Uw hypotheek zelf online afsluiten

Regel het vanuit huis en in uw eigen tempo

Wilt u uw hypotheek zelf afsluiten, zonder hulp van een onafhankelijk adviseur? In de meeste gevallen is dat mogelijk. We kijken eerst of het in uw situatie kan. En of u voldoende kennis heeft om de juiste keuzes te kunnen maken. Daarna kunt u uw hypotheek online afsluiten. Hieronder leest u hoe het werkt.
product hero zelf afsluiten

Zo sluit u online de Leef Hypotheek af

Zorg dat u goed op de hoogte bent van uw situatie en financiële mogelijkheden. Ga daarom eerst na wat uw inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden zijn. Daarna berekent u wat u kunt lenen.
Als u een hypotheek afsluit zonder de hulp van een adviseur, maakt u keuzes die grote financiële gevolgen kunnen hebben. Door de kennis- en ervaringstoets te maken, laat u zien of u genoeg weet over hypotheken om de juiste keuzes te kunnen maken.
Om de Leef Hypotheek aan te vragen, hebben we informatie van u nodig. U beantwoordt daarom een aantal vragen. En u vult uw persoonlijke en financiële gegevens in. Als u al een woning op het oog heeft, vragen we u ook om hier informatie over te geven. Daarnaast vragen we u om alvast een aantal documenten te uploaden.
Als u uw aanvraag heeft verstuurd, ontvangt u binnen 2 werkdagen een renteaanbod. Hierin leest u welk bedrag u betaalt aan rente en aflossing. Bent u tevreden met de inhoud? Dan ondertekent u het renteaanbod en stuurt het binnen 3 weken naar ons terug.
Als alles in orde is, ontvangt u binnen 5 werkdagen een offerte met het definitieve hypotheekaanbod. Als u het aanbod binnen 2 weken ondertekent en naar ons terugstuurt, is het aanbod definitief.

We sturen alle stukken naar uw notaris en maken het geld over. Bij de notaris tekent u de leverings- en hypotheekakte. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond.

Op zoek naar een notaris?
Met onze Notaris­service vindt u snel een betrouwbare en betaalbare notaris bij u in de buurt.

Ook goed om te weten:

U betaalt eenmalig € 645,- afsluitkosten

U betaalt € 645,- voor de administratieve verwerking van uw aanvraag. Als u binnen 14 dagen besluit om toch van uw aanvraag af te zien, hoeft u dit bedrag niet te betalen.

Geen advies, maar wel hulp bij het afsluiten

Als u uw hypotheek zelf online afsluit, gaan we ervan uit dat u voldoende kennis heeft over hypotheken. En dat u weet wat uw financiële risico’s zijn. We geven geen advies, maar helpen u wel bij het afsluitproces. Bent u niet helemaal zeker van uw keuzes? Sluit dan een hypotheek af met een onafhankelijk adviseur.

Ja, ik ontvang graag de 7 tips

Sluit u binnenkort een hypotheek af en kunt u wel wat tips gebruiken over de verschillende vormen, looptijden of handige verzekeringen? Of vraagt u zich af hoeveel u eigenlijk kunt lenen? Vul uw e-mailadres in en ontvang de 7 tips voor het afsluiten van uw hypotheek. En maak kennis met onze Hypotheek Academie. Leer op een makkelijke manier alles over hypotheken. Zo gaat u goed voorbereid op hypotheekgesprek of sluit u met vertrouwen zelf online uw hypotheek af.