Startershypotheek

Dé manier om uw eerste huis te financieren

De hypotheek voor mensen die voor het eerste een huis gaan kopen, noemen we startershypotheek. Vaak is dit een annuïteiten of lineaire hypotheek met een lager hypotheekbedrag. De hypotheek is relatief eenvoudig omdat aanvragers over het algemeen jong zijn en weinig schulden hebben.

Wat kunt u maximaal lenen?

Maak een eenvoudige berekening en krijg een goede indicatie over de hoogte van uw startershypotheek.

Uw hypotheek berekenen kan op verschillende manieren

Met onze rekenhulp kunt u rentevast-periodes kiezen. Bijvoorbeeld 5, 20 of 30 jaar. Of u kiest een variabele rente. Zo vergelijkt u eenvoudig verschillende hypotheekrentes van onze Leef Hypotheek.

De startershypotheek is een annuïteiten of een lineaire hypotheek

U kiest een hypotheekvorm. Bij beide vormen betaalt u rente en een aflossingsbedrag. En bij beide vormen heeft u de hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal afgelost. Bij een annuïteiten hypotheek betaalt u maandelijks een bedrag voor rente en aflossing. Dit bedrag is de hele looptijd van uw startershypotheek gelijk. Bij een lineaire hypotheek betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag voor aflossing. En u betaalt de rente. Maar u betaalt elke keer minder aan rente, omdat u steeds blijft aflossen. Uw maandbedrag daalt dus tijdens de looptijd van de hypotheek.

U heeft eigen geld nodig

Voor het afsluiten van een hypotheek heeft u eigen geld nodig. U kunt tot 100% van de waarde van uw woning financieren, maar u heeft altijd nog extra aankoopkosten. Denk aan de kosten van de notaris, kosten voor het afsluiten van de hypotheek en makelaarskosten. U heeft dus eigen geld nodig. Heeft u niet zoveel op uw spaarrekening, dan komt u wellicht in aanmerking voor een starterslening, een extra lening voor de aankoop van uw huis. Deze lening kunt u aanvragen via de gemeente waar u het huis koopt.

Een startershypotheek afsluiten

Bent u vertrouwd met financiële producten en hypotheken, dan kunt u zelf online de startershypotheek afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur. Lees hoe u zelf online een hypotheek kunt afsluiten. Heeft u geen ervaring met financiële producten en weet u niet zeker welke keuzes u wilt maken? Vraag dan advies aan een adviseur en laat hem uw hypotheek afsluiten. Lees hier wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten via een adviseur.

Duurzaam wonen met zonnepanelen of isolatie

Wilt u uw huis duurzamer maken en energie besparen? Dat kan met zonnepanelen of woningisolatie. Met onze online scan ziet u meteen de mogelijkheden. En krijgt u een inschatting van de kosten en besparing.

De plek om te leren over hypotheken

Goed voorbereid het gesprek aangaan over uw hypotheek? Leer in 1,5 uur wat er komt kijken bij het sluiten van een hypotheek.

Hypotheek Academie