Uw hypotheek afsluiten met adviseur

Deskundig en onafhankelijk advies bij het kiezen van uw hypotheek

U sluit niet elke dag een hypotheek af. Daarom kan het verstandig zijn om u te laten adviseren. Een hypotheekadviseur kijkt naar uw situatie, uw mogelijkheden en helpt u met het kiezen van een hypotheek die bij u past.
product hero afsluiten adviseur

Vind een adviseur bij u in de buurt

Vul uw postcode of woonplaats in

Zoek Adviseur

Zo sluit u een hypotheek af via een adviseur

Heeft u een adviseur gekozen en een afspraak gemaakt? Dan zijn dit de stappen die u doorloopt.
De 1e keer op gesprek bij een hypotheek­adviseur kost meestal niets. U krijgt meteen al een goed beeld van wat u ongeveer kunt lenen. Ook krijgt u uitleg over de kosten van het advies en bemiddeling. Heeft u een goed gevoel bij de adviseur? Dan ondertekent u een dienst­verlenings­document. Daarin staan alle diensten die de adviseur gaat leveren. En wat u hiervoor betaalt.
Daarna gaat uw hypotheek­adviseur dieper in op uw situatie en wensen. Uw adviseur kijkt welke hypotheken bij uw situatie passen. En adviseert uiteindelijk de hypotheek die het beste op uw wensen aansluit. Zodra de keuze is gemaakt, vraagt uw adviseur de hypotheek aan. Uw adviseur neemt het aanvraagproces en de hypotheekvoorwaarden met u door.
Na het aanvragen van uw hypotheek ontvangt u een renteaanbod. Hierin staan het maximale hypotheekbedrag, de rente, de rentevast-periode en de gekozen aflossingsvorm. Bent u tevreden met de inhoud? Dan ondertekent u het renteaanbod. Ook vraagt uw adviseur u om een aantal documenten aan te leveren. Denk aan documenten over uw financiële situatie en een bewijs van de waarde van uw nieuwe woning.
De documenten worden beoordeeld door de hypotheekaanbieder. Als alle documenten in orde zijn, krijgt u het definitieve aanbod. Bent het ook nu eens met de inhoud? Dan ondertekent u het aanbod. Uw adviseur stuurt het ondertekende aanbod naar de hypotheekaanbieder.
U of uw adviseur regelt een afspraak met een notaris. Bij de notaris tekent u de hypotheekakte. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond.

Goed voorbereid op hypotheekgesprek?

In de Hypotheek Academie leert u in begrijpelijke taal en via handige video’s alles over hypotheken. Kies losse onderdelen of volg in 1,5 uur de hele academie. Zo gaat u goed voorbereid op hypotheekgesprek.
Volg de Hypotheek Academie

Ja, ik ontvang graag de 7 tips

Sluit u binnenkort een hypotheek af en kunt u wel wat tips gebruiken over de verschillende vormen, looptijden of handige verzekeringen? Of vraagt u zich af hoeveel u eigenlijk kunt lenen? Vul uw e-mailadres in en ontvang de 7 tips voor het afsluiten van uw hypotheek. En maak kennis met onze Hypotheek Academie. Leer op een makkelijke manier alles over hypotheken. Zo gaat u goed voorbereid op hypotheekgesprek of sluit u met vertrouwen zelf online uw hypotheek af.