Groeiversneller Pitch gewonnen

Succesvol ondernemen zit in dingen slimmer aanpakken

René Cornelissen van CCS heeft met de uitrol van hun groengastechnologie de Groeiversneller Pitch gewonnen. Wij spraken René over zijn ervaringen met het ondernemersprogramma Groeiversneller.
22 apr 2022 4 minuten

Groengastechnologie

Met hun technologie van de Bio-Up produceert CCS groen gas uit mest en met de Bio-NP technologie groene kunstmest uit mest. In de Pitch liet René zien dat het hun ambitie is om van de huidige 4 installaties naar een veelvoud te gaan om de energievraagstukken op het gebied van CO2- en stikstofuitstoot waar Nederland voor staat op te lossen. Bij de concrete uitwerking hiervan kon hij wel wat hulp gebruiken.

Waarom wilde je deelnemen aan een groeiprogramma?

Ik wilde de groei in mijn onderneming versnellen en had daarin een hulpvraag. Ons bedrijf heeft mooie duurzame producten zoals groen gas en groene kunstmest die perfect passen in deze tijd. Dan verwacht je spectaculaire cijfers. Die hebben we ook, maar het is soms ook wel een worsteling. Daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken.

Waarom koos je voor Groeiversneller?

De opzet van het programma is heel goed. Ik heb meerdere programma’s vergeleken maar de systematische aanpak van Groeiversneller is erg effectief. In iedere module diep je een onderwerp uit en dat kun je inzetten binnen je eigen onderneming. Dit paste goed bij waar ik zelf in geloof en wat mij verder helpen kan. Ook het aantal deelnemers is prettig. Doordat de groepjes klein zijn krijg je een intensieve begeleiding. Qua inhoud behoort Groeiversneller duidelijk tot de betere programma's.

Waar heb je het meeste aan gehad in het Groeiversneller-traject?

Het waardevolle in het traject was de spiegel die me voorgehouden werd door de begeleiders en andere ondernemers. Ik vroeg me af of ik wel de ideale ondernemer ben. Daar ben je toch mee bezig, dat is mens eigen. Groeiversneller leerde me dat ik me daar niet te veel zorgen om moet maken. Je moet uitgaan van je eigen kracht. Het zit niet in harder werken, maar in hoe je dingen anders en slimmer aan kunt pakken. Ik ken mijn markt heel goed en weet waar ik heen wil. De vervolgstap is hoe je dat in de praktijk kunt gaan brengen.
Groeiversneller leerde me dat ik mij niet zorgen hoefde te maken of ik wel de ideale ondernemer ben
René Cornelissen van CCS
Rene Cornelissen

Wat heeft het je opgeleverd?

Vooral het inzicht in waarom de dingen niet zo gaan zoals ik het wil. Ik was op zoek naar de concrete knelpunten en dat is gelukt. Er staan nu heldere doelstellingen en de invulling gaan we verder uitwerken. We zijn medewerkers aan het aannemen om dit te realiseren omdat de markt door de huidige ontwikkelingen veel sneller gaat dan verwacht.

Heb je tips voor andere ondernemers (die willen groeien)?

Maak een analyse van je concurrenten om te kijken wat je daar van kunt leren. Ook al zijn dit er maar een paar. En ga uit van je eigen kracht. Niet een ander kopiëren, maar kijken wat goed voelt voor jou. Blijf bij je eigen aanpak, gevoel en werkwijze. Anders gaat het niet werken.

Wat wil je zeggen tegen ondernemers die erover nadenken om aan Groeiversneller deel te nemen?

Groeiversneller is een ondernemersprogramma met een zeer goed onderbouwde aanpak. De individuele benadering in kleine groepjes en de persoonlijke begeleiding door begeleiders uit de praktijk maken echt het verschil. En zorg dat je als eindresultaat ook echt het businessplan of groeiplan afmaakt als je deelneemt, ook al ben je vaak druk. Word concreet en denk vanuit de klant. Dan heb je er ook in de toekomst iets aan.

Ondernemersprogramma Groeiversneller

Samen met andere ondernemers werkt u in 8 modules aan het groeiplan van uw bedrijf en aan uw eigen ondernemersvaardigheden. Groeibegeleiders helpen u hierbij heel praktisch vooruit. Door u anders te laten kijken, denken en doen zet u met een strategisch groeiplan ideeën om in een concreet actieplan. Afgestemd op waar u met uw bedrijf naartoe wilt. Lees alles over ons programma voor ondernemers met ambitie om te groeien.