Klantverhaal verzuim Dumilco

“Toen dacht ik: met een verzuimverzekering was dit vast anders gelopen”

Eric van der Ven, eigenaar van Dumilco, sloot een verzuimverzekering af na een vervelende ervaring met een zieke medewerker. “Ik zou het nu meteen geregeld hebben, want de kosten vallen reuze mee.”
28 jun 2023 2 minuten

Wereldwijde speler Dumilco

Dumilco begon 12 jaar geleden met de distributie van melkpoeder uit China naar Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de export en distributie van alcohol en niet-alcoholhoudende dranken. “We hebben klanten in China, Europa en het Caribisch gebied. We zijn echt een wereldwijde speler aan het worden.” Op dit moment werken er 6 medewerkers bij Dumilco. Voor deze medewerkers heeft Eric onlangs een verzuimverzekering afgesloten.

Was er een reden om een verzuimverzekering af te sluiten?

“Ja, die was er zeker. Ik heb te maken gehad met 1 langdurig zieke medewerker. Ik heb toen eerst contact opgenomen met een arbodienst. Ik wist namelijk niet dat ik een contract met een arbodienst nodig had. Deze arbodienst heeft ons toen helaas verkeerd geadviseerd.”

Wat was het gevolg?

“Dit had gevolgen voor de relatie tussen mij en de zieke medewerker. Die werd verstoord en is helaas nooit meer goed geworden. Ik had ook te maken met de kosten van de loondoorbetaling en extra werkzaamheden die ingevuld moesten worden. Dat was voor mij wel het moment dat ik dacht: met een verzuimverzekering was dit vast anders gelopen.”

Wat heb je toen gedaan?

“Ik wist dat er een verzuimverzekering bestond en heb Centraal Beheer gebeld. Dat was een leuk gesprek. Ik hoor de medewerker nog zeggen: “Je hebt zeker een slechte ervaring gehad? Ik maak het helaas vaak mee dat het een keer mis moet gaan, voordat iemand een verzuimverzekering afsluit.” Ik zou het nu meteen geregeld hebben, want de kosten vallen reuze mee.”

Wat is voor jou belangrijk bij een verzuimverzekering?

“Voor mij is het belangrijk dat de loonkosten verzekerd zijn. En dat ik alles bij 1 partij heb geregeld. Dus niet dat ik ergens een verzuimverzekering heb en ergens anders een contract met een arbodienstverlener. Daar heb ik geen zin in. Ik zie het ook gewoon als een externe afdeling die ons helpt als er een medewerker langdurig ziek is.”

En het voorkomen van verzuim, hoe doen jullie dat?

“Alles staat of valt met een goede werksfeer en een gezonde leefomgeving. We doen ons best om een zo goed mogelijke werkomgeving te creëren. Zo hopen we verzuim te voorkomen.”

Nog een laatste goede tip?

“Ja, sluit een goede verzuimverzekering af!”
Inkomensspecialist Marianne Fleming-Kers

Reactie verzuimspecialist Marianne Fleming-Kers

“Het verhaal van Eric is een herkenbaar verhaal. Wij horen vaker dat als er een zieke medewerker is, de werkgever met de handen in het haar zit. Het hebben van een arbodienst is wettelijk verplicht, dat staat in de Arbowet. Niet alleen de werkgever heeft verplichtingen, ook de werknemer moet zich aan bepaalde regels houden. Bijvoorbeeld om ziekte en verzuim te voorkomen (preventie). Veel werkgevers zijn daarvan niet op de hoogte. Wij bieden de Verzuimverzekering aan inclusief arbodienstverlening. Het voordeel is dat je 1 keer een ziekmelding hoeft door te geven. Dat geeft gemak.”
Klantverhaal verzuim Dumilco

Bedrijfsgegevens:

Bedrijfsnaam: Dumilco | Dutch Milk Corporation
Specialisme: de export en distributie van alcohol en niet-alcoholhoudende dranken
Standplaats: Amsterdam
Aantal medewerkers: 6
Directeur: Eric van der Ven

Meer over onze Verzuimverzekering

Met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer heeft u financiële zekerheid en bent u verzekerd voor de loondoorbetaling bij een zieke medewerker. Ook helpen wij u bij de wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject van uw zieke medewerker. Dat is een fijne gedachte.