Kiest u voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering (ook wel AVB-verzekering) bij Centraal Beheer? Dan bent u beschermt tegen de financiële gevolgen van schade die u of uw medewerkers veroorzaken tijdens het werk. Maar voor zo’n verzekering betaalt u natuurlijk wel premie. Waaruit bestaat de premie van deze verzekering en wat kost zo’n verzekering nu eigenlijk?

De premie die u als zelfstandig ondernemer betaalt voor een AVB-verzekering verschilt. Bent u een marketeer die vooral op kantoor werkt? Dan betaalt u voor dezelfde verzekering minder premie dan een eigenaar van een klein schildersbedrijf. Uw beroep en grootte van uw bedrijf zijn dus van invloed op de kosten van uw bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering. We zetten graag de kosten en kortingen die u kunt verwachten op een rij. Zo weet u beter waar u aan toe bent en voorkomt u onaangename verrassingen achteraf.

Premie
Hoe berekenen wij de premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dat hangt af van verschillende factoren:

  • Het aantal medewerkers dat u in dienst heeft.
  • De branche waarin u actief bent en het beroep dat u uitoefent. Levert u bijvoorbeeld aan de industrie? Of werkt u met milieugevaarlijke stoffen? Hoe risicovoller uw beroep en branche, hoe hoger uw premie.
  • Uw lidmaatschap bij een branche­vereniging of koepelorganisatie. Bent u lid van een vereniging waar wij een overeenkomst mee hebben? Dan krijgt u korting op uw premie.
  • Uw bruto jaarloon en jaaromzet.
  • De hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren.

Eigen risico  
U betaalt bij schade een (vast) eigen risico. Voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geldt een eigen risico van minimaal € 250,-.  

Dekking
U kunt kiezen uit verschillende dekkingen. Hieronder vindt u de 3 mogelijkheden.

  • Standaard verzekerde waarde van € 1.250.000,- per aanspraak met een maximum van € 2.500.000,- per verzekeringsjaar.
  • Standaard verzekerde waarde van € 2.500.000,- per aanspraak met een maximum van € 5.000.000,- per verzekeringsjaar.
  • Standaard verzekerde waarde € 5.000.000,- per aanspraak met een maximum van € 10.000.000,- per verzekeringsjaar.
Korting
Centraal Beheer heeft overeenkomsten afgesloten met FNV, Interdetail, Intres, Recron, Koninklijke Horeca Nederland, Metaal Unie, Vereniging FME-CWM en vele andere brancheverenigingen en koepelorganisaties. Binnen deze overeenkomsten is afgesproken dat hun leden premiekorting krijgen.