Stichting Bureau Krediet Registratie

Hypotheken

Wilt u uw hypotheek bij Centraal Beheer afsluiten of wijzigen? Dan kijken wij bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) of u al andere bestaande leningen heeft. En of u achterloopt met het betalen van een lening. Het BKR houdt bij welke leningen mensen sluiten. En voor hoeveel geld ze dat doen. Soms houdt het BKR alleen een betalingsachterstand bij. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u achterloopt met het betalen van uw hypotheek.

Registratie bij BKR

Het BKR houdt verschillende gegevens bij. Dit heet een registratie. BKR registreert bijvoorbeeld:

  • Uw naam, adres en geboortedatum.
  • Het soort krediet (lening) dat u heeft afgesloten. Dit kunnen meerdere leningen zijn.
  • Het bedrag dat u heeft geleend.
  • Het contractnummer van uw lening(en) en de looptijd. De looptijd is de periode waarover u de lening heeft afgesloten.
  • Betalingsachterstand(en) als u uw lening niet op tijd betaalt.

Navraag bij BKR

Wilt u uw hypotheek bij Centraal Beheer wijzigen? Dan kijken wij bij het BKR welke andere leningen u al heeft. En of u elke maand de aflossing en/of rente van uw lening netjes betaalt. Dit doen we om te kijken of u elke maand uw hypotheek kunt betalen. We gebruiken de informatie alleen om te beoordelen of u een hypotheek kunt betalen. We laten de informatie verder aan niemand zien. Dat staat ook in ons privacy statement.

Meer weten over het BKR

Bent u te laat met het betalen van uw hypotheek? Dan mogen wij dit melden bij het BKR. Wilt u meer weten over het BKR? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur. Of kijk op de website van het BKR.