Wat kost een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

De premie hangt af van uw bedrijfssituatie 

Met een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering (AVB) verzekert u schade die door u of uw medewerker wordt veroorzaakt aan een ander of aan de spullen van een ander. Om dit risico te verzekeren betaalt u een premie. Wat bepaalt de premie van deze verzekering? En wat kost zo’n verzekering eigenlijk?

Welke factoren hebben invloed op de premie van de AVB-verzekering?

1. Uw bedrijfsactiviteit

Hoe kleiner het risico om binnen uw bedrijfsactiviteit aansprakelijk gesteld te worden, hoe lager de premie van de AVB-verzekering.

Bijvoorbeeld:

Bent u een marketeer die vooral op kantoor werkt? Dan betaalt u voor een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering minder premie dan de eigenaar van een schildersbedrijf. Het risico om schade te veroorzaken aan spullen en personen is namelijk voor een marketeer kleiner dan voor een schilder.

2. Aantal medewerkers

Hoe meer medewerkers in dienst, hoe meer risico u loopt dat 1 van uw medewerkers aansprakelijk gesteld wordt. Hoe meer medewerkers u dienst heeft, hoe hoger uw premie is.

3. Uw jaaromzet

Net als het aantal medewerkers, vertelt de jaaromzet hoe groot uw bedrijf is. Een groter bedrijf loopt vaak meer risico om ergens aansprakelijk voor gesteld te worden. Daarom geldt: hoe hoger de jaaromzet, hoe hoger de premie.

4. Eigen risico

Voor de Bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering van Centraal Beheer geldt een standaard eigen risico van € 250,-. U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

5. Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag heeft ook invloed op de premie van een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Wij gebruiken een vast verzekerd bedrag van maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis met een maximum van € 5.000.000,- per verzekeringsjaar.

Wat kost een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Onderstaande premie voor de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering is een schatting. De echte premie kan hiervan afwijken.
Voorbeelden maandpremies Schilder zonder personeel Softwarebureau met 1 eigenaar en 2 man personeel Schoonmaakbedrijf zonder personeel
Bruto jaaromzet € 90.000,- € 500.000,- € 50.000,-
Verzekerd bedrag € 2.500.000,- € 2.500.000,- € 2.500.000,-
Eigen risico € 250,- € 500,- € 250,-
Premie € 51,48 € 412,29 € 16,24

*In de voorbeelden is geen rekening gehouden met de volgende onderdelen:

  • U levert of vervaardigt producten.
  • U levert producten aan de industrie.
  • U werkt met milieugevaarlijke stoffen.
  • U wilt het risico op schade aan zaken van anderen meeverzekeren.

Bereken zelf de kosten voor uw bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

De premie voor uw situatie berekent u gemakkelijk online.