1. U verlaagt uw hypotheeklasten door uw hypotheek over te sluiten

Loopt uw rentevast-periode bijna af? En is de rente bij Centraal Beheer lager dan bij uw huidige hypotheek? Dan kunt u uw hypotheek oversluiten zonder dat u daarvoor een vergoeding betaalt. U kunt ons dan vragen om u een nieuw aanbod te doen. Daarvoor maakt u een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

2. U verlaagt uw hypotheeklasten met rentemiddeling

Is uw rentevast-periode nog lang niet afgelopen? Dan kunt u soms uw hypotheeklasten verlagen met rentemiddeling. Daarmee kunt u ook zekerheid kopen wanneer u juist een rentestijging verwacht. Niet alle banken bieden deze service. Centraal Beheer biedt rentemiddeling wel aan.

3. U verlaagt uw hypotheeklasten met de meerwaarde van uw huis

U moet dan aantonen dat uw huis voldoende in waarde is gestegen. Dat doet u meestal met een taxatierapport. Soms is een verklaring van de WOZ-waarde genoeg. Heeft u een hypotheek met NHG of zit u al in de laagste risicoklasse? Dan kunt u uw rente niet verlagen. U betaalt dan al de laagst mogelijke rente.

4. U verlaagt uw hypotheeklasten door extra af te lossen

Ook door extra af te lossen, kunt u in een lagere risicoklasse vallen. Daardoor dalen de maandlasten van uw hypotheek. Centraal Beheer regelt dat automatisch. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Dat geldt voor alle hypotheken van Centraal Beheer.

5. U verlaagt uw hypotheeklasten door tijdelijk uw woning te verhuren

Uw woning tijdelijk verhuren? Van de meeste geldverstrekkers mag het niet. Met een hypotheek van Centraal Beheer mag u dat wel. Via Airbnb bijvoorbeeld. Het levert u extra geld op. En daarmee worden de maandlasten van uw hypotheek lager. In de voorwaarden van uw hypotheek staat of u uw woning tijdelijk mag verhuren.