kredietwaarschuwing

Uw hypotheek verhogen

Wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u uw huis verbouwen? Of heeft u ergens anders extra geld voor nodig? Mogelijk kunt u uw hypotheek verhogen. Dat is afhankelijk van uw financiële situatie.
Voor een hogere hypotheek vraagt u advies aan uw financieel adviseur. Deze beoordeelt de verhoging van uw hypotheek volgens de regels voor een nieuwe hypotheek.
Vind een adviseur

Opnieuw naar de notaris?

Praktisch gezien kan een verhoging van een hypotheek op 2 manieren:

  • Onderhandse opname
    Is het bedrag in uw hypotheekakte hoger dan het bedrag dat u bij ons heeft geleend? Met zo’n ‘verhoogde inschrijving’ hoeft u niet opnieuw naar de notaris voor een verhoging van uw hypotheek. Dat scheelt dus in de kosten. Uw totale lening mag natuurlijk niet hoger worden dan het bedrag in de hypotheekakte. Een onderhandse opname regelt u via uw hypotheekadviseur.
  • Tweede hypotheek
    Is een onderhandse opname niet mogelijk? Dan kunt u een 2e hypotheek afsluiten. Hiervoor moet u wel naar de notaris. Ook een 2e hypotheek regelt u via uw hypotheekadviseur.

Rente-aftrek hogere hypotheek

Gebruikt u de hogere hypotheek voor een verbouwing of voor onderhoud aan uw woning? Dan is de rente van het extra hypotheekbedrag meestal aftrekbaar. De rente is niet aftrekbaar als u de hogere hypotheek gebruikt voor een 2e huis of voor iets anders. Uw hypotheekadviseur zal u ook hierover informeren.