vijf mensen aan tafel

"De masterclass hield me een verrassende spiegel voor"

Eric Cantineau van Rackmount IT heeft zelf ervaren dat masterclasses kunnen zorgen voor nieuwe inzichten. Nu is hij enthousiast deelnemer van het ondernemersprogramma Groeiversneller
2 mrt 2022 4 minuten

Je hebt deelgenomen aan de masterclass Team en Leiderschap. Wat maakte dat je je daar voor inschreven hebt?

Binnen mijn bedrijf waren we al op een spontane, ontspannen manier bezig met persoonlijkheidsprofielen. Deze masterclass haakte daar op in en het werken met kleuren maakte me nieuwsgierig. Nieuwe dingen vind ik altijd interessant dus daar wilde ik graag meer over weten.  

Wat waren je ervaringen? Wat heeft het je gebracht?

Ik dacht dat ik als ondernemer een heel dominant profiel zou hebben. Dat klopt vanuit het perspectief dat ik vastberaden ben in wat ik wil bereiken. Maar in de masterclass bleek dat mijn voorkeursgedrag minder dominant is dan ik dacht. En dat ik juist geniet van het creëren van kansen. Ik besefte hierdoor dat de mensen om me heen heel belangrijk zijn. Zij moeten goed zijn in dingen waar ik minder goed in ben. De teamsamenstelling en de ontwikkeling van het team zijn echt heel essentieel.

Waarom heb je je ingeschreven voor Groeiversneller?

Naar aanleiding van mijn deelname aan de masterclass sprak ik met een van de groeibegeleiders van de Groeiversneller of dit ondernemersprogramma niet iets voor mij was. Ik realiseerde me toen dat de groeiplannen die ik heb, niet materialiseerden. Het zat allemaal in mijn hoofd en dit was een mooie manier om als het ware gedwongen te worden om dingen te gaan concretiseren.

Welke inzichten heb je meegenomen uit de masterclass?

Het is goed om een keer in de spiegel te kijken welk gedrag je vertoont en hoe dat op een ander overkomt. Je krijgt echt inzicht in je eigen stijl van communiceren, wat het effect is op je team en hoe je daar mee om kunt gaan. Wat mij betreft is dat heel waardevol. 
Het grootste cadeau is de feedback van collega-ondernemers in de groep
Eric Cantinea
Groep mensen in de masterclass

Hoe ervaar je het tot dusver?

De onderwerpen waar je mee aan de slag gaat zijn interessant en leerzaam. Je gaat echt concreet aan de slag met het groeiplan voor je bedrijf. Het grootste cadeau is daarnaast de feedback van collega-ondernemers in de groep. De chemie in de groep is bijzonder en inspirerend en dat zorgt voor nieuwe inzichten en energie.

Benieuwd naar nog meer ervaringsverhalen?

Lees dan het verhaal van Saskia Frost en haar man, eigenaren van innovatiebedrijf Enablemi. Zij namen deel aan Groeiversneller. Het effect binnen hun bedrijf is nog steeds merkbaar. Ook René Cornelissen van CCS vertelt zijn ervaringen met Groeiversneller.

Ondernemersprogramma Groeiversneller

Samen met andere ondernemers werkt u in 8 modules aan het groeiplan van uw bedrijf en aan uw eigen ondernemersvaardigheden. Groeibegeleiders helpen u hierbij heel praktisch vooruit. Door u anders te laten kijken, denken en doen zet u met een strategisch groeiplan ideeën om in een concreet actieplan. Afgestemd op waar u met uw bedrijf naartoe wilt.

Maak groeiambities waar met Groeiversneller

Door u anders te laten kijken, denken en doen, zet u uw groeiambities om in een concreet actieplan. Helemaal op één lijn met waar u met uw bedrijf naartoe wilt. Lees alles over ons programma voor ondernemers met de ambitie om te groeien.