Twee vrouwen in gesprek met elkaar

Lekker Bezig

Hét platform voor duurzame inzetbaarheid dat medewerkers activeert om zelf aan de slag te gaan met hun ontwikkeling, gezondheid en vitaliteit.

Zet uw medewerkers in hun kracht

Met Lekker Bezig helpen wij werkgevers op weg naar een duurzaam inzetbare organisatie. Dat resulteert in gelukkige, vitale en gemotiveerde medewerkers die met plezier naar hun werk gaan. Wij bieden werkgevers waardevolle inzichten in de duurzame inzetbaarheid van hun organisatie. En uw medewerkers krijgen toegang tot een effectieve oplossing waarmee zij zelf aan de slag gaan met hun ontwikkeling. Zo helpen we organisaties om werkgevers te worden waar medewerkers willen en blijven werken. En geven we medewerkers meer regie over hun toekomst.

Nieuw: ontdek de voordelen van Lekker Bezig Extra
Met Lekker Bezig Extra, voegt u eenvoudig oplossingen van eigen leveranciers toe en exporteert u gemakkelijk waardevolle data over afgenomen aanbod en antwoorden op de vragenlijst. Ook koppelt u Lekker Bezig snel met uw eigen administratiesysteem via onze API-koppeling en kunt u gebruikmaken van de uitgebreide fiscale inrichtingsmogelijkheden.

Waarom kiezen voor Lekker Bezig?

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan

Lekker Bezig vergroot het werkgeluk, betrokkenheid en productiviteit van uw personeel en draagt bij aan minder verzuim en verloop.

Snel geïmplementeerd en persoonlijke begeleiding

Bespaar tijd en gedoe: wij regelen de financiële afhandeling en beantwoorden vragen van uw medewerkers. 

Uitgebreid aanbod aan opleidingen, trainingen en coaching

Uw medewerkers krijgen toegang tot ruim 3.000 oplossingen op het gebied van gezondheid, werk-privé balans, functioneren en toekomst.

Hoe werkt Lekker Bezig?

Lekker Bezig animatie

Bekijk de video en ontdek de mogelijkheden van Lekker Bezig. Benieuwd naar wat Lekker Bezig kan betekenen voor uw organisatie? Vraag een demo aan.

Lekker Bezig biedt voordelen voor werkgevers en medewerkers

DI voor werkgevers

Voor u als werkgever

 • Makkelijk aan de slag met duurzame inzetbaarheid via een bewezen programma. Uw medewerkers starten zelf met gerichte oplossingen.
 • Inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie. Waardevolle (stuur)informatie via een real time dashboard.
 • Meer betrokkenheid, productiviteit en werkgeluk binnen uw organisatie. En daarmee een positief effect op belangrijke factoren als werkdruk, verzuim en verloop.
 • Snelle en makkelijke implementatie, persoonlijke begeleiding door onze specialisten, grip op budget en administratieve ondersteuning.
DI voor uw medewerkers

Voor uw medewerkers

 • Snel inzicht in hoe ze er zelf voor staan op de thema’s gezondheid, werk privé balans, functioneren en toekomst.
 • Zélf aan de slag met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling via het eigen opleidingsbudget.
 • Persoonlijke en gerichte oplossingen die passen bij hun situatie. In totaal keuze uit meer dan 3.000 opleidingen, trainingen en coaches.
 • Met de Lekker Bezig app hebben medewerkers zelf controle en keuzevrijheid. Ze worden steeds weer uitgedaagd om zich te blijven ontwikkelen.

Kies het Lekker Bezig pakket dat past bij uw organisatie

U heeft de keuze uit Lekker Bezig en Lekker Bezig Extra. Hieronder ziet u de verschillen. Zo kunt u makkelijk vergelijken en kiezen voor het pakket dat past bij uw organisatie. Kunt u hulp gebruiken bij uw keuze of heeft u een specifieke vraag over Lekker Bezig (Extra)? Neem contact met ons op.

Lekker Bezig

Lekker Bezig Extra

Toegang tot het uitgebreide aanbod van meer dan 3000 oplossingen
Persoonlijke begeleiding door onze specialisten met grip op budget en administratieve ontzorging
Inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie via een real-time dashboard
Toegang voor uw medewerkers tot de gebruiksvriendelijke app en webomgeving
Ondersteuning bij de activatie van uw medewerkers
Zelf oplossingen toevoegen van eigen leveranciers
Mogelijkheid om uit afgenomen aanbod en vragenlijst te exporteren
API-koppeling voor automatische mutaties en het verwerken van budgetten
Ingebouwde fiscaliteitsscan die checkt of budgetten besteed worden volgens fiscale regelgeving
Advies aanvragen Demo inplannen Advies aanvragen Meer over Lekker Bezig Extra
Meest gekozen voor organisaties tot 150 medewerkers Meest gekozen voor organisaties vanaf 150 medewerkers

Download de brochure

Lekker Bezig is de praktische totaalaanpak voor uw organisatie. Download de brochure en lees hoe wij u op weg helpen naar een duurzaam inzetbare organisatie.

Bedankt voor de aanvraag van de brochure. Deze zal direct per e-mail worden verzonden.

Plan een demo voor uw organisatie

Ontdek alle voordelen van Lekker Bezig en Lekker Bezig Extra tijdens een live demo door onze adviseur Bram Verhagen. Tijdens de live demo van 30 minuten krijgt u:

 • Een goed beeld van het platform
 • Een indruk van alle mogelijkheden en opties
 • De mogelijkheid om al uw vragen te stellen
Binnen 30 minuten een compleet beeld van alle mogelijkheden

Veelgestelde vragen over Lekker Bezig

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en werkgevers die vooruitkijken willen investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun organisatie en medewerkers.

Tegelijkertijd weten wij uit onderzoeken en gesprekken met werkgevers dat werken aan duurzame inzetbaarheid in de praktijk best moeilijk is. Bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is waar u als organisatie moet beginnen of hoe u er nu voor staat. Of omdat er wel initiatieven en programma’s opgestart zijn, maar medewerkers daar niet of onvoldoende gebruik van maken. Omdat zij drempels ervaren om aan de slag te gaan of niet makkelijk kunnen vinden welke oplossing of interventie voor hen relevant is. Ook terughoudendheid in het vragen van toestemming aan een leidinggevende is iets wat we regelmatig hebben gezien.

Dat soort inzichten, uitdagingen en lessen hebben we gebruikt om, in samenwerking met werkgevers en partners, Lekker Bezig te ontwikkelen. Met Lekker Bezig bieden we een bewezen en effectief programma waarmee organisaties en medewerkers juist wél op een makkelijke manier aan duurzame inzetbaarheid kunnen werken.

Met Lekker Bezig kunt u makkelijk aan de slag met duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie. Als werkgever krijgt u waardevolle inzichten en uw medewerkers worden op een effectieve manier geactiveerd om zélf aan de slag te gaan met hun ontwikkeling. Zij krijgen met Lekker Bezig toegang tot een aanbod van meer dan 3.000 uiteenlopende trainingen, opleidingen en interventies op het gebied van gezondheid, werk-privé balans, functioneren en toekomst.

Uw medewerkers kunnen bovendien zelf en zonder toestemming van hun leidinggevende een oplossing kiezen .Dat is een belangrijk voordeel, want we weten dat sommige medewerkers het vragen van toestemming juist als een (te grote) drempel ervaren.

Tegelijkertijd bieden wij u als werkgever grip en inzicht via een real-time dashboard. U bepaalt vooraf het budget wat u beschikbaar stelt en betaalt de kosten van de oplossingen die uw medewerkers afnemen. Wanneer u kiest voor extra functionaliteiten via Lekker Bezig Extra, dan betaalt u een bedrag per uitgegeven medewerker account. De snelle implementatie en professionele ondersteuning door onze specialisten zijn kosteloos.

Wij geven u als werkgever via een handig dashboard inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie en medewerkers. Informatie die u helpt om beslissingen te nemen.

Een paar voorbeelden van de inzichten die u via het real-time dashboard krijgt:  

Activatie van deelnemers 

Inzicht in deelnemers en afgenomen oplossingen 

 • Aantal geactiveerde (medewerkers)accounts
 • Aantal medewerkers die de persoonlijke vragenlijst hebben afgerond
 • Aantal medewerkers die een oplossing hebben afgenomen

Duurzame inzetbaarheid in uw organisatie 

Inzicht in hoe uw medewerkers naar zichzelf kijken. Nu en in de toekomst.  

 • Aantal medewerkers dat lekker in hun vel zit of bijvoorbeeld stress ervaart door hun financiële situatie
 • Aantal medewerkers die een goede werk-privé balans ervaren

Budget 

Inzicht in budget en kosten 

 • Besteed budget per deelnemer
 • Totaal besteed budget
In het dashboard krijgt u nog veel meer inzichten. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op  
https://www.centraalbeheer.nl/zakelijk/dienstverlening/lekkerbezig/voor-werkgevers. U kunt ook contact opnemen via dit formulier. Wij helpen u graag!  

Met Lekker Bezig betaalt u als werkgever alleen de kosten van de oplossingen die uw medewerkers afnemen. Uiteraard binnen het budget dat u als werkgever van tevoren bepaalt. De snelle implementatie en professionele ondersteuning door onze specialisten zijn ook kosteloos.

Kiest u voor de extra functionaliteiten van Lekker Bezig Extra, dan betaalt u een bedrag per uitgegeven medewerker account. Voor organisaties tot en met 200 medewerkers is dit bedrag € 24,50 per medewerker per jaar. Heeft uw organisatie meer dan 200 medewerkers? Dan zijn de kosten per medewerker lager voor u. Neem contact met ons op voor een prijs op maat.

Bent u benieuwd naar de kosten van Lekker Bezig voor uw organisatie? Of wilt meer informatie over het effectief inzetten van budget voor duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact met ons op via het formulier. Wij helpen u graag!

Nee, alle oplossingen worden aangeboden door externe leveranciers. Kiest uw medewerker een oplossing in de app? Dan sluit uw medewerker, namens u, rechtstreeks met de leverancier een overeenkomst tot het uitvoeren van de oplossing. Centraal Beheer bemiddelt alleen in de totstandkoming van deze overeenkomsten. U betaalt hiervoor geen vergoeding.

Uw medewerkers kunnen in Lekker Bezig kiezen voor bijvoorbeeld een training van onze partner New Heroes of NCOI Online Academy. Kiest een medewerker bijvoorbeeld voor een training van New Heroes, dan krijgt die medewerker 1 jaar lang toegang tot het aanbod van New Heroes.

Voor u als werkgever is dat voordelig, want u betaalt op die manier alleen voor de medewerker die het leerplatform ook echt gebruikt. Terwijl het regelmatig voorkomt dat een leerplatform u verplicht om voor uw hele organisatie een abonnement of licentie af te sluiten.

Nee, u of uw organisatie hoeft geen verzekering of andere producten of diensten van Centraal Beheer af te nemen om Lekker Bezig af te kunnen sluiten.

Wilt u meer informatie over Lekker Bezig?

Meer weten over de verdere mogelijkheden om Lekker Bezig in te richten voor uw organisatie? Laat uw gegevens achter en een van onze specialisten neemt binnen 2 werkdagen contact met u op. 

Nieuws en artikelen

Tessa Kuipers over duurzame inzetbare medewerkers

Tessa Kuipers vertelt hoe Lekker Bezig bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid