waar mogelijk direct een andere weer open. Dit alles met als doel om simpelweg te overleven en klanten te kunnen blijven bedienen.
Lees het volledige artikel
Een crisis die de bedrijfsvoering volledig op z’n kop zet. Dat is waar veel ondernemers nu mee te maken hebben. Toch is er veel dat bedrijven kunnen doen om te anticiperen op risico’s en – wanneer ze zich voordoen – deze te managen. Initiatiefnemer van MKBDoorgaan.nl Jacqueline Zuidweg, ondernemer Johan Pouw en twee experts van Centraal Beheer delen hun ervaringen.
Lees het volledige artikel
Het zal u maar gebeuren dat gevoelige bedrijfsinformatie in handen komt van cybercriminelen die daardoor bijvoorbeeld ongemerkt geld kunnen wegsluizen. Of dat data van uw klanten of patiënten in verkeerde handen vallen. En wat te denken van ransomware waarbij de cybercrimineel de computer gijzelt door deze te blokkeren en de blokkade alleen maar opheft na ontvangst van geld. Drie cybercrime-experts over hoe u criminelen buiten de deur houdt.
Bekijk de tips