Hypotheek Execution Only

Een hypotheek zelf afsluiten. Iets voor u?

 

Wat is Execution Only

Execution only betekent dat u zonder hulp van een adviseur een (ingewikkeld) financieel product kunt afsluiten, zoals een hypotheek. U kunt dit doen omdat u hebt aangetoond voldoende inzicht te hebben in uw eigen financiële situatie en de gevolgen van uw financiële keuzes beseft.

De voordelen van een Hypotheek Execution Only

Execution Only afsluiten is goedkoper

Er is natuurlijk een aantal voordelen aan het zelf kunnen afsluiten van een hypotheek. Een van de grootste voordelen is het financiële voordeel: omdat u geen adviseur in de hand neemt, hoeft u ook geen adviseurskosten te betalen. U betaalt dus alleen voor het daadwerkelijke afsluiten van de hypotheek. Bij Centraal Beheer kost dat € 590,-. Daarmee is Centraal Beheer een van de goedkoopste aanbieders van een execution only hypotheek (vergelijk maar eens met andere Hypotheek Execution Only aanbieders).

U kunt de hypotheek aanvraag doen wanneer het u uitkomt

Een andere voordeel is dat u de hypotheekaanvraag helemaal zelf in de hand hebt en deze kunt doen wanneer het u uitkomt. U kunt de aanvraag in 1 avond doen, of u doet er een hele week over. Overigens is dit ook een valkuil voor Execution Only Hypotheek-aanvragers: U moet ook zelf de deadlines van de verschillende onderdelen van het hypotheekproces in de gaten houden. Zo moet u bijvoorbeeld zelf zorgen dat alle documenten op tijd bij de hypotheekverstrekker zijn en dat de overdracht bij de notaris gebeurt binnen de gestelde termijn.

U maakt uw eigen keuzes

Het belangrijkste voordeel voor mensen die kiezen voor een Execution Only Hypotheek is dat ze zelf kunnen beslissen en bepalen hoe hun hypotheek er uit komt te zien. U kiest de hypotheekvorm die bij u past (of hypotheekvormen), u kiest de rentevast-periode, u kiest de looptijd van de hypotheek, of u gebruik wilt maken van NHG, of u een verbouwingsbudget wil meefinancieren en u overweegt welke verzekeringen u af moet sluiten.

Heeft u voldoende kennis en ervaring?

Met het afsluiten van een hypotheek gaat u een langlopende financiële verplichting aan. Een hypotheek is een lening die een groot deel van uw maandlasten bepaalt. U moet dus goed weten waar u aan begint. Volg bijvoorbeeld de Hypotheek Academie om in 1,5 uur te leren wat u moet weten over hypotheken.

Iedereen die een hypotheek zelf online wil aanvragen, doet een Kennis- en ervaringstoets. Daarin wordt getoetst of u voldoende kennis heeft van hypotheken en of uw weet wat de gevolgen zijn van uw keuzes. Vraagt u bij Centraal Beheer de Leef Hypotheek online aan, dan is de uitslag van de Kennis- en Ervaringstoets bindend: slaagt u niet, dan kunt u geen Hypotheek Execution Only afsluiten. U kunt dan uiteraard wel via een adviseur de Leef Hypotheek aanvragen.