Open van Centraal Beheer

Alle ruimte voor vernieuwing in HR

Centraal Beheer, opgericht door én voor werkgevers, speelt een grote rol in werkend Nederland. We delen actief onze kennis over complexe vraagstukken met werkgevers. Samen met werkgevers verdiepen we op vraagstukken en brengen we behoeften in kaart. Én ontwikkelen we betekenisvolle oplossingen en diensten die bijdragen aan de duur­zame inzetbaarheid van werkgevers en medewerkers.

Alle ruimte voor vernieuwing in HR

Videobeeld uit de Open Video

Aan de slag met talentmanagement?

In het whitepaper ‘Energie is het nieuwe talent’ leest u het advies van Prof. Dr. Lidewey van der Sluis over strategisch talentmanagement. Met handige tips en voorbeelden.

Download whitepaper

Wat is Open?

Met Open vindt u inspiratie. Werkgevers, medewerkers, wetenschappers en kennis­insti­tuten zijn met ons en elkaar in gesprek. Over de actuele HR-vraagstukken waar een oplossingsrichting wordt gevraagd. Bijvoorbeeld over talentmanagement en flexibi­li­sering. Maar ook over leiderschap en samenwerken in organisaties. Dat doen we op verschillende manieren.

Open Dialoog

Met de Open Dialoog bieden wij u meer inzicht in strategische HR-vraagstukken en de impact daarvan op uw organisatie. Samen met HR-professionals en hoogleraren gaat u hierover in gesprek.

Open Kaart

De Open Kaart helpt u richting te geven aan uw strategische HR-plan aan de hand van 4 oplossingen. U gaat hierbij in gesprek met uw medewerkers.

Open Netwerk

Het Open Netwerk is een platform voor werkgevers die zich verder willen verdiepen in kennis, inzichten en innovatie.

Laat u inspireren

Inzichten over Duurzame Inzetbaarheid

Met Open vindt u inspiratie. Werkgevers, medewerkers, wetenschappers en kennis­instituten zijn met ons en elkaar in gesprek. Over de actuele HR-vraagstukken waar een oplossingsrichting wordt gevraagd. Bijvoorbeeld over talentmanagement en flexibi­lisering. Maar ook over leiderschap en samenwerken in organisaties. Dat doen we op verschillende manieren.

Vrolijke dame met bruine krullen

Hoe ziet de toekomst van uw baan en organisatie eruit?

Bent u geen goede werkgever als u niet inzet op duurzame inzetbaarheid? En hoe ziet de toekomst van werk eruit? 

De medewerker aan zet

Het bijhouden van kennis en vaardigheden is belangrijk om duurzaam inzetbaar te blijven. Technologische veranderingen gaan tegen­woordig namelijk razendsnel. 

Samenwerken

"Binnen Open helpen we elkaar echt verder" , vertelt Alieke de Vries, HR-manager bij Travers. Zij is 1 van de deelnemers aan het Open Netwerk en deelt haar ervaringen.