Een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering is niet wettelijk verplicht

Toch kan een opdrachtgever dit wel eisen. Hoe dat zit leggen we u uit

Wat is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB)?

Met een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering verzekert u schade die door u, uw producten of door uw medewerkers wordt veroorzaakt. U bent dan mogelijk aansprakelijk en moet dan de kosten betalen voor schade aan bijvoorbeeld spullen. Dit geldt ook voor opgelopen blessures of verwondingen.

Waarom kan een opdrachtgever verplichten een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering af te sluiten?

Met een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering heeft een opdrachtgever meer zekerheid dat een schade vergoed wordt. Bijvoorbeeld als u zelf geen financiële buffer heeft waar u op terug kunt vallen.

Wat is verzekerd bij onze bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Bij de AVB van Centraal Beheer verzekert u schade aan personen, aan losse spullen en onroerend goed. Deze schade kan door u veroorzaakt zijn, maar ook door een meewerkend familielid, een uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger. Schade aan spullen of een verwonding van een van uw medewerkers valt ook onder onze bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering. 

De volledige voorwaarden leest u op onze AVB-pagina.

Heb ik een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering nodig?

Een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering is dus niet verplicht, maar kan u veel zorgen besparen. Als u aansprakelijk bent voor een schade dan kan dit grote financiële gevolgen voor u hebben. De AVB beschermt u tegen deze financiële gevolgen. Voorbeelden wanneer u aansprakelijk gesteld kunt worden:

Aansprakelijkheid in de bouw

Uw medewerker is aan het werk op uw steiger. Uw medewerker valt van de kapotte steiger en breekt zijn been. U bent als werkgever dan aansprakelijk voor het gebroken been van uw medewerker.

Aansprakelijkheid in de detailhandel

Het reclamebord dat buiten uw winkel hangt waait om tegen een geparkeerde auto. De zijkant van de auto heeft veel schade. De eigenaar van de auto stelt u aansprakelijk voor deze schade.

Aansprakelijkheid in de zorg

U gaat op huisbezoek bij een cliënt. Tijdens het opruimen stoot u een dure, antieke vaas van uw cliënt om. De vaas is kapot en u bent aansprakelijk.

Illustratie aansprakelijkheid

Veelgestelde vragen

Wij snappen dat het kiezen van de juiste aansprakelijkheidsverzekering ingewikkeld kan zijn. We helpen u graag hierbij. Bekijk in 3 eenvoudige stappen welke verzekering bij uw situatie past.

Welke verzekering heb ik nodig?

De beroeps­aansprakelijkheids­verzekering is voor sommige beroepen wél wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld voor:

  • accountants
  • advocaten
  • notarissen
  • architecten.

Dat hangt af van uw bedrijf. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijfsauto? Dan is een WA Zakelijke Autoverzekering verplicht. Heeft u medewerkers in dienst? Dan zijn de werknemers­verzekeringen verplicht.

Onze Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering afsluiten

U sluit onze Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering gemakkelijk en snel online af. 5 keer op rij is Centraal Beheer uitgeroepen tot de beste zakelijke schadeverzekeraar van Nederland. Ervaar de service van Centraal Beheer en bekijk uw premie binnen 5 minuten.