Garantie op auto

Garantie op uw auto: belangrijk of niet?

U wilt de auto van uw dromen kopen. En u krijgt er van de verkoper nog garantie bij ook. Maar wat betekent die garantie op een auto nu eigenlijk? En is het kopen van een auto zonder garantie wel zo slim?

Onderweg 8 nov 2017 3 minuten

Garantie op nieuwe auto's

Garantie op nieuwe auto's wordt ook wel fabrieksgarantie genoemd. Sommige automerken geven u op nieuwe auto's 2 jaar garantie. Andere wel 7 jaar. En gaat de auto in de tussentijd stuk? Dan maakt de dealer uw auto.

Auto stuk door normale slijtage

Schade onder fabrieksgarantie wordt niet gemaakt als het normale slijtage is. Het slijten van remmen is hier een voorbeeld van. Ook moet de schade niet zijn veroorzaakt door iets of iemand. Daar is een autoverzekering voor.

Garantie op tweedehands auto's

Soms is het goedkoper om een auto zonder garantie te kopen. Heeft u een auto zonder garantie van de garage of dealer gekocht? Ook dan heeft u meestal toch garantie. Deze garantie is via de wet geregeld. En wordt 'wettelijke garantie' genoemd. Wettelijke garantie loopt 6 maanden.

U moet uw auto controleren

Het is fijn om garantie te hebben als u auto plotseling kapot gaat. Toch kunt u er niet blind op vertrouwen. Zo moet u altijd kunnen laten zien dat u uw best heeft gedaan om een miskoop te voorkomen. Heeft u bijvoorbeeld een proefrit gemaakt voordat u de auto kocht? En heeft u naar de onderhoudsboekjes gekeken? Misschien stond hier al wat in over het probleem.

Auto stuk en geen garantie

Geen garantie meer op uw auto? En maakt u gebruik van Pechhulp Nederland van Centraal Beheer? Of u nu nog garantie heeft of niet meer, bij pech onderweg kunt hierop rekenen. Uw auto wordt snel weer gemaakt. En soms krijgt u vervangend vervoer.