man-belt-vanaf-parkeerplaats

WA Zakelijke Autoverzekering

Goed verzekerd voor schade aan anderen

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht voor iedereen met een auto. U bent hiermee goed verzekerd voor schade die u met uw bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen en hun spullen. Het is de goedkoopste dekking van onze Zakelijke Autoverzekering. En u sluit deze eenvoudig online af. Zo gaat u snel en goed verzekerd de weg op.

Verzekerd in onze WA Zakelijke Autoverzekering

Dit is de minst uitgebreide verzekering die u kunt afsluiten. De verzekering wordt daarom vaak afgesloten voor zakelijke auto’s ouder dan 10 jaar.

Verzekerd

 • Schade aan andere personen tot € 6.500.000,-.
 • Schade aan spullen van een ander tot € 2.500.000,-.

Niet verzekerd

 • Schade aan uzelf en uw bedrijfsauto.
 • Ruitschade.
 • Diefstal en inbraak.
 • Aanrijding en vandalisme.
 • Brand, storm- en natuurschade.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze WA Zakelijke Autoverzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze WA Zakelijke Autoverzekering makkelijk vergelijken.

Veelgestelde vragen over de WA Zakelijke Autoverzekering

Als grootste autoverzekeraar van Nederland bieden wij 3 verschillende zakelijke autoverzekeringen aan: WA, WA beperkt casco (Plus) en WA volledig casco (Allrisk). Zo heeft u altijd een verzekering die past bij uw situatie. En betaalt u nooit te veel. U kunt bij ons zelf uw zakelijke autoverzekering samenstellen en online afsluiten.
Een WA Zakelijke Autoverzekering is meestal duurder dan de WA Particuliere Autoverzekering. Dit komt omdat bedrijfsauto’s vaak meer kilometers rijden en meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. De hoogte van uw premie hangt af van:
 • De branche waarin u actief bent.
 • Uw lidmaatschap bij een brancheorganisatie.
 • Het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus).
Tip: de kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar van de belasting. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.
U kunt bij het samenstellen van uw Zakelijke Autoverzekering 4 aanvullende dekkingen kiezen:

Rechtsbijstand

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? Dan moet u zelf de tegenpartij vragen uw schade te betalen. Het kan gebeuren dat de tegenpartij niet meewerkt. Met onze rechtsbijstand hoeft u dit niet alleen op te lossen, maar krijgt u hulp van onze juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Schade inzittenden

Hiermee verzekert u schade van een bestuurder en passagier(s). Het gaat dan bijvoorbeeld om extra kosten die u maakt, omdat u of uw medewerker wordt opgenomen in het ziekenhuis, taxikosten of medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. Of schade aan uw bagage (losse niet bedrijfsmatige zaken in het motorrijtuig). Het verzekerd bedrag per gebeurtenis voor alle inzittenden samen is maximaal € 1.000.000,- bij zaak- en personenschade. Voor schade aan kostbaarheden (bijvoorbeeld een laptop) geldt een maximaal verzekerd bedrag van € 2.500,-.

Pechhulp Nederland

Met ‘Pechhulp Nederland’ repareren we uw bedrijfsauto wanneer mogelijk ter plekke. U betaalt dan alleen voor de onderdelen die nodig zijn voor de reparatie. Kan uw bedrijfsauto niet gelijk gerepareerd worden? Dan krijgt u 5 werkdagen vervangend vervoer. Onze Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Pechhulp buitenland

Met ‘Pechhulp buitenland’ bent u er zeker van dat u de plaats van bestemming bereikt. Onze collega’s van de Alarmcentrale helpen u bij pech weer snel op weg. Bij mechanische of technische storingen helpen wij u snel en vakkundig. De aanvullende dekking is inclusief 5 werkdagen vervangend vervoer.
U kunt uw schadevrije jaren altijd vinden in Mijn Centraal Beheer. Bent u nog geen klant? Dan vindt u uw schadevrije jaren op het verzekeringsbewijs van de verzekering die u nu heeft.
Uw bedrijfsauto verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:
 • U bent verzekerd bij de beste zakelijke schadeverzekeraar van Nederland.
 • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
 • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
 • U kunt uw zakelijke autoverzekering zelf samenstellen.

Wilt u ook verzekerd zijn voor schade aan uw eigen auto?

Meest gekozen (bedrijfsauto’s 6-10 jaar)

WA beperkt casco (Plus) 

De WA beperkt casco dekt schade aan uw eigen bedrijfsauto waar u zelf niets aan kunt doen. Bijvoorbeeld een sterretje in uw ruit. Maar ook schade door diefstal, storm, en hagel zijn meeverzekerd.

Meest gekozen (bedrijfsauto’s onder 6 jaar)

WA volledig casco (Allrisk)

De WA volledig casco is de meest uitgebreide dekking. U bent hiermee verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Ook als die zelf is veroorzaakt. Ook een parkeerschade, waarbij de veroorzaker onbekend is, is meeverzekerd.

Hoe werkt vervangend vervoer bij schade? 

"Met een WA volledig casco verzekering krijgt u bij een gedekte schade vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij 1 van onze aangesloten herstellers. Wij regelen alles met de hersteller. Wel zo gemakkelijk. En komt u er niet uit? Dan help ik u natuurlijk graag verder."

U heeft 14 dagen bedenktijd 

Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.