Bedrijfsauto verzekeren allrisk

WA volledig casco (Allrisk) 

Meest uitgebreide Zakelijke Autoverzekering

Met een WA volledig casco verzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen bedrijfsauto. Ook als u die schade zelf heeft veroorzaakt. En laat u de schade repareren bij een aangesloten hersteller ? Dan krijgt u bij een gedekte schade altijd vervangend vervoer. Onze meest uitgebreide Zakelijke Autoverzekering sluit u eenvoudig en snel online af.

Verzekerd in onze WA volledig casco Zakelijke Autoverzekering

De WA volledig casco verzekering wordt vaak afgesloten voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar oud.

Verzekerd

 • Schade aan andere personen tot € 6.500.000,-.
 • Schade aan spullen van een ander tot € 2.500.000,-.
 • Ruitschade.
 • Diefstal en inbraak.
 • Brand-, storm- en natuurschade.
 • Aanrijding en vandalisme.
 • Vervangend vervoer schade buitenland.

Niet verzekerd

 • Schade aan uzelf.
 • Als de bestuurder geen (geldig) rijbewijs had.
 • Als u ernstige schuld heeft aan de schade.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze WA volledig casco Zakelijke Autoverzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze verzekering makkelijk vergelijken.

Uitleg dekkingen WA volledig casco

De verzekering bestaat uit verschillende dekkingen die we graag uitleggen.

Denk aan schade aan iemand zijn auto, letselschade of spullen van andere weggebruikers. Wij betalen dan de schade voor u. Bij schade aan andere personen tot € 6.500.000,-. Bij schade aan spullen van een ander tot € 2.500.000,-.

Is de ruit kapot of moet uw ruit worden vervangen? Dan betalen wij de reparatie als u deze laat herstellen bij 123RUIT.NL, Autototaalglas, Carglass of door een ander herstelbedrijf dat is aangesloten bij FOCWA of BOVAG.

Voor het repareren of vervangen van een kapotte ruit betaalt u geen eigen risico. Reparatie of vervangen van de ruit heeft géén gevolgen voor uw schadevrije jaren.

Binnen 3 jaar na aankoop total loss of gestolen: aanschafprijs

Wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco verzekering krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de auto terug, als de auto niet ouder is dan 8 jaar . Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. Zo kunt u weer een vergelijkbare auto kopen.

Na 3 jaar na aanschaf total loss of gestolen: dagwaarde

Dat is het bedrag dat de bedrijfsauto vlak voor de schade of diefstal waard was. Het maakt niet uit of u de bedrijfsauto nieuw of 2e hands heeft gekocht.

Veelgestelde vragen

Bij het kopen van een bedrijfsauto die nieuw of jonger dan 6 jaar is kiezen veel ondernemers voor een WA volledig casco verzekering. Uw zakelijke auto is dan nog veel waard. U wilt bij schade daarom zo weinig mogelijk risico lopen. Met de WA volledig casco verzekering bent u verzekerd voor schade aan uw bedrijfsauto. Ook als u die schade zelf heeft veroorzaakt.
De premie van uw WA volledig casco Zakelijke Autoverzekering kan duurder zijn dan een particuliere autoverzekering. Dit komt omdat bedrijfsauto’s vaak meer kilometers rijden en meerdere bestuurders hebben. De kans op schade is daarom groter. Uw premie hangt af van verschillende factoren:
 • Het soort voertuig dat u verzekert (bestelauto, personenauto, bestelbus).
 • De branche waarin u werkzaam bent.
 • Uw lidmaatschap bij een brancheorganisatie.
Goed om te weten: de kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.
U kunt bij het samenstellen van uw WA volledig casco Zakelijke Autoverzekering 4 aanvullende dekkingen kiezen:

Rechtsbijstand

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? Dan moet u zelf de tegenpartij vragen uw schade te betalen. Het kan gebeuren dat de tegenpartij niet meewerkt. Met onze Rechtsbijstand hoeft u dit niet alleen op te lossen, maar krijgt u hulp van onze juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Schade inzittenden

Hiermee verzekert u schade van een bestuurder en passagier(s). Het gaat dan bijvoorbeeld om extra kosten die u maakt, omdat u of uw medewerker wordt opgenomen in het ziekenhuis, taxikosten of medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. Of schade aan uw bagage (losse niet bedrijfsmatige zaken in het motorrijtuig). Het verzekerd bedrag per gebeurtenis voor alle inzittenden samen is maximaal € 1.000.000,- bij zaak- en personenschade. Voor schade aan kostbaarheden (bijvoorbeeld een laptop) geldt een maximaal verzekerd bedrag van € 2.500,-.

Pechhulp Nederland

Met ‘Pechhulp Nederland’ repareren we uw bedrijfsauto wanneer mogelijk ter plekke. U betaalt dan alleen voor de onderdelen die nodig zijn voor de reparatie. Kan uw bedrijfsauto niet gelijk gerepareerd worden? Dan krijgt u 5 werkdagen vervangend vervoer. Onze Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Pechhulp buitenland

Met ‘Pechhulp buitenland’ bent u er zeker van dat u de plaats van bestemming bereikt. Onze collega’s van de Alarmcentrale helpen u bij pech weer snel op weg. Bij mechanische of technische storingen helpen wij u snel en vakkundig. De aanvullende dekking is inclusief 5 werkdagen vervangend vervoer.
Soms is dit verplicht. Als de verzekerde waarde van uw personenauto € 75.000,- of meer is, dan stellen wij meestal eisen aan de beveiliging. Het type beveiliging is afhankelijk van onder andere de verzekerde waarde en de leeftijd van de personenauto. Voor de bepaling van de beveiliging gaan wij uit van de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en ‘belasting van Personenauto’s en motorrijwielen’ (BPM).
Uw bedrijfsauto verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Bijvoorbeeld:
 • U bent verzekerd bij de beste zakelijke schadeverzekeraar van Nederland in 2020, 2021 en 2022.
 • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
 • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
 • U kunt uw Zakelijke Autoverzekering zelf samenstellen.
Uw bedrijfsauto heeft bij de WA beperkt casco en WA volledig casco verzekering een eigen risico bij schade aan uw bedrijfsauto van € 250,-. U kunt kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager de premie van uw Autoverzekering.
U kunt uw schadevrije jaren altijd vinden in Mijn Centraal Beheer. Bent u nog geen klant? Dan vindt u uw schadevrije jaren op het polisblad van de verzekering die u nu heeft. Als u lease-rijder bent, dan kunt u uw schadevrije jaren opvragen bij de leasemaatschappij.
Als ondernemer bent u veel de deur uit. Naar klanten, leveranciers en opdrachten. Met de Zakelijke Autoverzekering van Centraal Beheer kunt u onbeperkt aantal kilometers rijden, zonder dat het invloed heeft op uw premie. Ook voor de kilometers die u privé rijdt.

Toch een andere Zakelijke Autoverzekering?

Wettelijk verplicht

WA

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedereen met een zakelijke auto. U bent hiermee goed verzekerd voor schade die u met uw bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen en hun spullen.

Meest gekozen (bedrijfsauto’s 6-10 jaar)

WA beperkt casco

De WA beperkt casco verzekering dekt schade aan uw eigen bedrijfsauto waar u zelf niets aan kunt doen. Bijvoorbeeld een sterretje in uw ruit. Maar ook schade door diefstal, storm, en hagel zijn meeverzekerd.

Hoe werkt vervangend vervoer bij schade? 

"Met een WA volledig casco verzekering krijgt u bij een gedekte schade vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij 1 van onze aangesloten herstellers. Wij regelen alles met de hersteller. Wel zo gemakkelijk. En komt u er niet uit? Dan help ik u natuurlijk graag verder."

U heeft 14 dagen bedenktijd 

Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.