Man naast zijn nieuwe auto

Maik kocht de Volvo V40, een pareltje

Sommige kansen zijn te mooi om te laten lopen. Dat geldt ook voor het kopen van een auto. Het overkwam Maik (37). Hij was helemaal niet op zoek naar een nieuw model. Totdat hij op zijn werk een Volvo V40 tegen het lijf liep.

Van A(uto) naar B(eter)

Het leven van Maik draait veel om auto’s. Niet alles, want z’n vrouw, dochtertje en hond zijn er natuurlijk ook nog. Toch heeft hij er dagelijks mee te maken. Als chauffeur rijdt Maik met zijn autotrailer het hele land door. Zo komt hij wel eens een pareltje tegen. Zoals op die ene dag, toen er een Volvo V40 op zijn opdrachtenlijst stond: “Het was een goede deal. De V40 was jonger, luxer en ruimer dan mijn Volkswagen Golf. Daarnaast zat er een Euro 6 motor in, wat beter is dan de Euro 5 die ik had.”

Volvo rijden, vrouw verblijden

“Mijn droomauto is het niet, de Volvo V40. Dat is namelijk een Bentley Continental GT. Maar mijn vrouw is er helemaal weg van.” Omdat zij vaker in de auto rijdt dan hijzelf, vindt Maik het belangrijk dat zijn vrouw blij is met de auto. Daarnaast is het voor het gezin belangrijk dat de auto naast voldoende ruimte ook een dieselmotor heeft. “Dat is toch voordeliger als je veel kilometers maakt. Zoals mijn vrouw voor haar woon-werkverkeer én voor onze wintersport- en zomervakanties met de caravan. Zeker bij het laatste scheelt het toch flink in de kosten omdat ons verbruik met de caravan 1 op 12 is.”

De hond in de nieuwe auto

“Geef me een week de tijd”

Hoewel de auto spontaan op zijn pad kwam, werd de koop niet meteen gesloten. “Geef me een week de tijd”, zei Maik tegen de Occasionmanager op zijn werk. Hij wilde natuurlijk eerst weten of de auto onder de motorkap ook in orde was. “Ik heb de auto van de trailer geladen en zelf een eerste proefrit gemaakt. Daarna heb ik hem op de brug gezet en er samen met een monteur goed naar gekeken. Het ding was als nieuw, er zat een Volvo motorblok in en het leek erop dat de vorige eigenaar – ondanks dat het een lease-auto was – er zuinig op is geweest.” Daarna heeft Maik nog een rondje gegoogeld op zoek naar informatie over het model: “Ook op problemcar.nl kwam ik geen gekke dingen tegen.”

Zelf sleutelen scheelt kosten

Hoewel de auto er goed uitzag, was het duidelijk dat het tijd was voor groot onderhoud. “Daar was de prijs ook naar. De kosten hiervan waren bij de deal berekend en dat was helemaal prima. Het was nog steeds een hele scherpe prijs.” Uiteindelijk was de koop binnen drie dagen rond. Het scheelt ook dat Maik 2 rechterhanden heeft en dat ook zijn buurman een behoorlijk handige Harry is als het op auto’s aankomt. “Samen hebben we alles vervangen. Denk aan de brandstof-, olie- en luchtfilters, de distributieriem en de waterpomp. Alles was aan vervanging toe.”

Gelukkig betaal ik niet heel veel voor mijn All Risk-dekking. Dat komt omdat ik al vanaf mijn 18e schadevrije jaren heb opgebouwd.
Maik Willems

Alles geregeld: een fijne gedachte

Omdat de auto in zeer goede staat is én omdat een ongeluk zomaar kan gebeuren, is de Volvo V40 All Risk verzekerd. “Ik zie dagelijks allerlei ongelukken op de weg. Je kunt ook zelf aangereden worden. Gelukkig betaal ik niet heel veel voor mijn All Risk-dekking. Dat komt omdat ik al vanaf mijn 18e schadevrije jaren heb opgebouwd. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat ik zelf niks hoef te doen áls er een keer wat gebeurt. En dat het goed geregeld is met vervangend vervoer.”

Vragen in de 5e versnelling - Maik kiest:

  • Auto kopen op gevoel of op de portemonnee? – Op gevoel

  • Navigatie of borden volgen? - Navigatie

  • Radio of Spotify? - Radio

  • Zelf rijden of gereden worden? – Zelf rijden

  • Brandstof (diesel) of elektrisch? - Brandstof

Heeft u ook een (andere) auto op het oog?

Spannend! Kijk dan eens op onze handige gratis autocheck of kentekencheck. Zo weet u welke kosten u voor de auto kunt verwachten. En wat de auto waard is.