man-stapt-uit-auto

WA beperkt casco

Uw zakelijke auto goed en snel verzekerd

Met de WA beperkt casco (Plus) verzekering verzekert u schade aan anderen en schade aan uw eigen auto. Denk aan schade door diefstal, ruitschade, storm en hagel. En wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Dan krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de auto terug. Zo kunt u weer een vergelijkbare auto kopen. U sluit deze verzekering eenvoudig en snel online af.

Verzekerd in onze WA beperkt casco Zakelijke Autoverzekering

De WA beperkt casco verzekering wordt vaak afgesloten voor bedrijfsauto's tussen de 6 en 10 jaar oud.

Verzekerd

 • Schade aan andere personen tot € 6.500.000,-.
 • Schade aan spullen van een ander tot € 2.500.000,-.
 • Ruitschade.
 • Diefstal en inbraak.
 • Brand-, storm- en natuurschade.

Niet verzekerd

 • Schade aan uzelf.
 • Aanrijding en vandalisme.
 • Als de bestuurder geen (geldig) rijbewijs had.
 • Als u ernstige schuld heeft aan de schade.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze WA beperkt casco Zakelijke Autoverzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze verzekering makkelijk vergelijken.

Uitleg dekkingen WA beperkt casco

De verzekering bestaat uit verschillende dekkingen die we graag uitleggen.

Denk aan schade aan iemand zijn auto, letselschade of spullen van andere weggebruikers. Wij betalen dan de schade voor u. Bij schade aan andere personen tot € 6.500.000,-. Bij schade aan spullen van een ander tot € 2.500.000,-.

Is de ruit kapot of moet uw ruit worden vervangen? Dan betalen wij de reparatie als u deze laat herstellen bij 123RUIT.NL, Autototaalglas, Carglass of door een ander herstelbedrijf dat is aangesloten bij FOCWA of BOVAG.

Voor het repareren of vervangen van een kapotte ruit betaalt u geen eigen risico. Reparatie of vervangen van de ruit heeft géén gevolgen voor uw schadevrije jaren.

Binnen 3 jaar na aankoop total loss of gestolen: aanschafprijs

Wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco verzekering krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de auto terug. Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. Zo kunt u weer een vergelijkbare auto kopen.

Na 3 jaar na aanschaf total loss of gestolen: dagwaarde

Dat is het bedrag dat de bedrijfsauto vlak voor de schade of diefstal waard was. Het maakt niet uit of u de bedrijfsauto nieuw of 2e hands heeft gekocht.

Veelgestelde vragen

Een zakelijke autoverzekering is meestal duurder dan een particuliere autoverzekering. Dit komt omdat bedrijfsauto’s vaak meer kilometers rijden en meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. De hoogte van uw premie hangt af van:
 • De branche waarin u actief bent.
 • Uw lidmaatschap bij een brancheorganisatie.
 • Het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus).
Tip: de kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar van de belasting. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.
U kunt bij het samenstellen van uw WA beperkt casco Zakelijke Autoverzekering 4 aanvullende dekkingen kiezen:

Rechtsbijstand

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? Dan moet u zelf de tegenpartij vragen uw schade te betalen. Het kan gebeuren dat de tegenpartij niet meewerkt. Met onze Rechtsbijstand hoeft u dit niet alleen op te lossen, maar krijgt u hulp van onze juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Schade inzittenden

Hiermee verzekert u schade van een bestuurder en passagier(s). Het gaat dan bijvoorbeeld om extra kosten die u maakt, omdat u of uw medewerker wordt opgenomen in het ziekenhuis, taxikosten of medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. Of schade aan uw bagage (losse niet bedrijfsmatige zaken in het motorrijtuig). Het verzekerd bedrag per gebeurtenis voor alle inzittenden samen is maximaal € 1.000.000,- bij zaak- en personenschade. Voor schade aan kostbaarheden (bijvoorbeeld een laptop) geldt een maximaal verzekerd bedrag van € 2.500,-.

Pechhulp Nederland

Met ‘Pechhulp Nederland’ repareren we uw bedrijfsauto wanneer mogelijk ter plekke. U betaalt dan alleen voor de onderdelen die nodig zijn voor de reparatie. Kan uw bedrijfsauto niet gelijk gerepareerd worden? Dan krijgt u 5 werkdagen vervangend vervoer. Onze Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Pechhulp buitenland

Met ‘Pechhulp buitenland’ bent u er zeker van dat u de plaats van bestemming bereikt. Onze collega’s van de Alarmcentrale helpen u bij pech weer snel op weg. Bij mechanische of technische storingen helpen wij u snel en vakkundig. De aanvullende dekking is inclusief 5 werkdagen vervangend vervoer.
Soms is dit verplicht. Als de verzekerde waarde van uw personenauto € 75.000,- of meer is, dan stellen wij meestal eisen aan de beveiliging. Het type beveiliging is afhankelijk van onder andere de verzekerde waarde en de leeftijd van de personenauto. Voor de bepaling van de beveiliging gaan wij uit van de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en ‘belasting van Personenauto’s en motorrijwielen’ (BPM).
Uw bedrijfsauto verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Wij sommen er graag een paar voor u op:
 • U bent verzekerd bij de beste zakelijke schadeverzekeraar van Nederland.
 • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
 • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
 • U kunt uw zakelijke autoverzekering zelf samenstellen.
Met onze Zakelijke Autoverzekering wordt u goed geholpen bij een botsing of andere autoschade. Dag en nacht, waar u ook bent. Kiest u voor WA beperkt casco of WA volledig casco, dan krijgt u bij een gedekte schade vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij 1 van onze aangesloten garages.
U kunt uw schadevrije jaren altijd vinden in Mijn Centraal Beheer. Bent u nog geen klant? Dan vindt u uw schadevrije jaren op het verzekeringsbewijs van de verzekering die u nu heeft. Als u lease-rijder bent, dan kunt u uw schadevrije jaren opvragen bij de leasemaatschappij.
Uw bedrijfsauto heeft bij de WA beperkt casco en WA volledig casco verzekering een vast eigen risico bij schade aan uw bedrijfsauto van € 250,-. U kunt kiezen voor een hoger eigen risico. Hoe hoger uw eigen risico, hoe goedkoper uw Zakelijke Autoverzekering.
Uw accessoires zijn onbeperkt meeverzekerd bij verzekerde schade als brand, diefstal of een aanrijding. Met accessoires bedoelen we alles wat er op, in of aan de auto gemonteerd is. Voorbeelden van accessoires zijn een spoiler, siervelgen, een autoradio/cd-speler, een ingebouwd navigatiesysteem of een trekhaak.

Toch een andere Zakelijke Autoverzekering?

Wettelijk verplicht

WA

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedereen met een zakelijke auto. U bent hiermee goed verzekerd voor schade die u met uw bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen en hun spullen.

Meest gekozen (bedrijfsauto’s 6-10 jaar)

WA volledig casco (Allrisk)

De WA casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering. U bent hiermee verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Ook als die schade zelf is veroorzaakt. Ook een parkeerschade, waarbij de veroorzaker onbekend is, is meeverzekerd.

Moet ik mijn auto zakelijk of privé verzekeren?

“Komt de auto voor in de boekhouding van uw onderneming? Dan mag u de kosten voor aanschaf, brandstof, verzekering, parkeren en onderhoud aftrekken van uw aangifte omzetbelasting. Gebruikt u uw privé auto voor zakelijke ritten? En houdt u een rittenadministratie bij? Dan mag u € 0,19 per kilometer aftrekken. In beide gevallen kunt u een zakelijke autoverzekering bij ons afsluiten. Komt uw auto niet voor in de boekhouding van uw onderneming? Dan kiest u voor onze Particuliere Autoverzekering.”

U heeft 14 dagen bedenktijd 

Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.