Waardebepaling bedrijfspand

Innovatief en zorgvuldig vastgesteld

Uw bedrijfspand voor de juiste waarde verzekeren? Dan is het belangrijk dat u de juiste herbouwwaarde doorgeeft aan uw verzekeraar. Met een waardebepaling bedrijfspand heeft u dit goed geregeld.
  • Goed verzekerd bij schade door garantie tegen onderverzekering
  • Door innovatieve software een waardebepaling op afstand
  • Snel geregeld; binnen 2 weken inzicht in uw herbouwwaarde
Met 1 klik op de knop berekend
test
€75
Vanaf, ex. btw

Waarom een waardebepaling?

Bij het verzekeren van uw bedrijfspand is het belangrijk dat u de juiste herbouwwaarde invult. Dit is het bedrag dat nodig is om uw bedrijfspand op dezelfde plek in dezelfde staat te herbouwen. Bijvoorbeeld na een grote brand of storm. Met een waardebepaling bent u voor het juiste bedrag verzekerd.

Voordeel: garantie tegen onderverzekering

Voor kleinere gebouwen met een lagere herbouwwaarde (bij Centraal Beheer minder dan € 2.300.000,-.) is een waardebepaling een goede keuze. U heeft bij Centraal Beheer dan namelijk garantie tegen onderverzekering. Bij garantie tegen onderverzekering bent u altijd verzekerd voor de schade met de herbouwwaarde van dat moment. Zo voorkomt u onvoorziene kosten door bijvoorbeeld een prijsstijging van de grondstoffen voor het schadeherstel. Dit geeft financiële zekerheid en rust.

Samen met onze partner Huygenhoek

Om u zo goed mogelijk te helpen werkt Centraal Beheer samen met Huygenhoek. Hun software maakt het mogelijk om online een nauwkeurige herbouwwaarde te bepalen. En dat voor een scherp tarief! U kunt deze waardebepaling gebruiken voor onze gebouwenverzekering, maar ook als u geen klant bent. Huygenhoek voert de waardebepaling uit voor ondernemers met een eigen bedrijfspand, vastgoedondernemers en VvE's.

Hoe werkt het?

Aanvragen is zo gedaan. U vult in wie u bent en om welk bedrijfspand het gaat.
Wij koppelen u aan een specialist van Huygenhoek. Zij voeren de waardebepaling namens ons uit. Met innovatie software doen zij dit op afstand. De informatie over het gebouw verzamelen zij vanuit meerdere bronnen. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de waarde van uw gebouw.
Een extra voordeel van de innovatie software is dat u de waardebepaling snel ontvangt. Binnen 2 weken na de aanvraag heeft u een uitgebreid rapport in uw mailbox (PDF).
Na het rapport ontvangt u per e-mail de factuur van Centraal Beheer. 

Met de waardebepaling regelt u de garantie tegen onderverzekering. Verstuur het rapport daarvoor naar uw verzekeraar. 

Goed om te weten: de geldigheid van de waardebepaling en de garantie tegen onderverzekering kan per verzekeraar verschillen. Vraag vooraf hoe uw verzekeraar hiermee omgaat.

Veelgestelde vragen

Huygenhoek voert alleen een waardebepaling uit over de herbouwwaarde van het pand. De inventaris wordt daarbij niet meegenomen. Wilt u ook een taxatie van uw inventaris? Bekijk dan de inventaris taxatie dienst.
De geldigheid van de waardebepaling en de garantie tegen onderverzekering wordt bepaald door uw verzekeraar en kan dus per verzekeraar verschillen.
Huygenhoek werkt met informatie uit een groot aantal bronnen. Daarmee krijgt de taxateur een goed beeld van hoe het gebouw eruit ziet. Als de taxateur vindt dat hij teveel aannames moet doen, kan het zijn dat de taxateur telefonisch meer informatie aan u vraagt. Natuurlijk kunt u ook bij uw opdracht al aanvullende informatie geven waarvan u denkt dat die belangrijk is om te weten.
Huygenhoek bepaalt de herbouwwaarde, terwijl voor de financiering de marktwaarde wordt bepaald. Dit zijn twee heel verschillende begrippen die moeilijk met elkaar vergelijkbaar zijn. Bij de marktwaarde speelt de locatie bijvoorbeeld een heel belangrijke rol, terwijl dat bij de herbouwwaarde veel minder invloed heeft. 
Centraal Beheer is de persoonlijke businesspartner van zakelijk Nederland. Wij helpen ondernemers al meer dan 110 jaar. Met verzekeringen, maar ook steeds vaker met vernieuwende diensten, oplossingen en kennis. Waarbij u kunt vertrouwen op de ervaring en deskundigheid van onszelf en onze partners. Een belangrijk doel van ons is om organisaties in Nederland te helpen bij continuïteit en groei van hun bedrijf. Een dienst als Waardebepaling Bedrijfspand draagt hieraan bij.
Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Huygenhoek. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Huygenhoek. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Huygenhoek.
Nee, wij krijgen geen inzage in het op te leveren rapport.
Het verschil is de manier waarop een schade afgehandeld wordt. Met een waardebepaling wordt er bij een deel- en totaalschade gekeken naar het werkelijke schadebedrag zonder te kijken naar de afgesproken herbouwwaarde uit de waardebepaling. Met een taxatie keert de verzekeraar bij totaalschade de getaxeerde waarde uit. Bij een deelschade wordt ook het werkelijke schadebedrag uitgekeerd, maar maximaal tot de getaxeerde waarde.