Handige vakantie-apps

Plannen maken voor de volgende vakantie? Of gaat u binnenkort al op reis? Deze apps kunnen u helpen. Bij de voorbereiding of tijdens uw reis

Zilveren Kruis Wijzer

Twijfelt u of u naar een arts of ziekenhuis moet tijdens uw vakantie? Via de app Zilveren Kruis Wijzer kunt u zonder kosten even met een deskundige overleggen in uw eigen taal. Of een foto meesturen van bijvoorbeeld een vreemd bultje of uitslag. De app is voor iedereen. Ook als u niet bij Zilveren Kruis bent verzekerd.

Centraal Beheer App

Schade, verlies of diefstal tijdens uw vakantie meldt u heel makkelijk met de gratis Centraal Beheer App. Daarna volgt u uw melding in de app. Zo bent u altijd op de hoogte. Dat is handig! U kunt ook foto’s toevoegen. Of even appen met een medewerker.

Een app voor alles

Deze apps kunnen uw reis makkelijker maken.
Met de gratis Reisapp van de Rijksoverheid gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt voor vertrek en tijdens uw vakantie actuele reisadviezen. Ook als het gaat om de coronaregels van uw vakantieland. Heeft u op reis dringend hulp nodig? Dan krijgt u met 1 druk op de knop contact met Buitenlandse Zaken. In de app vindt u ook een handig overzicht van wat u wel en niet mee mag nemen vanuit het buitenland. En kunt u buitenlandse valuta omrekenen naar euro’s. Heeft u op uw vakantieadres geen internetbereik? Dan kunt u de app ook offline gebruiken.
Hoe bestelt u een biertje in het Grieks? En hoe legt u de plaatselijke tandarts uit dat u kiespijn heeft? Met de app van Google Translate wordt het heel eenvoudig. Ook kunt u buitenlandse teksten fotograferen en vertalen. Dan wordt die Italiaanse menukaart wel heel erg makkelijk te lezen!
Met City Maps 2Go vindt u plattegronden van alle steden over de hele wereld. Zo kunt u van tevoren al uw stedentrip voorbereiden. Tip: download de plattegrond(en) voordat u op reis gaat. U heeft dan in het buitenland geen internetverbinding nodig!
TripIt is een app voor iOS en Android die alle documenten van uw reis op 1 plek bewaart. Bijvoorbeeld uw vliegtickets, hotelreserveringen of een bevestiging van een excursie. In deze app heeft u alles bij elkaar in een handig schema. En de app werkt offline. Dus ook al heeft u geen bereik, u kunt nog steeds uw documenten bekijken.
U moet nodig naar het toilet. Maar juist dan is er niets in de omgeving te vinden. Kent u dat? Zet daarom de app Flush Toilet Finder op uw telefoon. Deze app geeft u een overzicht van alle openbare toiletten over de hele wereld. Dus, een handige app voor op reis!
De app Polarsteps houdt tijdens uw reis precies uw route bij. Ook als u geen internetverbinding heeft. U kunt zelf op deze route foto’s en verhalen toevoegen. Zo heeft u een mooi reisverslag. Voor uzelf om later nog eens na te genieten. En voor de thuisblijvers! Want de mensen waarmee u uw verhaal deelt, genieten live gratis mee.
Gezin voor caravan

Goed voorbereid op reis

U ziet het: er zijn veel apps die uw vakantie leuker en makkelijker maken. En met die apps op uw telefoon komt u voor uw vertrek ook al een beetje in vakantiestemming. Bovendien zorgt u ervoor dat u goed voorbereid op vakantie gaat. O ja, heeft u eigenlijk ook al aan een reisverzekering gedacht?