Keuzemogelijkheden

Hulp bij uw pensioenkeuze

De eerste jaren van uw pensioen een wat hogere uitkering? Of een vaste uitkering zolang u leeft? Of een uitkering die lager begint maar elk jaar wat hoger wordt? Er valt veel te kiezen als u uw pensioen­uitkering regelt. Maar welke keuze past het beste bij u? En betaalt u niet onnodig veel belasting? Centraal Beheer helpt u op weg.

Er valt veel te kiezen

Goed om even stil te staan bij de voor- en nadelen van elke keuze. Wij leggen het graag uit. Maar bekijk eerst of u al wilt starten met uw pensioen. Heeft u het geld nu nog niet nodig? Lees dan eerst over pensioen uitstellen.

Meer hulp nodig?

U kunt ons altijd bellen met vragen over uw pensioen of om een afspraak te maken voor een informatiegesprek. Wij leggen de keuzes graag uit. En lichten toe welke voor- en nadelen er aan kunnen zitten. Maar u maakt de keuze uiteindelijk zelf. Maar wilt u of kunt u uw pensioen niet zelf regelen? Wilt u een financieel advies, afgestemd op uw situatie en wensen? Schakel dan een financieel adviseur in.
Maak een afspraak

Hoeveel inkomen heeft u nu en hoeveel straks?

Naast een pensioen van Centraal Beheer ontvangt u mogelijk ook nog andere inkomsten zoals AOW, salaris of een uitkering. Het is belangrijk om al deze inkomsten goed in kaart te brengen. En ook te kijken naar de inkomsten van uw partner. En misschien krijgt u ook toeslagen. Een totaal overzicht is belangrijk. Hierdoor kunt u ook beter uw keuzes voor uw pensioen bij Centraal Beheer maken. Handige informatie die u helpt inzicht te krijgen vindt u ook hier:

Heeft u een PREpensioenkapitaal?

Dan kiest u tot welke leeftijd u de prepensioen­uitkering krijgt. Tot uw 65e of tot uw AOW-leeftijd. Een prepensioen­uitkering bij Centraal Beheer is alleen mogelijk als uw prepensioen­kapitaal daarvoor bedoeld is. En als het prepensioen­kapitaal is opgebouwd bij Centraal Beheer, Avéro Achmea en/of Interpolis. Op uw persoonlijke website 'Mijn toekomst' en in de communicatie die wij u sturen ziet u of u een prepensioen­kapitaal heeft.

Bekijk uw 'Mijn toekomst' via deze links:

Ook een prepensioen­uitkering regelt u eenvoudig online.

 

Handig om te weten

vrouw aan het hardlopen

Elke maand een vaste uitkering

Met het Garantie Inkomen Pensioen. Makkelijk online af te sluiten. Wat krijgt u voor uw pensioen­kapitaal?

man staat tegen lantaarnpaal

Van pensioenkapitaal naar uitkering

Hoe regelt u een pensioen­uitkering? Wat moet u hiervoor doen? Wij leggen het u uit.

man en vrouw achter laptop

Bruto en netto

Op uw bruto-­uitkering houdt Centraal Beheer loonheffing in. Hoe zit dat precies met inhoudingen en belastingen?