Auto overspuiten

Auto wrappen: kleur melden aan verzekering?

Uw auto laten wrappen is hartstikke hip. Met een speciale plakfolie geeft u uw auto snel een andere kleur. Matzwart bijvoorbeeld. Of feloranje. Maar hoe zit het met uw autoverzekering? En moet u de nieuwe kleur laten aanpassen op uw kentekenbewijs?

Onderweg 20 sep 2017 3 minuten

Autokleur beinvloedt soms premie

Bij sommige verzekeraars hangt de premie van de autoverzekering onder andere af van de kleur. Voor een zwarte auto betaalt u meer dan voor een knalgroene auto bijvoorbeeld. Omdat een zwarte auto minder goed zichtbaar is in het verkeer. Niet bij Centraal Beheer. Daar wordt de premie van de autoverzekering bepaald door andere factoren. Denk aan het aantal schadevrije jaren en de leeftijd van de verzekerde. U hoeft de nieuwe kleur van uw auto dus niet aan Centraal Beheer door te geven.

Nieuwe kleur doorgeven

Wrappen voorkomt lakschade door steenslag. En verkleuring van de lak door zonlicht. Als u genoeg heeft van de kleur van uw gewrapte auto, dan haalt u de folie er gewoon weer af. Een auto wrappen is dus minder blijvend dan een auto overspuiten. Toch moet u de nieuwe kleur doorgeven aan de RDW. RDW staat voor Rijksdienst voor Wegverkeer. De RDW past de kleur aan op uw kentekenbewijs. Gratis.

Auto andere kleur geven

Kleurwijziging doorgeven

Met het formulier Aanvraag kleurwijziging geeft u de nieuwe kleur van uw auto simpel door aan de RDW. Stuur ook een foto van uw gewrapte auto mee. Ook als u de kleur van een camper tot 3.500 kg verandert, moet u dit doorgeven aan de RDW. Voor andere voertuigen geldt dit niet. Denk aan motors of vrachtwagens. Uw kentekenbewijs met daarop de nieuwe kleur krijgt u gewoon thuisgestuurd.