Gezin aan het verhuizen

Uw hypotheek zelf online afsluiten

Regel het vanuit huis en in uw eigen tempo

Wilt u uw hypotheek zelf afsluiten, zonder hulp van een onafhankelijk adviseur? In de meeste gevallen is dat mogelijk. U kunt uw hypotheek online aanvragen. Wij kijken of wij u in uw situatie een hypotheek kunnen aanbieden. En we testen of u voldoende kennis van geldzaken heeft om de juiste keuzes te kunnen maken. Daarna kunt u ons aanbod ondertekenen.

Zo sluit u online de Leef Hypotheek af

Zorg dat u goed op de hoogte bent van uw situatie en financiële mogelijkheden. Ga daarom eerst na wat uw inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden zijn. Daarna berekent u wat u kunt lenen.
Om de Leef Hypotheek aan te vragen, hebben we informatie van u nodig. U beantwoordt daarom een aantal vragen. En u levert uw persoonlijke en financiële gegevens aan. Dat doet u eenvoudig met de Ockto app. Ockto haalt uw gegevens op bij de Belastingdienst, MijnOverheid, UWV, Mijnpensioenoverzicht.nl en DUO. Uw gegevens worden daarna automatisch voor u ingevuld. U hoeft ze alleen nog maar te controleren. U hoeft dus niet langer zelf op zoek naar al uw gegevens. Daarmee bespaart u heel wat tijd. 
Als u een hypotheek afsluit zonder de hulp van een adviseur, maakt u keuzes die grote financiële gevolgen kunnen hebben. Door de kennis- en ervaringstoets te maken, laat u zien of u genoeg weet over hypotheken om de juiste keuzes te kunnen maken.
Als u uw aanvraag heeft verstuurd, ontvangt u binnen 2 werkdagen een renteaanbod. Hierin leest u welk bedrag u betaalt aan rente en aflossing. Bent u tevreden met de inhoud? Dan ondertekent u het renteaanbod en stuurt het binnen 3 weken naar ons terug.
Als alles in orde is, ontvangt u binnen 5 werkdagen een offerte met het definitieve hypotheekaanbod. Als u het aanbod binnen 2 weken ondertekent en naar ons terugstuurt, is het aanbod definitief.

We sturen alle stukken naar uw notaris en maken het geld over. Bij de notaris tekent u de leverings- en hypotheekakte. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond.

Ook goed om te weten:

U betaalt eenmalig € 590,- afsluitkosten

U betaalt € 590,- voor de administratieve verwerking van uw aanvraag. Als u binnen 14 dagen besluit om toch van uw aanvraag af te zien, hoeft u dit bedrag niet te betalen.

Zelf aanvragen

€ 590,-

Met advies van hypotheek­adviseur

Tussen € 1.000 en € 4.000,-

Binnen 2 werkdagen ontvangt u een renteaanbod
Advies over uw hele financiële situatie
Energiebesparende voorzieningen financieren tot 106%
Voor starters
Voor doorstromers
Voor nieuwbouw
Voor oversluiters