Is mijn fietsendrager meeverzekerd?

Schade aan uw fietsendrager is soms verzekerd

Heel even vergat u dat uw fietsendrager op de auto zat. Oeps, schade bij het inparkeren! Kan gebeuren. Soms is schade aan uw fietsendrager gewoon verzekerd. Dit hangt af van de situatie en hoe u verzekerd bent:
 • U maakt zelf schade
  Is uw fietsendrager kapot door een aanrijding die u zelf veroorzaakte? Of bijvoorbeeld omdat u tegen een paaltje reed? Met onze All Risk Autoverzekering is eigen schade aan uw fietsendrager gewoon meeverzekerd. Maar let op: schade aan uw fiets is niet meeverzekerd met uw autoverzekering.
 • Een ander maakt schade
  Veroorzaakt iemand anders schade aan uw fietsendrager? Dan is de ander verantwoordelijk voor het vergoeden van uw schade. U verhaalt deze schade op de
  WA-verzekering van de ander. Dit geldt ook als hij of zij een aanrijding veroorzaakt en u daardoor schade heeft.

 • Uw fietsendrager is gestolen
  Nou ja zeg! Iemand is er met uw fietsendrager vandoor. Heeft u een WA+ Beperkt Casco of een All Risk Autoverzekering? Dan is diefstal aan accessoires van uw auto gelukkig meeverzekerd. Dit zijn alle onderdelen die u of de vorige eigenaar aan de auto vastmaakte nadat de auto de fabriek verliet. Bijvoorbeeld een alarminstallatie, een trekhaak of een fietsendrager.

Bent u op reis? 

Heeft u geen All Risk Autoverzekering, maar wel onze Reisverzekering met bagagedekking? Dan wordt schade aan uw fietsendrager tot € 500,- vergoed. Ook als u deze zelf veroorzaakte. U moet dan wel op reis zijn met minstens 1 overnachting.

Schade aan fiets

Veranderde een ongeluk uw stadsfiets op de fietsendrager in een vouwfiets? Met onze fietsverzekering is schade aan uw fiets ook verzekerd.