Lasser in fabriek

Gelukkig heeft onze werkgever een AVB afgesloten

Wat hebben 2 lassers, een mesttank en een bedrijfs­aansprakelijkheid­sverzekering (AVB) met elkaar te maken? Dit verhaal vertelt hoe belangrijk een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven is.
7 aug 2023 3 minuten

Schuur gaat volledig in vlammen op

2 lassers zijn hard aan het werk in een boerenschuur. Ze hebben hun werkgebied goed afgeschermd tegen rondvliegende vonken. Toch ontsnappen er een paar. De verdwaalde lasvonken vallen in een biovergistings­installatie onder de werkplek van de lassers. Door de droge mest en gassen in de tank vliegt deze al snel in brand. De lassers kunnen net op tijd hun hoogwerker verlaten voor de schuur volledig in vlammen opgaat.

Gelukkig hebben we een aansprakelijkheids­verzekering afgesloten

Dankzij een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering is hun baas verzekerd voor de schade door het afbranden van de schuur. Maar ook voor de zogenaamde gevolgschade. Door de brand kan de boer de opgewekte energie in de biovergistings­installatie niet verkopen. Zijn gemiste inkomsten worden ook vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering van het lasbedrijf.

Een AVB is niet verplicht, maar wel handig 

U bent als ondernemer niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven af te sluiten. Maar zoals u in het bovenstaande voorbeeld leest, kan het u wel veel kopzorgen schelen. Deze verzekering beschermt u namelijk onder andere tegen de gevolgen van schade door uw medewerkers of uw producten. En ook tegen de gevolgschade ervan. U moet dan wel aansprakelijk zijn voor de schade.

Aanvullend op de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering 

Gelukkig zijn de lassers niet gewond geraakt tijdens de brand. Maar het had wel kunnen gebeuren. Met een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering is uw werkgevers­aansprakelijkheid standaard meeverzekerd. Maar wilt u nog beter voor uw medewerkers zorgen? Kies dan voor de aanvullende Goed Werkgeverschapsverzekering. Hiermee zijn u en al uw vaste en tijdelijke medewerkers verzekerd tegen de financiële risico’s van een ongeval. Onder werktijd, maar ook in privétijd. Zelfs als u niet aansprakelijk bent.

De aansprakelijkheid van uw bedrijf goed regelen 

Een kleine valpartij of een ongelukkige situatie zoals hierboven: het kan iedereen overkomen. Als u aansprakelijk bent voor een schade dan kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met een AVB verzekert u dit risico. Via onze premietool berekent u eenvoudig de maandelijkse kosten van deze verzekering voor uw bedrijf.