duurzaam inzetbaarheid medewerkers in de praktijk

Makkelijk aan de slag met duurzame inzetbaarheid 

Met Lekker Bezig meer betrokkenheid en werkplezier, minder verzuim en verloop  

In de brochure of het adviesgesprek ontdekt u hoe Lekker Bezig:
 • Duurzame inzetbaarheid meetbaar maakt
 • Medewerkers activeert zélf aan de slag te gaan
 • Makkelijk succesvol te implementeren is
Heeft uw organisatie te maken met een hoog verzuim of verloop onder medewerkers, bijvoorbeeld omdat zij een hoge werkdruk ervaren? En is de productiviteit daardoor lager dan gewenst?

Vindt u duurzame inzetbaarheid belangrijk, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Of heeft u juist al van alles geprobeerd, maar krijgt u medewerkers en leidinggevenden maar niet in beweging? 

Met Lekker Bezig werkt u op een makkelijke manier aan deze uitdagingen 

Lekker Bezig is de praktische aanpak voor duurzame inzetbaarheid. Als werkgever krijgt u waardevolle inzichten in de kansen en uitdagingen binnen uw organisatie. Terwijl uw medewerkers zélf aan de slag gaan met gerichte oplossingen.
Zo helpt Lekker Bezig u op weg naar een duurzaam inzetbare organisatie. Met gelukkige, veerkrachtige en zelfstandige medewerkers die plezier hebben in hun werk, vitaal zijn en zich blijven ontwikkelen. 
 • Inzicht in uw kansen en uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid
 • Uw medewerkers gaan zélf aan de slag via de Lekker Bezig app
 • Meer betrokkenheid, productiviteit en werkgeluk binnen uw organisatie
Wist u dat? Uit het Manifest Duurzame Inzetbaarheid* blijkt dat een bedrijf met 100 medewerkers met een daling van 1% ziekteverzuim tot € 41.000,- per jaar kan besparen. Een stijging van 1% productiviteit kan daarnaast een omzettoename van € 95.000,- betekenen. Er valt dus veel te winnen.

Lekker Bezig biedt voordelen voor werkgevers en medewerkers

DI voor werkgevers

Voor u als werkgever

 • Makkelijk aan de slag met duurzame inzetbaarheid via een bewezen programma. Uw medewerkers starten zelf met gerichte oplossingen.
 • Inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie. Waardevolle (stuur)informatie via een real time dashboard.
 • Meer betrokkenheid, productiviteit en werkgeluk binnen uw organisatie. En daarmee een positief effect op belangrijke factoren als werkdruk, verzuim en verloop.
 • Snelle en makkelijke implementatie, persoonlijke begeleiding door onze specialisten, grip op budget en administratieve ondersteuning.
DI voor uw medewerkers

Voor uw medewerkers

 • Snel inzicht in hoe ze er zelf voor staan op de thema’s gezondheid, werk privé balans, functioneren en toekomst.
 • Zélf aan de slag met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling via het eigen opleidingsbudget.
 • Persoonlijke en gerichte oplossingen die passen bij hun situatie. In totaal keuze uit meer dan 1.000 opleidingen, trainingen en coaches.
 • Met de Lekker Bezig app hebben medewerkers zelf controle en keuzevrijheid. Ze worden steeds weer uitgedaagd om zich te blijven ontwikkelen.

Veelgestelde vragen over Lekker Bezig

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en werkgevers die vooruitkijken willen investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun organisatie en medewerkers. Om zo flexibel en wendbaar te zijn. En ook in de toekomst succesvol te blijven.  
 
Tegelijkertijd weten wij uit onderzoek en gesprekken met werkgevers dat werken aan duurzame inzetbaarheid in de praktijk best moeilijk is. Bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is waar u als organisatie moet beginnen of hoe u er nu voor staat. Of omdat er wel initiatieven en programma’s opgestart zijn, maar medewerkers daar niet of onvoldoende gebruik van maken. Omdat zij drempels ervaren om aan de slag te gaan of niet makkelijk kunnen vinden welke oplossing of interventie voor hen relevant is. Ook terughoudendheid in het vragen van toestemming aan een leidinggevende is iets wat we regelmatig hebben gezien. 
 
Dat soort inzichten, uitdagingen en lessen hebben we gebruikt om Lekker Bezig te ontwikkelen. In samenwerking met werkgevers en andere partners. Met Lekker Bezig bieden we een bewezen en effectief programma waarmee organisaties en medewerkers juist wél op een makkelijke manier aan duurzame inzetbaarheid kunnen werken.  
 
Daarnaast past Lekker Bezig ook goed bij Centraal Beheer. Wij helpen werkgevers al meer dan 100 jaar op een persoonlijke manier bij uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Met waardevolle oplossingen, bijvoorbeeld rondom verzuim, arbeidsongeschiktheid, re-integratie en preventie daarvan. Die helpen uitval te voorkomen, ondersteuning te bieden wanneer het minder goed gaat en proactief bijdragen aan het behoud van werk én inkomen. Met nu dus een volgende stap: onze nieuwe en innovatieve dienst Lekker Bezig. 
Met Lekker Bezig kunt u makkelijk aan de slag met duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie. Als werkgever krijgt u waardevolle inzichten. En medewerkers worden via de gebruiksvriendelijke Lekker Bezig-app op een effectieve manier geactiveerd om zélf aan de slag te gaan. Met gerichte persoonlijke oplossingen uit een aanbod van meer dan 1.000 uiteenlopende trainingen, opleidingen en interventies op het gebied van gezondheid, werk-privé balans, functioneren 
en toekomst.  
 
Uw medewerkers kunnen bovendien zelf en zonder toestemming van hun leidinggevende aan de slag met een oplossing. Dat is een belangrijk voordeel, want we weten dat sommige medewerkers het vragen van toestemming  juist als een (te grote) drempel ervaren. 
 
Tegelijkertijd bieden wij u grip en inzicht via een real-time dashboard. En u betaalt als werkgever alleen de kosten van de oplossingen die uw medewerkers afnemen. Uiteraard binnen het budget dat u als werkgever van tevoren bepaalt. Er zijn geen abonnementskosten, licentiekosten of andere verborgen kosten. Ook de snelle implementatie en professionele ondersteuning door onze specialisten is kosteloos.  

Wij geven u als werkgever via een handig dashboard inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie en medewerkers. Informatie die u helpt om beslissingen te nemen.

Een paar voorbeelden van de inzichten die u via het real-time dashboard krijgt:  

Activatie van deelnemers 

Inzicht in deelnemers en afgenomen oplossingen 

 • Aantal geactiveerde (medewerkers)accounts
 • Aantal medewerkers die de persoonlijke vragenlijst hebben afgerond
 • Aantal medewerkers die een oplossing hebben afgenomen

Duurzame inzetbaarheid in uw organisatie 

Inzicht in hoe uw medewerkers naar zichzelf kijken. Nu en in de toekomst.  

 • Aantal medewerkers dat lekker in hun vel zit of bijvoorbeeld stress ervaart door hun financiële situatie
 • Aantal medewerkers die een goede werk-privé balans ervaren

Budget 

Inzicht in budget en kosten 

 • Besteed budget per deelnemer
 • Totaal besteed budget
In het dashboard krijgt u nog veel meer inzichten. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op  
https://www.centraalbeheer.nl/zakelijk/dienstverlening/lekkerbezig/voor-werkgevers. U kunt ook contact opnemen via dit formulier. Wij helpen u graag!  
 
Fijn om te weten: wij werken volgens de richtlijnen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De informatie in het dashboard wordt samengevoegd weergegeven. En is niet te herleiden op individueel persoonsniveau. Zo borgen we de privacy van uw medewerkers. Daarom is het dashboard op bedrijfsniveau beschikbaar bij deelname van minimaal 30 medewerkers.

Met Lekker Bezig betaalt u als werkgever alleen de kosten van de oplossingen die uw medewerkers afnemen. Uiteraard binnen het budget dat u als werkgever van tevoren bepaalt. Er zijn geen abonnementskosten, licentiekosten of andere verborgen kosten. Zo is de snelle implementatie en de professionele ondersteuning door onze specialisten ook kosteloos. 

Bent u op zoek naar een rekenvoorbeeld voor uw situatie? Of wilt meer informatie over het effectief inzetten van budget voor duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact met ons op via het formulier. Wij helpen u graag!  

Nee, alle oplossingen worden aangeboden door externe leveranciers. Kiest uw medewerker een oplossing in de app? Dan sluit uw medewerker, namens u, rechtstreeks met de leverancier een overeenkomst tot het uitvoeren van de oplossing. Centraal Beheer bemiddelt alleen in de totstandkoming van deze overeenkomsten. U betaalt hiervoor geen vergoeding.
Uw medewerkers kunnen in Lekker Bezig kiezen voor bijvoorbeeld een training van onze partner New Heroes of NCOI Online Academy. Daarmee krijgt die medewerker 1 jaar lang toegang tot die training en het aanbod in het leerplatform.  
 
Voor u als werkgever is dat voordelig, want u betaalt op die manier alleen voor de medewerker die het leerplatform ook echt gebruikt. Terwijl het regelmatig voorkomt dat een leerplatform u verplicht om voor uw hele organisatie een abonnement of licentie af te sluiten.  

Download de brochure

Lekker Bezig is de praktische totaalaanpak voor uw organisatie. Download de brochure en lees hoe wij u op weg helpen naar een duurzaam inzetbare organisatie.

Bedankt voor de aanvraag van de brochure. Deze zal direct per e-mail worden verzonden.

Inspiratie om Lekker Bezig te zijn

Tessa Kuipers over duurzame inzetbare medewerkers

Tessa Kuipers vertelt hoe Lekker Bezig bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid

“Het blijft wonderlijk dat bedrijven zo weinig doen om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te vergroten." 

Prof. dr. Aukje Nauta 

Vraag: “Kunnen medewerkers STAP-budget aanvragen voor opleidingen in Lekker Bezig?” 

Ja! Voor meerdere opleidingen in Lekker Bezig (waaronder opleidingen van onze partners NCOI, BVO, NTI en Computrain) kunnen uw medewerkers het STAP-budget aanvragen. Vanaf nu kunnen medewerkers op een makkelijke manier in de Lekker Bezig-app zien voor welke opleidingen dit geldt.