Verbouwplan

De plannen voor uw verbouwing per onderdeel

In een verbouwplan staat welke kosten u verwacht te maken voor de (ver)bouw van uw huis.

U heeft een huis en u wilt verbouwen

Maar u heeft geen eigen geld. U heeft dan geld nodig om te verbouwen. U kunt daarvoor mogelijk uw hypotheek verhogen. Dat kunt u doen via een opname uit een verhoogde inschrijving. Of door een 2e hypotheek aan te vragen. Voor een 2e hypotheek gaat u naar de notaris.

U wilt een huis kopen en verbouwen

U sluit dan een nieuwe hypotheek met een bouwdepot. Het bouwdepot gebruikt u om uw verbouwplannen te financieren. U heeft dus vóór het aanvragen van uw hypotheek al een verbouwplan nodig.

Het verbouwplan is een begroting voor uw verbouwing

Om een bouwdepot te krijgen, maakt u een verbouwplan. Hierin staat welke kosten u gaat maken voor uw verbouwing. Het geld voor de verbouwing stort de hypotheekverstrekker in een bouwdepot. Hieruit kunt u de verbouwing betalen. De declaraties die u indient voor het bouwdepot, moeten overeenkomen met de bedragen in het verbouwplan.

Veranderingen in uw verbouwplan? Geef ze door

Wij betalen alleen de rekeningen voor de kosten die in het verbouwplan staan. Maar plannen kunnen veranderen. De badkamer valt goedkoper uit. Of u wilt uw nieuwe keuken toch iets luxer. Stuur in dat geval een e-mail naar info@centraalbeheer.nl met daarin de veranderingen van uw (ver)bouwplan. Wij kijken dan of de veranderingen in het verbouwplan invloed hebben op de waarde van uw woning. En of er een nieuwe taxatie nodig is. Na goedkeuring kunt u verder met uw verbouwing. En met het indienen van rekeningen.