Vader met zoon in de auto

Auto uitlenen? Zo bent u verzekerd

Samen zullen we alles delen. Uw kind dat uw favoriete trui draagt. Of de buurvrouw die om een kopje suiker vraagt. Daar doet u niet moeilijk over. Maar uw auto uitlenen aan familie of uw kind? Dan is het goed om te weten hoe u verzekerd bent.

Schade veroorzaakt met uw auto aan een ander is verzekerd

Als eigenaar van een auto bent u verplicht om een WA Autoverzekering te hebben. Met deze WA-verzekering bent u verzekerd als u met uw auto schade veroorzaakt aan een ander. Of aan spullen van een ander. De schade aan uzelf of eigen auto, zijn voor uw eigen rekening. Veroorzaakt een andere bestuurder schade met uw uitgeleende auto? Ook dan bent u verzekerd voor de schade aan de ander.

Een WA+ en All Risk Autoverzekering dekken ook eigen schade 

Heeft uw zoon net zijn rijbewijs? Of geldt ‘boem is ho’ als uw buurvrouw parkeert? Met onze WA+ Beperkt Casco en All Risk Autoverzekering hoeft u geen stalen zenuwen te hebben als u uw auto uitleent. Schade aan uw eigen auto is dan gewoon verzekerd. Met onze All Risk Autoverzekering is zelfs schade door een botsing verzekerd. Ook als u of de persoon die uw auto leent de aanrijding per ongeluk zelf veroorzaakte.

Schade door racen is nooit verzekerd

Haastige spoed is zelden goed. En soms zelfs gevaarlijk. Denkt uw zoon dat hij de nieuwe Max Verstappen is? Dat is geweldig zolang hij zijn kunsten in een echte raceauto op het circuit van Zandvoort laat zien. Uw eigen auto en uw Autoverzekering zijn daar niet voor gemaakt. Schade door straatraces is dus niet verzekerd. En de torenhoge snelheidsboete ook niet.

Tip: maak afspraken voordat u de auto uitleent

Hoe goed u ook verzekerd bent: schade aan uw auto is altijd vervelend. Soms moet u een eigen risico betalen. Of heeft het gevolgen voor uw no-claimkorting. Maak daarom duidelijke afspraken voordat u de auto uitleent. Zo voorkomt u een vervelende situatie of burenruzie:

  1. Loop samen een rondje om de auto om bestaande schade te bekijken.

  2. Maak vooraf afspraken wie eventuele schade, boetes of terugval van no-claimkorting betaalt.

  3. Controleer na afloop samen de auto.